13. kesäkuuta 2013

Agilityä ja koiran huoltoa

Deanin kanssa ollaan käyty keskiviikkoisin ohjatussa aksaryhmässä. Muuten treenit on mennyt hienosti, mutta kontaktit on ruvennut tökkimään! Tai no lähinnä puomi ja A.. Dean tulee lujaa kontaktialueelle, mutta sitten otus testaa pääseekö lähtemään ennen aikojaan kontaktilta eli ei täppää heti tassujaan maahan.. Nyt ollaan otettu kontakteja hihnan kanssa niin, että joku pysäyttää Deanin kontaktille jos otus yrittää varastaa. Tällä hetkellä tuo toimii ja tällä myös jatketaan vielä hetki!

Sunnuntaina 2.6.2013 suunnattiin koko lauman kanssa Orimattilaan osteopaatti Tiina Katajan luokse. Automatka oli tuskaisen kuuma, kun ilmastointia autossa ei ollut.. Käsittelyyn pääsi ainoastaan Unna. Jumejahan Unnasta löytyi jonkin verran. Vasen lapa oli huomattavasti enemmän jumissa kun oikea. Sään kohdalla oli ahtautta lapajumeista johtuen. Kaularanka oli jumissa molemmin puolin sekä lanneranka oli hiukan juntturassa. Kaikki nämä heijastui myös kallonpohjaan. Mutta nyt on solmut avattu ja Unna ryhti on parantunut huomattavasti!
Sitten päivän päätteeksi, kun saavuttiin takaisin Mikkeliin niin lähdettiin vielä käymään mökillä. Molemmat koirat kävivät pari kertaa uimassa.

Tiistaina 4.6.2013 Unna taukoili vielä osteopaatin jäljiltä, mutta Dean sen sijaan pääsi Iran koulutukseen! Ajattelin, että meidän ongelma kohtana olisi ollut toisen putken (puomin allaoleva) jälkeinen leijeröinti hypylle, mutta mitä vielä! Dean irtosi todella hienosti! Suoran putken putkijarrua on kyllä treenattava rutkasti lisää! Valuuvaluu... Kepit sähikäinen malttoi tehdä joka kerta loppuun saakka! Tyytyväinen olen jälleen :-) Kiitos Iralle jälleen hyvistä neuvoista!



Keskiviikkona mölleiltiin molempien koirien kanssa. Ensin vuorossa oli kisaavat eli Unna. Molemmilta radoilta tuloksena HYL. Ekalla radalla työnsin takaakiertoon jo kolmannella esteellä. Aan kontakti oli yllättävän nopea! Keppejän jälkeen jälleen työnsin Unnan takaakiertoon.. 15 hypylle lähti hienosti luvan kanssa takaakiertoon! Pituudelta kääntyi pienellä kaarroksella hypylle. Uusinta radalla korjasin onnistuneesti virheemme vaikkakin HYLky napsahti. Kaksi rimaa tipahti alas ja väärään päähän putkeen, hupsis! Tällä radalla Aan kontakti oli hidas hiivintä! Sitten ei lähtenyt enään niin hienosti 15 hypylle takaankiertoon.. Alla video, jotka on kuvannut Anna K.



Sitten olikin möllejen vuoro.. Heti kolmas hyppy tuotti päänvaivaa.. Kuinka saada sähikäinen kääntymään, mutta hienosti se kääntyi! Aalla Dean kokeili ihan urakalla, jos nyt vaikka pääsis livahtamaan ennen aikoja.. 8 hypyltä ohjaajalta unohtui vastaisen käden käyttö, joten ohihan se tuli.. 11 hypyllä tuli tyypillinen törmäys koiran kanssa. Puomia ennen oli taas hypyt hankalassa linjassa eli kuinka saan koiran käännettyä.. Ja puomille meno oli hirmu vaikea meille ja monelle muulle möllikoiralle! Ja sitten rontti tuli läpi puomilta!!!! Argh! Eikun uusiksi koko puomi! Sitten olikin uusinnan vuoro. Tuloksena tältä radalta 5 puomin ylöstulosta. Kaikenkaikkiaan tämä rata oli ehjempi kuin edellinen. Alla videot, jotka kuvasi Anna K. sekä Sanna R.



Lauantaina 8.6.2013 lähdettiin Deanin kanssa flyball kurssille, jonka meille tuli vetämään Leena Kantanen Lappeenrannasta. Ensimmäiseksi otettiin pelkästään kahta hyppyä edestakaisin eikä siinä meillä ollut ongelmia! Sitten lisättiin kolmas hyppy mukaan ja samallalailla ilman ongelmia mentiin :-) Dean juoksi myös hienosti laatikolta hakemaan palloa! Sitten vaihtui ryhmä ja meillä alkoi tauko, jonka jälkeen otimme "rataa" kokonaisuudessaan eli kolme hyppyä ja laatikolta pallo suuhun takasin kolme hyppyä ja WAU! Pikku sähikäinen on luonnonlahjakkuus tässä lajissa! Kouluttajakin kehui meitä hirmuisesti vauhdista. Yksi suoritus kellotettiin ja ajaksi tuli 5,2 s! Alla vielä video suorituksestamme:



Tauon aikana Unna pääsi muistuttelemaan miten ne avokulmakepit mentiinkään ja hienosti meni! Sitten käytiin ottamassa hallissa niistoja 45 cm rimoilla SM- kisoja ajatellen. Rimat ei räiskynyt! Sitten Deanin kanssa otettiin ensimmäistä kertaa ikinä pöytää ja ilman suurempaa vauhtia sähikäinen kykeni pysähtymään pöydälle! Todella hienosti ekaksi kerraksi. Sitten otettiin muutaman kerran takaaleikkauksia kepeille ja meni kyllä hienosti. Mutta sitten otin muutaman kerran niin, että käyn "vetämässä" Deanin nenästä oikeaan keppiväliin, niin nuo ei oikein toiminut.. Sähikäinen oli sitä mieltä, että osaan ilman apujakin mennä kepit ihan itse! :-D

Tiistaina 11.6.2013 lähdettiin Lappeenrantaan iltakisailemaan kahden radan verran. Tuomarina toimi Elina Hannikainen. Ensimmäinen rata oli agirata ja kohtaloksemme päätyi putki-puomi erottelu.. Eli siis putki veti enemmän Unnaa puoleensa kuin puomi. Muuten rata meni mallikkaasti ja siellä oli jälleen kolme rimaa maksimissa eli 45 cm eikä rimat tippunut! Wihii! Sitten yllätykseksemme HYLky lappuun oli merkattu meidän aika ja se oli 44.10 ja siis ihanneaika oli 46 s eli aika kovaa ollaan menty, kun tuohon aikaan sisältyi ylimääräinen putkikin!



Toinen rata oli hyppis. Siellä oli "ystävämme" okseri ja avokulmakepit! Toinen koitui jälleen ongelmaksi.. Arvatkaa kumpi?? Noh, okserin rima tietysti ARGH! Eli tuloksena tältä radalta 5. Kävin katsomassa tulokset ja sitten IHAN pikkuisen rupesi ärsyttämään... Meillä oli ylivoimaisesti paras aika medeistä -5.57!! Piiiiiip rima!! :-D



Lauantaina lähdetään sitten "isoihin" kisoihin kisailemaan! Eli siis meidän ensimmäiset SM-kisat, hui. Tosin kisaamme ainoastaan joukkueessa ja edustamme rotuyhdistystämme eli Shetlanninlammaskoira Ry:tä. Kaiken tämän lisäksi starttaamme joukkueen ensimmäisenä koirakkona..

2 kommenttia:

  1. Ai vitsit kun ois hauska kokeilla Lunankin kanssa flyballia!
    Dean kyllä tosiaan vaikuttaa aivan luonnonlahjakkuudelta :D

    VastaaPoista