Unna

FI AVA FI AVA-H PIIRM1-15 PIIRM1-12 SM9-14 PIIRM3-14 Shandy's Nice To See You
"Unna" 
6v 4 kk
Perustiedot:
shetlanninlammaskoira narttu medi3
syntynyt 07.01.2009
väriltään tricolour
Isä: FIN MVA Moorwood Caribbean Blue Lover "Curre"
Emä: Morning Dew's Beauty "Venla"
Kasvattaja: Sari Vallinen, Kennel Shandy's
Omistaja: Jasmin Saarinen

FI AVA
FI AVA-H
SUUR-SAVON PIIRIMESTARI 2012
Suur-Savon Piirimestari 2014 sija 3

KK-99 Seuranmestari 2013 & 2014
Vuoden agilitysheltti 2012 sija 8
Shetlanninlammaskoirat ry:n agility-ykkösruusuke 2012

Terveys:
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Selkä: kuvattu terveeksi (epävirall.)
Sydän: ei sivuääniä (15.3.2012)
Silmät: 15.3.2012 ei perinnöllisiä silmäsairauksia
Steriloitu 5/2011
Korkeus: 38,5 cm
Paino: 7,2 kg


Unnan tarina
Unna kotiutui meille huhtikuussa 2011, ihan älyttömän hyvän tuurin myötä! Anoppi soitti miulle töihin, että haluisinko 2-vuotiaan sheltti nartun. Noh, siitä se ajatus sitten lähti ;-) Olin silloin myös odottamassa sheltin pentua yhdeltä kasvattajalta, mutta se peruuntui sitten kun Unna muutti meille. Yhtenä viikonloppuna matkustettiin Jyväskylään katsahtamaan neitoa ja ihastuin heti! Unna oli silloin jo hyvin avoin ja sosiaalinen koiruus. Heti oli pusuttelemassa kasvoja (ja on kyllä vieläkin kova pusuttelemaan!). Ja sitten about seuraavana viikonloppuna tehtiin uusi reissu Jyväskylään ja näin minulla oli sitten kaksi shetlantilaista :-)

Kuva; Anna K.
Luonne:
Unna on hyvin energinen neito, joka rakastaa juoksemista ja takaa-ajo leikkejä muiden koirien kanssa. Neitiä jännittää uudet tilanteet jonkin verran, mutta yleensä uteliaisuus vie voiton. Unna on myös hyvin sosiaalinen koiruus..-tykkää lapsista ja muista koirista. Nirppanokan ominaisuudet löytyvät myös! Esimerkkinä pahat hajut maassa niin ne täytyy loikata yli tai kiertää hyvinkin kaukaa. Paimenkoiran ominaisuudet löytyvät myös ja esille tulee varsinkin silloin, jos muut koirat leikkivät niin Unna kyllä toimii poliisina niissä tilanteissa ja yrittää kaikin tavoin keskeyttää muiden leikit.

Harrastukset:
Päälajina tällä koiruudella on agility. Pääsimme heti Unnan kotiutumisen jälkeen KooKoo99:n järjestämään agilityn soveltuvuustestiin, joka päästiin läpi (5/2011). Melkein heti sen jälkeen alkoikin alkeiskurssi, joka kesti muistaakseni 10 kertaa. Unna ymmärsi nopeasti mitä siltä haluttiin ja näin matkamme jatkui jatkokurssille, jossa harjoiteltiin vuoden 2012 alkuun jonka jälkeen ryhmän kokoonpano vaihtui jälleen. Ensimmäiset viralliset kisat kisattiin 31.3.2012 Kuopiossa. Kahdeksalla startilla nousimme kakkosluokkaan ja vain neljällä startilla kolmosluokkaan, jossa tällä hetkellä sitten kisaillaan aktiivisesti. Tämän hetkinen suurin saavutuksemme on Suur-Savon piirimestaruus, joka ratkottiin 8.9.2012 Mikkelissä.
Täältä löydät kootusti luokkanousunollat sekä muita tuloksia.


Näyttelyissä käytiin toukokuussa 2013 saaden sieltä agilityvalion arvoon vaadittava näyttelytulos eli AVO-EH. Tarkoitus olisi vielä tulevaisuudessa pyörähtää kansainvälisessä näyttelyssä. Olemme pyörähtäneet 25.8.2012 Viipurissa Venäjällä kerran kehässä ja tulokseksi tuli AVO ERI2. Mätsäreissä (match show) olemme pyörähtäneet joitakin kertoa ilman suurempia saavutuksia. Tulokset kuitenkin täältä