30. huhtikuuta 2013

Shelttierkkaria, treenejä ja näyttelyjännitystä!

Hiukan laahaa nämä blogin päivitykset... Argh!

Mutta siis ilmoitin Deanin shetlanninlammaskoirien erikoisnäyttelyyn, joka oli 21.4.2013 Kiljavalassa Nurmijärvellä. Kiitoksia Annalle, Annille, Iinalle ja Jennille matkaseurasta! Junnu urokset aloittivat klo 9.00 kehässä 2, mutta Dean oli loppupäässä niin meillä ei ollut hengenhätää. Laitoimme pikku-Deanin kehä kuntoon ja sitten ei muuta kuin kehään. Minä jännitin eniten, sitä kuinka tuo nuorukainen malttaa/uskaltaa seisoa pöydällä niin pitkään, että tuomari antoi arvostelun. MUTTA siinä ei ollut mitään ongelmaa! Dean antoi tuomarin tutkia tarkkaan niin hampaat kuin muutenkin. Wau! Tuomarin suusta kuului kokoajan "excelent...excelent" niin tälläinen arvostelu meille nyt pamahti:

"TRI on a smaller size. Very pleasing shape head is refined and balanced. Exc. underjaw, earset right and carriage correct, a little full/round in eye, (missing P1 lower left), Exc. flat skull, Exc. neck, shallow in chest. Upperarm a little upright, adequate shoulder, narrow through in body. Adequate stifle. Low hock. Ecx. sweep over loin. Movement adequate very high carriage on a move. Very happy dog. Correct tailset, tail little short. A little fine in bone. Good conttexture" JUN-EH

Käännöspalvelun suomennos vielä: "Pienehkö trikki. Erittäin miellyttävänmuotoinen pää hienostunut ja sopusuhtainen. Erinomainen alaleuka. Korvat oikein sijoittuneet ja oikein kannetut. Hiukan pyöreät silmät. (Puuttuu P1 alaleuasta vasemm.). Erinomainen litteä kallo. Erinomainen kaula. Ahdas rinta. Hiukan pysty olkavarsi. Oikeanlainen lapa. Kapea runko kauttaaltaan. Oikeanlainen polvi. Matala kinner. Erinomainen lanteen kaarre. Asianmukaisesti erittäin korkea ryhti ja liikkeessä iloinen koira. Oikea hännän kiinnitys, hiukan lyhyt häntä. Hiukan hento luusto. Hyvä turkki."

Olen todella todella tyytyväinen arvosteluun sillä lähdimme hakemaan korkeintaan H:ta, mutta kuinkas kävikään! :-) Sitten näimme Deanin kasvattajaa Ullaa, Deanin veljeä Väinöä ja siskoa Kharmaa omistajineen!


Eikös olekkin komea nuorukainen?!


Näin hienosti oltiin tuomarin käsittelyssä!



Sisarukset Dean, Kharma ja Väinö
 Sitten päivän päätteeksi Enni pääsi korkkaamaan ensimmäiset valionarttu luokan! Saaden hienosti ERI:n :-)

Shadowmist Let's Twist Again alias Enni
Sitten lisäilen tähän julkaisemattomat treenivideomme:

Unna:








Dean:




Kevään ensimmäiset möllikisat kisattiin oman seuran kentällä 25.4.2013. Ja Dean starttasi elämänsä ensimmäiset möllit ;-) Ensin oli möllirata, joka meille todella haastava, kun piti tykittää vain suoraa :-D Virhepisteitä ropisi mukavasti 30 pisteen verran! Hupsis. Meillä mentiin kirjaimellisesti putkeen. Mutta pääsimme ihanneaikaan! Emme uusineet kyseistä rataa. Sitten osallistuimme Deanin kanssa kilpailevien luokkaan siinä toivossa, että rata olisi ollut hiukan mutkikkaampi. Keppikulma oli haastava! Rata meni täysin sähläykseksi.. Virhepisteitä tuli myös 30 pistettä.


Sitten olikin Unnan vuoro. Rataantutustumisessa sanoin jo, että keppikulma tulee koitumaan ongelmaksi.. Noh, niinhän se koituikin. Muuten rata oli vauhdikas! Uusin Unnan kanssa kyseisen radan ja silloin myös onnistui keppikulmat! Tulos siis 0 ja sijoitus 2.


Viime viikonloppu meni Lappeenrannassa serkun luona. Lauantaina käytiin kahdessa koirapuistossa juoksentelemassa ja toisesta löytyi myös mini A-este, jolla harjoiteltiin hiukan kontaktinottoa!

Kännykkälaatua! Ellu, Ava ja Unna


Ellu, Dean, Ava

Paluumatkan tunnelmat

Eilen käytiin Unnan kanssa hierojalla ja jumissahan se oli niinkuin olin arvellutkin! Selkä, rintaranka ja lavat.. Selkäjumin takia Unna ei venytellyt kunnolla itseään. Uusi aika on jo ensi maanantaina. Tämän viikon treenit jäävät väliin, joten perjantaina suuntaamme möllikisoihin MAHille ja sunnuntaina ajattelin käydä ottamassa hallilla pikkutreenit ensi viikonlopun kisoja silmällä pitäen ;-) Ensi viikolla ei käydä treenaamassa ollenkaan vaan mennään suoraan kisailemaan!

Näyttelyjännitystä... Olen ilmoittanut molemmat koirani Tohmajärven ryhmänäyttelyyn, joka on nyt siis tulevana lauantaina! Jäiks... Sitten olen vielä lupautunut pyöräyttämään Pepin kehässä :-) (En vastaa Liina tuloksista!)

Mutta siis HAUSKAA VAPPUA kaikille tasapuolisesti! :-)

Lilo sammui kesken leikin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti