20. syyskuuta 2012

Jos nyt vähän päivittelisi meidän tekemisiä

Pakko on myöntää, että SYKSY on tullut! :-( Aamulla tarvitsee lapasia, kun lähdet käyttämään koiruuksia ja iltalenkillä on aika sama juttu... Voihan kylmyys! Sitten nämä aivan ihanat syksyn vesisateet.. Se kuran ja hiekan määrä mikä kantautuu sisälle, nyyh. No oli minulla oikeasti asiaakin :-D
Sunnuntaina 9.9.12 suunnattiin graanin pihalle Mikkelin Jukurien- junnutyttöjen järjestämään mätsäriin. Minulla ei ole paljoa kertomista kyseisestä tapahtumasta, kun molemmat suoraan sanottuna perseili siellä :-D Deanin ilmoitin luonnollisesti pentuihin, josta saatiin sininen nauha. Ensinnäkin pentu ei malttanut yhtään seisoa paikallaan vaan sen sijaan istuskeli ja pyöri sen minkä kerkesi... Pöydällä pitikin nousta ihan kahdelle tassulle "Sinähän tuomari-täti et minun hampaisiin koske!". Sitten pöydän jälkeen liikkeelle lähtö oli karmeaa räyhäämistä ja pomppimista.. Siinä oli Deanin esiintyminen tällä kertaa eli ei tullut sinistenkään kehässä sijoitusta. Tulos oli siis SIN-.
Noh, sitten oli vuorossa Unna ja pienet aikuiset. Unnankin keskittyminen oli surkeaa.. Seisottamisessa Unna ei malttanut olla yhtään paikallaan ja kisakumppani kiinnosti myös kovin. Liikkeissä haukuttiin ja pompittiin ja siitä tuomarilta kommentti "Harrastatteko kenties agilityä tai tokoa?" :-D Pöydällä Unna oli taasen todella rauhallisesti ja muutenkin nätisti, plussat siitä! Mutta tuloksena oli myös Deanin tapaan sininen nauha. Sinisten kehässä meidät käteltiin aika äkkiä pois, joten kokonaistulokseksi jäi Unnallekkin SIN-. Mainittakoon, että meidän mukana oli myös Liina, Peppi & Wiljam. Peppi oli pienten aikuisten SIN1 ja Wiljam teki hienon debyytti mätsäri esiintymisen ollessaan pienten pentujen PUN?. Ei muistikuvia sijoituiko Wiljam vai ei :-D

Tiistaina 11.9.12 oli sitten jälleen shelttilenkin vuoro. Paikalle oli taas saapunut monta sheltti-ihmistä! Hmm oisko ollut kahdeksan koiruutta ja kuusi ihmistä?? Ensin koiruudet saivat purkaa energiaa Mikaelin koirapuistossa, jossa oli muutama muunkin rotuinen koira ja taasen Deanin motto oli "Sitä isompi kaveri sen parempi!". Välillä pelotti, että Dean jää isojen jalkoihin mutta onneksi toinen on niin pieni ja vikkelä että pääsi nopeasti alta pois jos oli tarve. Ja Unna toimi poliisina etenkin Deanin kohdalla! Sitten kierrettiin se Mikaelin lampi lopuksi ympäri. :-)



Kutkuttaa!

Koittakaa saada jotain selvää!

Torstaina 13.9.12 oli meidän ohjatut treenit, jotka veti tällä kertaa Heli :-) Ratana toimi tällä kertaa MM-karsinta rata, joka luonnistui meiltä loppujen lopuksi hyvin. Persjättöjä vauhdin kanssa on harjoiteltava kovasti, ettei oma liike valuisi liikaa ja niin myös koiran linja seuraavalle esteelle olisi parempi. Sitten harjoiteltiin jaakotusta, joka meni ensin ohjaajalta niin yli hilseen että :-D Mutta sitten kun sain omaan päähän sen taottua niin Unnahan sen jo osasikin! ;-) Kaarrokset pysyivät pieninä. Meidän ryhmä jaettiin kahtia, pitkien odottelujen takia ja näin ollen meidän medien ryhmä alkaa 18.15.

Lauantaina 15.9.12 suunnattiin heti aamusta kentälle, jossa meitä odotti Ira ja hänen ratansa :-) Saatiin Iralta hyviä neuvoja tulevaisuutta varten. Harjoituslistalla edelleen ne persjätöt, sitten uutena tuli poispäinkäännökset. Ohjaajan kroppa ja pää ei toiminut taas yhtään samaan tahtiin.. Eli treeniä treeniä vaan! Unna lähtee hyvin takaakiertoihin, joten saan itselleni niissä kurottua etumatkaa enkä jää niiiin paljoa jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa! Minimiehen kanssa harjoiteltiin puomin kontaktia ja etenemistä hypyillä, jotka eivät olleet enään suorassa linjassa. Harjoitukset onnistuivat hyvin! Paitsi kontaktille pysähtyminen on edelleen hankalaa, mutta tästäkin on hyvä jatkaa!

Sunnuntaina 16.9.12 käytiin Emman, Avan & Ellun kanssa läheisellä nurmikentällä hiukan juoksuttelemassa koiruuksia. Unna toimi tapansa mukaan poliisina ja Dean riehui Ellun kanssa. Dean yritti monesti kaataa Ellun, mutta beaglen pennulle on tullut jo sen verran massaa että kaataminen ei aina onnistunut. Ja sitten kun karvaakaan ei löytynyt, josta olisi voinut repiä niin isot korvat ajoi Deanin mielestä asiansa!


Fiksujako?


Kuvassa ON molemmat koirat


Noniin nyt päästiin jo tähän viikkoon! Eli siis eilen käytiin Deanin kanssa mätsärissä Säästötalon pihalla. Sää oli oikein "ihanan" syksyinen eli vettä tuli taivaan täydeltä ja oli kylmä... Ilmoitin Deanin pieniin pentuihin, jossa hää saa vastuksekseen pienen terrierin, joka me loppujen lopuksi voitettiin eli saatiin punainen nauha. Dean liikkui tällä kertaa nätisti ja malttoi seisoa paikallaan sen mitä tarvitsi :-) Pöydällä iski pieni paniikki, josta kuitenkin selviydyttiin ihanan tuomarin ansiosta! Punaisten kehässä joutui seisottamaan aika kauan, joten Deanin kärsivällisyys meinasi pettää muutamaan otteeseen. Mutta lopputulokseksi jäi PUN4. Sitten kehien loputtua pyysin tuomaria vielä uudelleen "kopeloimaan" Deanin ja nyt pentu rauhoittui pöydälle. Hyvähyvä :-) Mainittakoon taas, etten ollut yksin mätsäröimässä vaan mukana oli jälleen Liina, Peppi & Wiljam. Peppi oli taasen SIN1 pienissä aikuisissa ja Wiljam PUN3 pienissä pennuissa. :-)
Sitten loppuun vielä tämmöinen pieni kirjoitus edesmenneestä Nellasta, joka olisi täyttänyt eilen 11 vuotta :-)

Tassunjälkiä sydämessä,
kuin joku olisi kulkenut siitä vastikään.
Joku kulki sydämeni yli,
sinäkö se olit koirani?
Ohimatkallako vain?
Et kai.
Kyllä sinne pysyvästi muutit.
Teit pesän lakanoihin,
merkkasit myös nurkat.
Kipitit läpi sydämen, kuratassuin ja karvoin.
Jätit tassunjälkiä sydämeeni. <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti