Muistoissa

Bernoban Demini
"Nella"
19.09.2001-12.6.2012


Perustiedot:
shetlanninlammaskoira narttu medi1
väriltään oli tricolour
Isä: FIN MVA Riishill's Taasko-Riis
Emä: Kirmiljan Bianca
Kasvattaja: Kaisa ja Vesa Törn, Kennel Bernoban
Omistaja: Saarinen Jasmin

Terveys:
Steriloitu 4/2010
Korkeus: n. 37 cm
Paino: 8 kg
Kuolinsyy: autoimmunologinen sairaus -immunihemolyyttinen anemia


 Nellan tarina:
Nella harrasti agilityä vuodesta 2003 ja starttasi virallisissa kisoissa viisi kertaa. Lähdimme Nellan kanssa harrastamaan agilityä ihan vain huvin vuoksi. Meillä ei ollut mitään suurempia suunnitelmia lajin kanssa. Pyörähdimme myös Nellan nuoruusvuosina muutamissa Match Show -näyttelyissä.

Nella oli ensimmäinen koirani, joka oli aivan loistava otus! Se oli hellyyden kipeä ja ahne pikku-sheltti. Se oli myös aika arkajalka uusia tuttavuuksia kohtaan, mutta kun erehdyit rapsuttamaan tätä otusta kerran niin pystyin olemaan varma, että ettet päässyt eroon hänestä ihan hetkessä. :-)

Nella rakasti veneilyä, mutta pelkäsi turkin kastumista yli kaiken. Myöskään se ei pitänyt liian kovista pakkasista vaikkakin turkkia jonkin verran löytyykin ja luulin että ei ainakaan kylmä tulisi, mutta toisin oli asiat. Nella oli hirmuisen ahne (niin kuin edellä jo kerroinkin), mutta lempiherkku oli selkeästi juusto tai lihapulla :-) Aina ulkoilun jälkeen oltiin möykkäämässä oman ruokakaapin edessä, jos nyt jotain palkkaa antaisit hienosta lenkistäni.. Jos ei hetken odottamisen jälkeen ruvennut tippumaan namia niin sitten Nella lähti etsimään omia leluja ja kantoi niitä miulle. :-D "Jos tällä tyylillä namia irtoaisi!" Tuntuu, että sitä vanhemmaksi Nella tuli niin sitä ahneemmaksi se kävi! Nella oli varautunut pienempiä lapsia kohtaan, koska ei saanut pentuaikoina tutustua näihin. Tämä otus oli myös hyvin mustasukkaista tyyppiä, jos muille koirille juttelin niin Nella kyllä ilmaisi sen että hän ei pitänyt siitä. Nellassa oli myös "koirarasistin" vikaa, jos lenkillä vastaan tuli joku samannäköinen kuin Nella niin sen kanssa pystyi tutustumaan, mutta jos joku "oudon" näköinen koiruus tuli vastaan niin se sitten kierrettiin kaukaa.