4. kesäkuuta 2012

Match Show ja hiukan muutakin

15.5.2012 käytiin Deanin kanssa avustamassa agilityn alkeiskurssin vetäjiä ja samalla pentu sai harjoitella yksin olemista puuhun sidottuna. Dean malttoi odottaa hienosti vaikkakin joskus kuulin pientä piipitystä! Sitten kun menin palkkaamaan pentua hienosta käytöksestä niin otus oikein tärisi ilosta :-) Alkeiskurssi saatiin päätökseen niin Dean pääsi itse "radalle"! Kerrattiin putkea ja pöntön takaa kiertoa ja ne meni hienosti! Pikku mies irtosi hyvin putkeen ja takaakierrosta hiukan hermostui murisemaan, hyvä Dean!

16.5.2012 oli Unnan pesupäivä! Nyt on muuten puhdas koira. :-)

Pesulla
17.5.2012 aamulla suunnattiin Deanin kanssa Karkialammelle ryhmänäyttelyyn (FCI 5-8) turisteiksi. Emma ja Ava osallistuivat noihin näytelmiin hyvin tuloksin, saivat ERI1:n :-) Deanin kanssa käveltiin väkijoukossa hienosti ja ilman pelkoa! Tehtiin samalla pienimuotoista näyttelytreeniä, jotka onnistui mainiosti. Kun beaglet olivat kaikki esittäytyneet niin matkamme jatkui kohti löytöeläintaloa ja Match Showta! Kotonta kävin hakemassa Unnan mukaan ja Deanin boksin. Unna osallistui aikuisiin numerolla 317 ja Dean pentuihin numerolla 210 ja Dean sai osallistua vielä nakkikisaan, jossa aikamme oli jotain 38 sekuntia :-D Nakkipalat olivat "hirmu isoja", joten pikku mies jäi mutustamaan yhtä palaa kerrallaan, heh.

Nakkikisa Kuva: Sini T.

Kuva Sini T.
Dean pääsi ensimmäisenä koiristani kehään. Ja meitä vastaan tuli pienenpieni mäyräkoira, jota pelotti hiukan liikkua kehässä. Saimme punaisen nauhan Deanin loistavan käytöksen ansiosta! Ei haistellut maatakaan kertakaan, hyvä Dean! Seisotus maassa sekä pöydällä onnistui myös hyvin. Tuomari tutki pennun hyvin tarkkaan pöydällä eikä pikku mies yhtään aristellut. Sitten jonkun ajan päästä pääsimme uudelleen kehään, jossa oli kaikki punaisen nauhan saaneet. Maassa seisotus onnistui nytkin todella hyvin vaikkakin isot koirat oli ympärillä! Sitten kierrettiin muutaman kerran kehä ympäri ja sitten tuomari valikoi ketkä sijoittuvat. Meidät sijoitettiin ENSIMMÄISIKSI eli pentujen PUN1. Matkamme jatkui siis BIS kehään, mutta tässä välissä Unna pääsi näyttämään taitonsa. Meidän vastustajaa en valitettavasti muista, mutta punainen nauha meille kuitenkin annettiin. Unna seisoi nätisti pöydälle sekä maassa. Tuomari tutki tarkkaan myös Unnan pöydällä. Ja samalla tuomari kysyi onko Unnalla jotain asiaa tuon miun pennun kanssa :-D Tällä kertaa Unna ei haukkunut kun mentiin kehää pari kertaa ympäri, edistystä siis näkyvissä. :-) Kaikki punaisen nauhan saaneet menivät kehään eli myös me. Koiria oli paljon kyseisessä kehässä, jonka vuoksi koiria ei juoksutettu ollenkaan. Tässä luokassa ei sijoituttu ollenkaan vaikka Unna seisoi kun patsas! :-) Loppujen lopuksi oli BIS-kehän vuoro, jossa esiinnyttiin Deanin kanssa. Kehä alkoi seisottamisella, joka onnistui vieläkin yhtä hienosti kun aikaisemmin. Sitten lähdettiin liikkeelle ja sekin onnistui meiltä loistavasti, taitava pikku pentu. Sitten oli sijoittamisen vuoro, tuomari käveli ensimmäisenä meidän luokse ja antoi meille BIS4 ruusukkeen!! Tuomarin kommentoi Deaniä: "Pentu on valmis näyttelykoira jo nyt. Hyvin hellyyttävä ja rohkea pentu." Palkinnoksi saimme erilaisia luita ja herkkuja, pallon, auton penkinsuojuksen (Mikä tämä on? -miettimisessä meni hetki :-D) ja lahjakortin MusicCafeeseen. Eli tuloksemme näistä näyttelyistä oli Unna PUN ei sijoitusta, Dean PUN1 BIS4. Mainittakoon, että Emma & Avakin pärjäsivät hienosti! Saivat nuorista PUN1 ja BIS-kehässä kiilasivat meidän edelle eli BIS3 ;-)
Kerkesin olemaan kotona noin pari tuntia ja suuntasimme sitten Juvalla tokotreeneihin. Menossa mukana Unna, Emma & Ava. Ensimmäiseksi viritettiin koirat kuuliaiseksi saalisleikeillä ja muilla pienillä tempuilla. Unna virittäminen oli helppoa kun oli hyviä herkkuja mukana. Sitten harjoiteltiin häiriössä paikallaoloa, istumista, maahanmenoa ja seuraamista. Meiltä edellä mainitut onnistui yllättävän hyvin ottaen huomioon sen että ei koskaan olla otettu mitään tokojuttuja virallisesti :-D Lopuksi rakennettiin häiriörinki, joka piti pujotella katsekontaktin kanssa. Ja treeni päättyi vauhdikkaaseen luoksetuloon. Kyllä oli väsyneitä koiria tämmöisen päivän jälkeen! Nellan kanssa lähdettiin kahden kesken iltalenkille ja kierrettiin muutama kortteli vanhuksen tahtiin :-) Mainittakoon Nellasta vielä sen verran että vanhuksella ei pysy enään aamuruoka sisällä ollenkaan vaan oksentaa pois sen sulamattomana :-( Iltaruoka kyllä pysyy sisällä hyvin. Nella söi Royal Caninin Sterilised kuivaruokaa ja se vaihdettiin Moren light kana&riisi ja sekään ei meinannut pysyä sisällä.. Mutta nyt on kokeilussa Britt Care Salmon&Potato kuivaruoka, joka on toistaiseksi parhaiten pysynyt Nellan sisällä. Eläinlääkärikäynti on varmaankin tällä viikolla edessä ja toivottavasti selviäsi mikä neidillä on!

Perjantaina lähdettiin puolen päivän aikaan bussilla kaupunkiin ja sieltä Graanille. Matka sujui hyvin, Dean mm. yritti nuolla bussin ikkunaa. Matkamme jatkui kohti Eläinklinikka Kurkea, jossa kävimme puntarissa ja korjuutimme rokotustodistuksen. Miun pikku rimppakinttu painoi jopa 3,3 kg :-) Sitten käytiin Mustissa&Mirrissä ostamassa uudet Hurtan siniset valjaat kokoa 35. Illasta käytiin treenaamassa hiukan agilityä Unnan ja Deanin kanssa. Rata oli mukavaa pyöritystä, jossa sai kokeilla erilaisia tekniikoita. Harjoittelimme meille uutena tullutta sylikäännöstä, joka meni hyvin. :-) Ja lopuksi Deanis pääsi kertaamaan putkea :-)

Lauantaina käytiin taas Deanin kanssa bussilla kaupungissa ja meitä vastassa oli Kiia & Jaci (pomeranian). Kävelimme ensin Mustiin&Mirriin ihastelemaan 8 viikon ikäisiä silkkiterrierin pentuja! Ja sitten sieltä Saksalaan, johon pojat jäivät nätisti odottamaan kun omistajat kävivät ostamassa karkkeja läheisestä marketista :-D
Lauantai-illasta Heli tuli hakemaan miut Kalevankankaan koulun kentälle/ lähimetsään. Meillä oli nimittäin pentutapaaminen mukana siis Helin koirat Lili ja Wiljam pentu (9viikkoa) ja Unna & Dean. Wiljam ensin hiukan vierasti meitä, mutta loppujen lopuksi pennuilla oli hienot leikit pystyssä. Ja Unna piti välillä pitää kiinni kun tuppasi paimentamaan pentuja vähän liikaakin..

Sunnuntaina jälleen suuntasimme Emman & Avan kanssa hiekkakuopalle juoksuttamaan koiria. Nella jäi taas kotia lepäämään, kun en uskalla pitää sitä enään irti kovinkaan sen valikoivan kuulon takana :-D Lopuksi kuvia hiekkakuoppa reissulta:

Koko poppoo

Unna


Sinne lähtivät!

Nakkipussilla



Unna & Dean


Pysyivät jopa hetken paikallaan eritoten Dean!


Kuva Emma H.

Kuva Emma H.

Kuva Emma H.

Lällääää! Kuva Emma H.

Kuva Emma H.

Kuva Emma H.

Kuva Emma H.

Kuva Emma H.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti