14. kesäkuuta 2012

Bernoban Demini "Nella" 19.09.2001-12.6.2012


Bernoban Demini 19.09.2001-12.06.2012

Tiistaina oli Nellan aika lähteä sateenkaarisillalle muiden koirakavereiden luokse. Nella sai elää meidän kanssa lähes 11 vuoden ajan. Pääsiäisen aikaan 2010 Nellalta leikattiin märkäkohtu pois, mutta sitä ennen ei eläinlääkärissä tarvinnut käydä muuta kuin pakolliset rokotukset. 10-vuotiaana Nella sai nesteenpoistolääkkeet, joita syötiin kuureina. Ja nyt toukokuussa Nella rupesi oireilemaan oksentelemalla ja juomalla hirmuisia määriä vettä. Mentiin eläinlääkäriin kiireesti ja pikkuinen tutkittiin huolellisesti, mutta mitään järkevää selitystä ei löytynyt. Saatiin monenlaisia lääkkeitä ja vointi rupesi ensin paranemaan, mutta sitten Nella lopetti syömisen ja laihtui. Kesäkuun alussa taas tilanne näytti parantuvan, mutta viiden päivän sisällä Nellan kunto romahti..Nellan takajalkoihin kertyi nestettä ja viimeisenä aamuna kannoin Nellan aamupissalle. Viimeinen eläinlääkärikäynti oli siis tiistaina, jossa pikkuselle annettiin noin 30 %:n toipumismahdollisuudet, joten katsoin paremmaksi antaa pienen mennä koirientaivaaseen. Nellalla todettiin autoimmunologinen sairaus -immunihemolyyttinen anemia. Vaikea päätös oli, mutta nyt Nellalla on hyvä olla, tiedän sen <3 


SE ENSIMMÄINEN OMA RAKAS FIKSUIN KOIRA! Muistan, kun käytiin perheen kanssa Nellaa ja veljiä katsomassa kasvattajan luona. Ja heti kun sieltä lähdettiin kotimatkalle kysyin "Äiti ja iskä, otetaanhan myö se pienen pieni tyttöpentu? Jooko?" eihän äiti ja iskä mitään miulle kertonut että olivat varanneet pikku-Nellan. Voi sitä iloa, kun sain tietää että meille tulee marraskuussa pentu! 9.11.2001 käytiin hakemassa SE pienen pieni pentu, jolle nimi keksittiin vasta kotimatkalla. Nella oli todellatodella kiltti myös pentuna, hää tuhosi vain oman pajukorin ja jos vessanovi sattui jäämään auki niin vessapaperirullat olivat tuhonomia ;-) 

Pienen pieni Nella 8 viikkoa

Vuoden ikäisenä aloitettiin agilityyn tutustuminen. Nella oli todella nopea oppimaan ja ohjaaja oli niin nuori ettei halunnut aina ottaa kaikkia oppeja vastaan. Virallisissa kisoissa käytiin viiden startin verran, hyvin ja huonoin tuloksin ;-) Nellassa oli joskus hiukan taivaanrannan maalarin piirteitä eli toisin sanoen jäi radalla haahuilemaan ja katselemaan maisemia :-) Nellan kanssa tuli myös temppuiltua paljon ja siksi hää osasikin paljon erinäisiä temppuja, joista Nella myös muistetaan. Nella pääsi viimeisen kerran radalle tämän vuoden alussa, mutta aktiivinen harrastaminen lopettiin jo paljon aikaisemmin. Sen jälkeen Nella toimitti kotikoiran virkaa temppuja tekemällä ja tietysti syömällä herkkuja.


Nella kulki aina minun mukana mihin ikinä meninkin. Aamulla nousin sängystä ylös ja menin hoitamaan aamutoimia niin Nella jäi vielä hetkeksi sängyn pohjalle, mutta kohta se venytteli eteisen matolla :-) Nella osasi myös puhumisen jalontaidon, tervehtiminen ja huomionkiinnittäminen onnistui iloisesti hurinalla/murinalla. Nella vastasi aina mitä ikinä siltä kysyinkin! Nellalle ei voinut olla hymyilemättä, niin iloinen pieni otus! 

Ystäviltä/kavereilta sain ihania viestejä tiistaina ja tässä niistä osa:

"Kaikki on hyvin nyt. Nella sai elää tosi hyvän ja pitkän elämän. Meille jäi hyvät muistot nappisilmäisestä, omalaatuisesta hurisevasta neidistä."

"Hyvää matkaa Nellalle! Muistetaan Nella terhakkaana pikkukoirana, joka hauskuutti meitä taidokkailla tempuilla. Mutta nyt on luopumisen aika- itke kunnolla, se tuo lievitystä pohjattomaan ikävään."

"Hän ei pyytänyt tulla luoksesi, hän tuli koska halusit niin.
Hän tuli ollakseen ystäväsi, kun muut pettävät,
ollakseen uskollinen kun muut olivat vastaan,
ollakseen uskollinen kun muut puhuivat pahaa.
Hän tuli antaakseen sinulle rakkautta ja ollakseen kanssasi kun olit yksinäinen.
Hän oli se joka tarvitsi sinua.
Joku jota hyväillä, jonka kanssa leikkiä ja pitää hauskaa.
Hän vahti ja suojeli sinua.
Hän antoi sinulle rakkautta koko sydämestään.
Hän ei hylännyt sinua, niin kauan kun eli.
Nellan muistolle."

"Muistatko ystävä lapsuuttain, olin suloinen karvakeräsi vain.
Söin kenkäsi, ehkäpä toisenkin ja tein jälkeni tuolisi jalkoihin.
Oli lätäkkö siellä ja toinen täällä, en muistanut tehdä sitä lehden päälle.
Aina huolella hajustin mattosikin, kerrassaan tempuin niin taitavin.
Joskus ilmeesi kertoivat aatoksistas- miten opettaisin aarteeni taitavammaks.
Et arvannut silloin, ikää kun saan, nämä temppuni jäävät jo unholaan, ja kun suureksi varttuu lapsonen tää, on älyä täynnä sen pienoinen pää.
Silloin huomaat se varmaan jo sinäkin,
olen aarteesi parhain ja rakkahin!<3"

"Ei ole olemassa kuin hiljaisuus, kaikella muulla on rajansa, kaikella muulla on alkunsa ja loppunsa.
Kaiken muun voi ymmärtää."

Näitä runon pätkiä lueskellessa - mietiskelin meidän yhteistä taivalta ja se on ollut aivan mahtava. Muistoja on jäänyt todella paljon, joita en ikinä unohda! Ja monet itkut on Nellan turkkiin itketty ja hyvin Nella osasi aina lohduttaa. Nella oli myös todella fiksu ja yritti vedättää miua aina 6-0!  Nella rakasti lämpöä, veneilyä ja aurinkoa. Pikkuinen nautti myös saunomisesta ja oluen juonnista, piti muistaa, että lattialle ei saanut olutlasia jättää tai sitten se oli kohta tyhjä ;-) Saunassa Nella istui aina ylälauteilla ja oli viimeinen saunoja. Jos ei päässyt mukaan niin haukkui oven takana. Turkin kastuminen oli yäk, mutta veneily oli mahtavaa! Nella tykkäsi matkustaa myös autossa, matkat meni nukkuen tai ikkunasta ulos tuijotellen! Nella "palvoi" aurinkoa vaikkakin omisti paksun turkin, sisällekkin kun paistoi aurinko niin tiesi kyllä missä Nella oli! :-)

Otettu 6.5.2012
Otettu 6.5.2012



Nellan kesälook 2011


10/2011
Syttyi taivaalle uusi tähti,
koiraenkelinä tästä maailmasta lähti.
Nyt saat juosta lailla tuulen
vihreillä niityillä ajattomuuden.
Tuskaa, kipua, surua ole ei,
uni lempeä sinut sateenkaarisillalle vei.
Hyvää matkaa pikkuinen,
täällä sinua ajattelen.
Monet reissut ja retket sinun kanssasi tein,
olit koira, parhain ystäväni,
joka selkäänsä ikinä minulle kääntänyt ei.
Nyt katosi vanhuuden kivut ja vaivat,
sua odottaa nyt se koirientaivas.
Kiitos kun luonamme olit pitkän hetken, tein sun kanssas ikimuistoisen retken.
Vaikka pahalta tuntuu ja surettaa, sinä minulle annoit paljon muisteltavaa.



Muistamme sinut kiltteydestä, ahneudesta ja iloisesta hurinasta. Ikävä on jo nyt suuri <3

Nellaa rakkaudella kaivaten
Jasmin perheineen

7 kommenttia:

  1. Ihana kirjoitus :) Mäkin muistan kun olitte varmaan ekaa kertaa Nellan kanssa meillä ja näytit miten Nella osasi esittää kuollutta kun sanoit pum :) Se oli niin hieno että piti itsekin opettaa se Avalle (ei tosin oo ihan yhtä hyvä suoritus :D). Nella oli meidän inspiraatio <3 Ja Nella oli myös ihana hoitokoira. Ihanaa että teille jäi noin paljon ihania muistoja, joiden avulla Nella ei koskaan ole kokonaan poissa :)

    VastaaPoista
  2. Voi apua, miua rupes ihan itkettää ku luin, vaikka en Nellaa hirveemmin tuntenukkaan :( Voimia sulle tosi paljon! <3
    -Elli&Milka

    VastaaPoista
  3. Parhaat lähtevät ensin <3 Suru helpottaa, mutta ikävä säilyy aina... Meillä taisteltiin samaan tapaan autoimmuunisairautta vastaan, se oli pirun rankkaa, mutta hetkeäkään en antaisi pois - Peppi pääsi kivuistaan, samoin Nella. Tsemppiä sulle!

    VastaaPoista
  4. Kyllä itku tuli täälläkin :( Jaksamisia!

    VastaaPoista
  5. Jaksamisia, tuli itku kun luki:(

    VastaaPoista
  6. Moi Jasu!

    En tiennytkään, että kirjoitat blogia...On aivan loistava kirjoitus Nellasta. Oot taitava laittamaan asioita paperille.Kirjoittaminen tuo toivottavasti lohtua sulle Nellan jälkeen!!
    Tsemppiä ja iloa muiden koiriesi kanssa, Nella oli tietysti oma lukunsa!!
    Jaksamista!
    Sirpa-täti

    VastaaPoista
  7. Kiitoksia kaikille! Rankkaa tämä on ollut, mutta kaipa tästä joskus pääsee yli.. Nella <3

    VastaaPoista