19. marraskuuta 2012

Jyväskylän kisat

Perjantaina omistajan töiden jälkeen vietiin pikku Dean hoitoon Siskolle ja Saulille. Seurana minikiitäjällä oli 14 viikkoinen cockerin urospentu Rölli, jonka kanssa leikit sujui loistavasti. Sitten pakattiin tavarat autoon ja lähdettiin kohti Jyväskylää! Ilta meni nopeasti Sarin luona.. Aamulla Väinö (Sarin koira, ikää 10 kk) yritti tulla herättämään meitä, mutta sängyn päässä vastassa olikin kärttyinen Unna.. Treenirepunkin vartiointi luonnistui mitä Unna ei ikinä ole tehnyt! :-D
Mutta siis kymmenen aikaan suunnattiin Unnan kanssa Killerille. Ensimmäinen rataantutustuminen oli hiukan myöhässä, mutta päästiin kuitenkin jo n. klo 12 radalle :-) Mainittakoon, että ekalle radalle starttasimme toisina, tokalle ja kolmannelle radalle lähdimme ekana... Mutta yllätyin positiivisesti tuosta lähtöpaikasta-- ei se niin kamalaa ollutkaan kun luulin! Ehkä sopi minulle paremmin, kun kerennyt lietsomaan omaa jännitystä!
Jos nyt kuitenkin hiukan kertoisin meidän radoista.. Kahdella ensimmäisellä tuomarina toimi Minna Räsänen ja viimeisellä Pertti Siimes.
Ensimmäinen rata vaikutti mukavalta ja eikä siellä mitään mahdottomia kohtia ollut. Toisen putken jälkeen suunnittelin moneen kertaan "TEE PERSJÄTTÖ" ja kuinkas kävikään enpä tehnyt ja ratamme tökki siinä kohtaa... Sitten keppikulma aiheutti hiukan päänvaivaa. Ajettelin, että käyn vetämässä sen oikeaan väliin, mutta ei miun tarvinnutkaan kun Unna löysi ihan itse keppikulman!! Keppejen jälkeinen elämä ei vaikuttanut tutustumisessakaan kivalta ja eikä videollakaan näyttänyt kovin hienolta. Mutta yleisesti ottaen rata taisi olla haastava, kun meillä oli ainut 0-tulos koko mediluokasta! :-) Ja muistaakseni koko radalla taisi olla kolme tulosta?? Eli siis tulokseksi tuli tältä radalta NOLLAVOITTO+SERT-A, mahtavaa! Tässä video radalta (kiitoksia kuvauksesta JATin tytöt ilmopisteestä)


Toiselle radalle lähdettiin hyvillä mielin. Minna oli väsännyt jälleen mukavan, mutta haastavan hyppyradan. Radan ihanne aika oli 38 sekuntia eli hyvin tiukka! Etenemän piti muistaakseni olla 3.8.. Toisin sanoen radan piti olla sujuvaa ilman takkuiluja.. Meidän rata onnistui mielestäni hyvin, vaikkakin kepeille viennillä olisin saattanut pelastaa meidät ajallisesti. Eli siis meille tuli yliaikaa 0.72... Nyyh, arvokisoihin vaadittava tuplanolla jäi jälleen saamatta, vaikka ratamme muuten oli puhdas :-( Ensinnäkin kepeille viennin otin vähän niinkuin riskillä, mutta kannatti ottaa!! Mietin siihen kohtaan myös valssia ja sitten olisin joutunut väsäämään toisen jo heti keppejen jälkeen, joten ei tuntunut omalta ratkaisulta. Sitten toiseksi viimeisen putken jälkeinen elämä oli yhtä kiirettä ohjaajalle.. Tuossa välistäveto kohdassa meinasin ohjata Unnan takaakiertoon, mutta onneksi niin ei käynyt. Noilla viimeisillä hypyillä olisin voinut varmasti myös kiriä sitä aikaa pois, mutta tehty mikä tehty! Jälleen rataprofiili oli sen verran haastava, että meillä oli taasen ainoa medien nollatulos. Eli tulokseksi tältäkin radalta NOLLAVOITTO (+säälittävä yliaika 0.72) :-)) Video jälleen alla (kuvaus JATin tytöt)


Viimeiselle radalle vaihtuikin tuomari, joka oli taasen väsännyt hiukan yksinkertaisemman radan. Eniten päänvaivaa tuotti varmaan okseri, jota ei oltu taas treenailtu hetkeen, mutta rima ei tippunut! :-) Unna liikkui mielestäni radalla hienosti ja muutenkin kuunteli loistavasti. Tän tarkempaa rataselostusta en nyt tee, katsokaa videolta miten kävi :-) Tätä rataa oli tullut katsomaan Miia ja Sinna niin pitihän meidän nyt vauhtirata tehdä ;-) Unna oli kyllä ihan haltioissaan näistä katsojista! Ja siinä keskustelun lomassa Unna kirjaimellisesti varasti makkaraa pöydältä!! :-D Onneksi siinä luki, että "Saa ottaa"! Mutta siis tältäkin radalta tulokseksi nolla ja ykkössija piti luovuttaa nopeammalle parivaljakolle eli olimme kolmansia :-) Video jälleen alla ja kuvaus JATin tytöt:


Mutta aika voittajafiilis jäi, kun tehtiin loistavan koiran kanssa juuri TRIPLANOLLAT, lukuunottamatta pientä yliaikaa!! :-) Saatiinkin kommenttia kisakumppanilta että "Teillähän on kisapäivä mennyt nappiin, meinasitteko jatkaa samaan malliin kesään saakka?? :-D" Lopuksi vielä Unnan kuva SERTin kera:

Unna ei halunnut nostaa korvia pystyyn!

4 kommenttia:

  1. Ei hitsi on se vaan hyvännäköistä menoa!! Mutta jos jotain vikaa on ihan pakko löytää niin olen ihan satavarma, että pääsisit paljon nopeemminkin "pois alta", eli inovia toisen eteen vaan niin karisee minimaaliset yliajatkin eikä tule noita pieniä "töksähdyksiä" ;)

    Ps. TAHTOO Killerille kisaamaan!!! No vuoden päästä sitten debytoidaan Tompan ja Deanin kanssa eiks ni ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän meistä varmasti lisää vauhtia lähtisi, jos tosiaan pistäisi tossua toisen eteen :-D Työ voitte Tompan kanssa kyllä debytoida, Deanistä en tiie :-D Jos sen pieneen kaaliin menee miten kontaktit suoritetaan ni sit ok :-D

      Poista
  2. Vau, tosi paljon onnea mielettömän hyvin menneistä kisoista! Upean näköistä yhteistyötä teillä Unnan kanssa, voi kun meistäkin tulisi joskus noin taitavia! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos :) Kyllä teistäkin vielä loistoagipari tehdään!! :-) Luka on vielä niin nuori, niiin aikaa on rutkasti jäljellä!

      Poista