11. joulukuuta 2013

Jyväskylän kisat 30.11.-1.12.2013

Lauantaina kisattiin Deanin kanssa yhden agilityradan verran. Tuomarina toimi tällä kertaa Anne Huittinen. Automatkalla kerkesin kehumaan, kun Dean ei ole koskaan kieltäytynyt menemästä millekkään esteelle.. NOH, lauantaina se tapahtui. Pikku sähikäinen ei uskaltanut mennä musta pussiin. Tuomari tuli sitten avustamaan meitä nostamalla kangasta :-) Dean suoritti pienien kyselyiden jälkeen pussin hienosti :-) Eli mitä opimmekaan, älä nuolaise ennen kun tipahtaa :-D
Mutta jokatapauksessa tässä olisi video radasta, joka ei mennyt ihan niinkuin suunnitelin.


Sunnuntaina oltiinkin koko päivä Killerillä ja aamulla radalle pääsi ensimmäisenä Dean. Olin ilmoittanut sähikäisen kahdelle radalle, jotka tuomaroi Anne Savioja. Ensimmäinen rata oli hyppis. Ei pysynyt lähdössä. Pussi ei jännittänyt enään. Minulta surkeaa ohjausta. Kaikki sunnuntain radat kuvannut Liina P.

 

Seuraava rata olikin sitten agility ja toiveissa oli, että koira pysyisi lähdössä. Liina lähti juoksuttamaan ja tekemään taikoja sähikäisen kanssa, kun itse suunnittelin ohjauksia kyseiselle radalle. Dean oli ruvennut jännittämään myös katolta putoavaa lunta. Se oli ihanan rauhallinen, mutta samalla sitä pelotti. Pysähdyin, niin Dean nojautui jalkaani vasten. Eikä se huutanut niinkuin yleensä. Lähtövuoromme tuli ja jätin Deanin lähtöön ihan samalla tavalla kuin aikasemmin. Ja sähikäinen PYSYI LÄHDÖSSÄ, eikä hievahtanutkaan. Odotti vapautuskäskyyn ja lähti kuin raketti lähdöstä. Ja siinä samassa unohtui jarrutuskäsky ohjaajalta ja ensimmäinen kaarros venyi kepeille saakka. HYL. Itku. Rata oli todella todella hieno ja pitkästä aikaa tuntui siltä, että kyllä me jotain näköjään osataankin. Näissä kisoissa teimme toisen "kisa" juoksu-Aan ja eikö olekkin hieno?! Muurin jälkeinen kaarros oli taasen aikamoinen ja puomin kontakti hidas. Mutta vaadinpahan sen kunnolla :-) Lopun persjättö oli myöhässä, mutta muuten hieno. Kaikkein hienointa kuitenkin oli se, että Dean pystyi tekemään töitä samalla halulla kuin aikaisemminkin, vaikkakin sitä jännitti. Se ei mennyt lukkoon, niinkuin viime talvena omassa hallissa kun lunta valui katolta alas. Dean <3

 

Sitten käytiin kävelemässä kakkosluokkalaisten aikana kunnon jäähdyttely- ja samalla tytöille (Unna & Peppi) alkulämmittelylenkki. Sen jälkeen oli Unnan vuoro päästä radalle. Tuomari vaihtuu Anne Huittiseksi, joka oli väsännyt aika kinkkiset radat. Ensin oli hyppis. Neiti teki nollaa neljänneksi viimeiselle esteelle, josta tuli sitten kielto. Ohjaaja unohti täysin vastaisen käden käytön. Heihei vuoden 2013 ensimmäinen hyppisnolla ;-) Vauhti ei ollut mitään päätä huimaavaa, mutta rimat pysyi MYÖS okseri :-)

 

Toinen rata olikin agirata ja tuloksena HYL. Aa oli kivempi kuin putki. Vauhti ei ollut tälläkään radalla kovin kummoinen, mutta ei se enään arvo niin paljon hyppyjen kohdalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti