4. kesäkuuta 2012

Nellan eläinlääkärikäynti sekä shelttitäytteinen viikonloppu pk-seudulla (25.-27.5)

23.5.12 Pari viikkoa jatkuneen pahoinvoinnin takia lähdettiin Nellan kanssa Eläinklinikka Kurjelle. Vanhuksella aamuruoka ei pysynyt sisällä lähes ollenkaan ja iltaruoka silloin tällöin, muuten vointi oli ihan suht hyvä. Nellaa tutkittiin yli kaksi tuntia! Vanhuksen painokin oli tippunut hirmuisesti nimittäin viime mittaus oli tammikuulta 2012 ja painoi tuolloin 8,6 kg ja nyt enään 7 kg! Ensimmäiseksi Nellalta otettiin verikokeet ja sitten suunnattiin röntgenhuoneeseen, jossa vanhus kellautettiin selälleen ja ultrattiin sisäelimet.. Siinä samassa otettiin neljä röntgenkuvaa vatsaontelosta ja keuhkoista. Näissä tutkimuksista ei onneksi löytynyt minkäälaisia kasvaimia, joita pahoin pelkäsin kun Nellalta on taannoin poistettu ikenistä muutama hyvänlaatuinen kasvain. Verikokeista selvisi, että jossakin on tulehdus kun maksa-arvot olivat hiukan koholla ja valkkarit olivat myös koholla. Pissanäytettä yritettiin ottaa, mutta se ei sinä päivänä onnistunut kun Nella oli vahvasti sitä mieltä kun pihalle päästiin niin kotia oli päästävä eikä toinen malttanut pissiä, eli pissanäytteen vein seuraavana aamuna. Sitten kysyin samalla Nellan punoittavasta silmästä ja onneksi kysyinkin! Nimittäin Nellalla oli mahdollisesti silmänpainetta ja saatiin siihen vaivaan kahta erilaista silmätippaa, joista toinen painetta alentavaa. Niistä on ollut apua huomattavasti! Kotiin viemiseksi saatiin myös erikoisruokaa Hill'sin i/d nappuloita ja 12 päivän antibioottikuuri ja pahoinvointilääkkeitä. Iltaruuan Nella söi oksentamatta ja hyvin maistui, mutta aamuruoka ei ollutkaa enään niin hyvää joten päädyin töiden jälkeen ostamaan samaa ruokaa, mutta märkäruokana. Kotona otus söi ihan hyvin sitä ja viikonlopuksi lähti hoitoon ja siellä ei suostunut syömään sitä lähes ollenkaan. Tänä aamuna Nella sai Deanin ruokia eli jauhettua kalkkunaa ja se maistui taas ihan suht hyvin neidille. Iltaruuaksi olisi tarjolla maustamatonta kanaa ja riisiä.

Nella


Perjantaina (25.5.12) tosiaan Nella jäi Mikkeliin Saulin ja Siskon luokse. Ja samalla pääsi nauttimaan kesäpäiviä mökille! Dean toimi toimistokoirana ja Unna tuli juna-asemalle suoraan yhden aikaan. Eli siis lähdimme Unnan ja Deanin kanssa pk-seudulle viikonlopuksi. Perjantai-iltana oli ohjelmassa shelttilenkki Hiekkaharjussa seitsemän muun sheltinomistajien kanssa :-) Mukana oli yhteensä 10 shelttiä ja nuorin (ja pienin) oli meidän Dean. Koirat saivat temmeltään vapaana pellolla, jossa oli voikukkia jotka tahmasivat mukavasti koirien turkit! Yhteiskuvia yritettiin ottaa ensin kaikista, mutta todettiin että on perempi ottaa aikuiset erikseen ja pennut erikseen. Aikuisten ryhmäkuva onnistui hyvin, mutta pentujen ryhmäkuva on mitä on ;-) Kyllä oli koirat väsyneitä tuon lenkin jälkeen eritoten Dean! Pikkumies oli joukon ensimmäinen vielä viimeseen hetkeen saakka ja matkalla kotia junassa toinen väsähti. Alla on kuvia lenkiltä: (Oona Pesonen/ Ella Kaijärvi/Petra Suurkari)

Aikuisten yhteiskuva

Pentujen yhteiskuva yritys




Teppo & Dean








Unna paimentaa pikkumiestä









Teppo & Unna, Kuva Ella Kaijärvi

Kuva Ella Kaijärvi

Kuva Ella Kaijärvi

Kuva Ella Kaijärvi

Kuva Ella Kaijätvi
Teppo & Dean
Trikki nelikko

Kuva Ella Kaijärvi







Lauantaina (26.5.12) hypättiin Deanin kanssa N-junaan kohti Keravaa. Meillä oli nimittäin pentutapaaminen! Tällä kertaa Ulla nouti meidät Keravan asemalta ja matkamme jatkui kohti Järvenpäätä ja JAU:n kenttää. Paikalle oli myös saapunut Sanna&Juksu, Päivi&Väinö sekä Auli&Pate eli Kiti/Laura&Kharma eivät päässeet tällä kertaa mukaan. Ensin Ulla kertoi pentujen hyppytekniikasta ja sitten päästiin kokeilemaan myös erilaisia hyppytekniikka harjoituksia. Meiltä onnistui ne hyvin :-) Samalla kerrattiin putkia ja uutena meille tuli musta putki ;-) Dean ei ollut moksiskaan moisesta. Lopuksi pennut saivat purkaan ylijääneen energiansa pois leikkimällä keskenään. Juksu ja Dean tulivat juttuun hyvin ja niillä oli myös samanlaiset leikitkin! Dean päätti kostaa veljilleen viime kertaisen eli siis pojat välillä rähisivät toisilleen ja jonkun ajan päästä oltiin taas parhaat kaverit! ;-) Unna oli taas sillä aikaa käynyt äitin kanssa kieloja etsimässä. Lopuksi vielä kuvia pentutapaamisesta (kuvat Jordanis K.):

Raketti pojat 25.5.2012 (Pate,Väinö,Dean&Juksu)
Me hyppytekniikka harjoituksessa





Juksu & Dean

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti