29. elokuuta 2012

Jenna Caloanderin koulutus 18.8.2012

Pari viikkoa takaperin oltiin viikonloppu Pk-seudulla. Perjantaina 17. päivä piti olla shelttilenkki Viikissä, mutta meidän osalta se kerkesi peruuntumaan :-( Lauantaina lähettiin lähijunalla Keravan asemalle, josta Deanin kasvattaja kävi meidät noukkimassa mukaan Ristinummelle Uneksijoiden shelttitapaamiseen. Paikalle oli saapunut Deanin ja Unnan lisäksi: kaikki Dean sisarukset, Deanin mummo Tuittu, Deanin täti Tiuhti, Deanin äiti Gritt, Väinö (ei Uneksijan kasvatti) ja kolme kelpietä :-)
Ohjelmassa oli Jenna Caloanderin agilitykoulutusta ja Sari Strömbergin rallytoko-koulutusta. Ensimmäisenä oltiin kuuntelemassa rallytokosta pientä tietoiskua. Laji oli minulle täysin uusi ja ihmeellinen! Olisi mielenkiintoista ruvata ihan kunnolla treenailemaan niin rallytokoa että "normaali" tokoa.. Mutta täällä päin se tuntuu olevan kovinkin haastavaa... Tietoiskujen jälkeen oli Unnan vuoro mennä Jennan koulutukseen. Jenna oli suunnitellut hirmuisen kivan tekniikkapätkän! Ensin Jenna kertoi ohjaajan omasta sijoittumisesta pakkovalssia tehdessä ja huomasin ainakin omalla kohdalla, että itse olin ainakin sijoittunut aivan väärään kohtaan ja siten menettänyt kallisarvoisia sekunteja kisoissa!! Seuraavaksi hiottiin niistosokkaria, joka toimi Unnalla hyvin ja käännöksetkään ei venynyt. Niistosokkari oli meille jo entuudestaan tuttu, mutta saatiin sitäkin selkeästi parannettua. Sitten tulikin uusi asia nimittäin sylikäännös eli sylkkäri tai no en ainakaan itse muista tehneeni tietoisesti sylkkäriä :-D Unna ymmärti heti mitä sen piti tehdä ja käännökset pysyivät todella pieninä! Sitten suoran putken jälkeen piti keretä tekemään persjättö, joka onnistui muutaman yrityksen jälkeen hyvin. Putken jälkeen päästiinkin harjoittelemaan backfläppiä. Ja meillä ei siinä ollut ongelmaa, vaikka putkensuu olikin tyrkyllä. Unna hoksasi nopeesti mitä siltä vaadittiin, taitava Unna! :-) Tässä on videopätkä meidän radasta:


Sitten kun Unna pääsi tauolle ja vuorossa oli Dean. Pennun kanssa oli ensimmäisenä rallytokoa ja me aloitettiin ihan perusasennon harjoittelusta ja yhden askeleen seuruusta. Ohjaaja oli varmasti enemmän pää pyörällä kuin itse koiruus. Seuraavaksi oli vuorossa Jennan koulutus. Saatiin todella hyviä neuvoja tulevaisuutta ajatellen! Ensin harjoiteltiin pakkovalssia. Dean ymmärti nopeasti mitä halusin sen tekevän, ymmärti hyvin markkeeraus käden! Seuraavaksi olikin niistosokkarin vuoro ja siinä Jenna palkkasi välissä -sekin onnistui Deaniltä hienosti. Sitten harjoiteltiin etenemistä ja se vaatii vielä paljon työtä meiltä molemmilta. Sitten siirryttiin sylkkäriä opettelemaan.. Dean hoksasi tämänkin todella hienosti ja Jenna jälleen palkkasi Deanin hienoista käännöksistä :-) Muuta myö ei kerettykkään ottamaan, joten "kotiläksyksi" meille jäi takaakierron jälkeen pakkovalssi, persjättö putkelta ja backfläppi.
Sitten meillä piti olla Unnan kanssa rallytokoa, mutta emme kerenneet sitä ottamaan laisinkaan :-( Mutta tyytyväinen pitää olla molempiin koiruuksiin, vaikka molemmille tuli jotakin uutta!! :-) Minun pikku koiruudet <3
Muutama kuvakin tarttui matkaan reissulta. Alla olevat kuvat ottanut Sanna H. (Lisää kuvia on tulossa)

Dean & Väinö






Dean & Juksu



Dean, Juksu, Pate & Tiuhti







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti