30. syyskuuta 2012

29.9.12 Unnan agikisat

Aloitetaan vaikkapa kisa-analyysillä! Eli siis Unnan kanssa lähdettiin lauantaiaamuna yhdeksän tienoilla kohti Lähemäen kenttää. Kahdella ensimmäisellä radalla tuomarina toimi Tuija Kokkonen ja viimeisellä radalla tuomarina oli Jari Tienhaara. Toiset kolmosluokan kisat, jossa EI satanut vettä!! Kun siis kisattiin ulkona :-)

Mutta siis, Tuija oli väsännyt aika kinkkisen ensimmäisen radan, jossa tiukkia käännöksiä ja yksi paha putkeen lähetys! Alku toimi mielestäni meillä hyvin kepeille saakka.. Unna irtosi hienosti putkeen mitä epäilin hetken, ei ongelmaa. Mutta sitten-- kepeille vienti olisi voinut sujua hiukan paremmin, jos olisin vaihtanut sen "tässätässätässä" -käskyn siihen "kepitkepitkepit" -käskyyn, jolloin Unna olisi lähtenyt varmasti hakemaan kepit aikaisemmin ja eikä olisi pysähdellyt kesken kaiken.. Hmm, missä oli luotto koiraan??? Sillä hetkellä jossakin piilossa.. Annalle sanoin ennen kisoja, että "hyvin ne menee, kunhan itse muistan luottaa koiraan, ohjata selkeästi ja otetaan Unnan kanssa jalat alle", mutta kuinkas kävikään se luotto oli johonkin hävinnyt! Hmh! A-esteen kontakti oli kyllä jotain niin järkyttävää... Olin varma, että Tuija olisi ottanut meille kontaktivirheen, mutta niin ei käynyt.. Olen katsonut tuon kyseisen kontaktin videolta vaikka kuinka monta kertaa ja en edelleenkään näe, että Unna olisi oikeasti sen kontaktin ottanut :-D Noh, siis tuloksena tältä radalta nolla ja sijoitus oli 6/21. Aikaa oltaisiin saatu kurottua ainakin kepeille viennillä! Alta löytyy video, jonka taitavasti kuvasi Kouvolan vahvistus Alisa:


Sitten lähdettiinkin seuraavalle radalle jälleen epäilevin mielin. Tuija oli taasen väsännyt haastavan radan, joka suoraan sanottuna meiltä levähti täysin.. Mietin jo ennen rataantutustumista, että rengas on meille ongelma ja niinkuin olikin.. Oli radalla monta muutakin kokeilemisen arvoista kohtaa, mutta en voinut tällä kertaa sallia Unnan possuilua A-esteellä! Lähes harjanteelta hyppääminen, en voi uskoa! :-D Meidän ratamme siis päättyi HYVÄÄN A-esteen kontaktiin.. Alta kuitenkin voitte katsoa meidän hajonneen radan pätkän ja järkyttävän Aa:n.. Kuvaaja toimi edelleen Alisa K.


Kolmannelle radalle vaihtuikin tuomari (Jari Tienhaara). Hänkin oli onnistunut luomaan haastavan hyppyradan.. Heti ensimmäiset kaksi hyppyä tuotti jo päänvaivaa miulle. Tehdäänkö niisto vaiko sylkkäri, noh päädyin varmempaan eli niistoon. Unnalta se onnistui hienosti, mutta ohjaajasta ei voi sanoa samaa! Pää ja kroppa ei ollut yhteisymmäryksessä jälleen, jolloin takanaleikkasin putkelle ja olin armottomasti myöhässä jo heti radan alusta.. Rengas mentiin tällä kertaa ongelmitta, mutta niinkuin edellä sanoinkin jo, että olin armottomasti myöhässä ja se kostautuikin jo renkaan jälkeisellä hypyllä. Eli en yksinkertaisesti kerrennyt työntämään Unnaa takaakiertoon :-( Pimeään putken kulmaan Unna lähti hyvin, mutta jostain syystä ohitti putkensuun.. Sitten ennen keppejä oma ohjaus oli aivan hukassa ja MYÖHÄSSÄ :-D Joten kerkesin muutaman kävelyaskeleenkin vetäistä ennen keppejä, oivoi! Koira olisi taasen osannut, mutta ohjaaja ei jälleen osannut!


Loppuun vielä kisat kuvin, jotka kuvasi Anna K: 




Ai mikä kontakti??

Hetki ennen lähtöä!







2 kommenttia:

  1. Noniin nyt jollain putkiaivollakin sytytti, että kuka tää Unna on!:D Moneen kertaan mietin, kun sanoit nähnees meidät, että ketä olitte ja nyt jopa muistan:p Onnee vielä kerran nollasta ja _vähän_ myöhässä piirimestaruudesta!

    VastaaPoista