11. helmikuuta 2013

Hei meillä barffataan!

Tämä kirjoitus on blogin 100. ja ajattelin pyhittää tämän päivityksen lauman ruokailutottumuksille eli barf ruokintaan! Lukijoita on huikeat 20, jota en olisi uskonut kun kirjoittamisen aloitin, kiitos!

Mutta siis ensin Unnan ruokavaliosta hiukan. Otus söi ennen barffille siirtymistä Royal Caninin mini sterilised -nappulaa. Mielestäni ruoka sopi hyvin Unnalle ja näytti myös maistuvankin koiruudelle. Mutta syynä ruuan vaihtoon oli se, että ei tarvitse ostaa monta erilaista ruokaa kotiin. Unna siirtyi barffiin ihan äskettäin ja hyvin on siirtyminen onnistunut.
Unnan yhden päivän ruokailu (n. 210 g eli n. 3 % painostaan):
1,5 broilerin siipeä
25 g lihaa (mm. nauta, sika, poro,lammas)
60 g kasvista

Dean on syönyt pennusta saakka barffia. Välissä meinasin luovuttaa ruokinnan suhteen ja vaihdoinkin nappulaan (Royal Canin minijunior). Palasin aika nopeasti takaisin barffaukseen..

Deanin yhden päivän ruokailu (n. 250g eli n. 5 % painostaan):
1,5 broilerin siipeä
40 g lihaa (mm. nauta, sika, poro, lammas)
60 g kasvista

Molemmille koiruuksille annan kerran viikossa ns. maitoaterian, joka siis sisältää yhden kananmunan keltuaisen ja jotakin maitotuotetta (mm. maitorahka, kermaviili, raejuusto, maustamaton jogurtti, piimä). Lisäksi kerran viikkoon annan myös jotakin sisäelintä lihan sijasta. Lisäravinteita menee jonkin verran:

Päivittäiset
 Liquid vitamin E nestemäinen E-vitamiini
B-Max on taas nimensä mukaisesti B- vitamiinia (tabletti)
C-Max C-vitamiinia jauheena
Multidog Vitamiini- ja hivenaineaineita sisältävä kivennäisvalmiste täysikasvuisen koiran ja koiranpennun kotiruoan tasapainottamiseen. (tabletti) (Kalsiumia, fosforia, magnesiumia, betaiinia, karnitiinia, metioniinia, C-vitamiinia, sinkkiä, rautaa, E-vitamiinia, nikotiinihappoa, pantoteenihappoa, beetakaroteenia, B2, B6- ja B1-vitamiinia, jodia, foolihappoa, seleeniä, biotiinia B12-vitamiinia, A- ja D-vitamiinia.)
Nutrolin -ravintoöljy on patentoitu, puhtaiden kasviöljyjen seos, joka sisältää välttämättömiä rasvahappoja (LA ja ALA eli linoleenihappo ja alfalinoleenihappo) sekä niiden aineenvaihduntatuotteita (ihon aineenvaihdunnalle tärkeät GLA ja SDA). Seosta on täydennetty luonnollisella tokoferolipohjaisella antioksidanttipaketilla. (lähde nutrolin.fi).



Urticalsin eli nokkostabletti. Syötetään kuuriluontoisesti.
Tehobakt pet maitohappobakteereja sisältävä täydennysrehu koirille ja kissoille. Tätä pittää olla kaapissa kaiken varalta ja tämä on ollut suurena apuna Unnan siirtymisessä barffiin.

Jonkinlainen lohiöljy on nyt hakusessa, kun en syötä kalaa koirilleni ollenkaan. Saa suositella jos tietää jonkun oikean hyvän öljyn!
Mutta nyt olen tyytyväinen koirieni ruokintatapoihin. Ruoka maistuu molemmille todella hyvin eikä ongelmia ole ollut kummallakaan :-) Näillä jatketaan!

6 kommenttia:

  1. Moikka, olen tässä jonkun aikaa miettinyt barffaamisen aloittamista. Oliko teillä miten vaikea löytää sopiva annos ja nuo kaikki vitamiinit yms. Toisin sanoen kuinka hankalaa tuo barffaamisen aloittaminen oli? Entä tuleeko paljonkin kalliimmaksi kuin esimerkiksi tuon RC:n syöttäminen? Mielenkiintoinen postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, no siis minähän itse en ole laskeskellut noita ruokamääriä, vaan Deanin kasvattaja on miulle ne laskenut alusta lähtien :-) Helpolla olen siis päässyt. Mutta jos koirani lihoo/laihtuu niin osaan lisätä/vähentää ruokaa ilman ohjeistusta ;-) Kylkiä seuraamalla pääsee jo aika pitkälle.. Mutta siis silloin kun Dean minulle tuli mielessäni pyöri vain ruokamäärät ja saako pentu tarvittavat lisät.. Hienosti meni ja turhaan jännitin. Unnan taas vaihdoin barffille yhden paastopäivän jälkeen ilman mitään ongelmia.
      En ole oikeestaan laskeskellut kuinka paljon rahaa on mennyt ruokailuun, pitäisipä joskus ihan laskea kuukauden ruuat! Mutta luulisin, että aika samoissa hinnoissa mennään nappulan kanssa.

      Poista
    2. http://www.musch.fi/aikuisen-koiran-barffaus tuolta löytyy ainakin viitteellinen taulukko. Käytännössä oma koira syö paljon enemmän kaikenkaikkiaan ja vähemmän luuta. Mutta Jassu, miksi syötät noin paljon kasvista? Ei sillä etteikö saisi, mutta tuossa on tyyliin Tompan viikkoannos :D

      Poista
    3. Koska syötän luita n. 70 % ruuasta, niin kakkakin olisi sen mukaista jos kasvista ei olisi... :-D

      Poista
  2. Meilläkin siirryttiin barffiin pari kuukautta sitten ihmeellisten kutinoiden takia. Vanhana ruokana oli ensin Orijen ja sen jälkeen vatsalle paremmin sopinut Acana. Suurin piirtein saman verran menee nykyäänkin rahaa kuukaudessa, riippuen vähän mistä ostaa lihoja. Täällä ollaan ainakin oltu tyytyväisiä, ja ruokakin maistuu paremmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! Meilläkin ollaan tykätty hirmuisesti :-)

      Poista