4. tammikuuta 2013

Treeniä ja pohdintaa

Eilen käytiin Deanin, Annan ja Ennin kanssa treenimässä ja yllärinä meille molemmille; Ira oli koutsaamassa meidän jälkeen tulevaa ryhmää, joten "tunkeuduimme" siihen ryhmään! Ira oli väsännyt mukavan radan, jossa oli harjoituksen tarpeessa olevat pimeä putkenkulma, slalom ja leijeröinti. Me ei tietenkään otettu koko rataa kerralla, vaan pienen pienissä pätkissä.

Ensin oli tuo pimeä putkenkulma! Ensiyrittämällä meni nappiin, mutta sitten en osannutkaan enään ohjata, jolloin Dean ei löytänyt putkea.. En tiedä oliko se pelkästään siitä, että en osannut ohjata vaiko käskytinkö liian myöhään.. Mutta loppujen lopuksi laitettiin pallohullulle pallo putkensuulle niin johan sujahti oikein nätisti putkeen! Noita pitänee oikeesti treenata vaan lisää :-)
Seuraavana olikin miulle haastavin eli slalom. Ongelman tuotti se, että ohjaaja ei osannut hallita omaa kroppaa.. Mikä osoitti mihinkin, millä kädellä teen mitäkin. Olisiko jossain kehonhallintakurssia tai jotain? Dean lähtee hienosti takaakiertoon ja varmasti osaisi hienosti slalomit, MUTTA kun ohjaaja ei osaa käskyttää. Huoh. Eli noihinkin vaan TODELLA paljon treeniä (ainakin ohjaajalle!).
Viimeisenä otettiin vielä sitä leijeröintiä. Eli hyppy-putki(joka oli puomin alla)-hyppy. Ensin otettiin irtoamista pelkästään hypylle pallon avulla ja se kun rupesi luonnistumaan muutaman toiston jälkeen, niin siirryttiin putken taakse. Siinäkään ei ollut mitään ongelmaa. Sitten lisättiin vielä vauhtia hypyltä ja siinäkää ei ollut mittään ongelmaa! Mahtipikkupoika :-) Mutta niinkuin kerroinkin kaikissa edellisissäkin harjoitteissa niin tässäkin vaan lisää treeniä niin loistokoiruus tulee! :-) Nyt tiedänkin mitä seuraavaksi treenataan Deanin kanssa ;-) Iso kiitos Iralle treeneistä ja neuvoista!

Mutta sitten siirrytäänkin miun pohdinnan aiheuttajaan eli juoksukontaktit Aalle vaiko ei?! Nyt kaikki perustelemaan miksi juoksukontaktit ja miksi 2on2off kontaktit!! Puomille olemme nyt rakentamassa tuota jälkimmäistä, mutta Aalle! MINÄ EN TIEDÄ! Deanistä jäi "kitukasvuinen" eli mini ja mielestäni Aalle pysähtyminen noin pienelle koiralle on hirmuinen rasite. Vai onko? Kisoissa on tullut nähtyä vaikka minkälaisia kontakteja.. Mineillä on myös todella hyviä pysähdyskontakteja ja en sano sitä, että ne olisivat jotenkin huonot. Juoksukontakteissa säätäisimme ehkä muutaman sekunnin, mutta jos onnistuisin opettamaan otuksekselle nopeat pysähdyskontaktit niin siinäkään ei tulisi hirmuista eroa. Mutta onnistuisinko siinä tarpeeksi hyvin? On myös koiria, jotka osaa molemmat tavat.. Jos Dean osaisikin molemmat tavat niin saisin sen "hätätilanteessa" pysäytettyä kontaktille.. Hmm, auttakaa ihmiset!



11 kommenttia:

  1. Nykyään suositellaan aika paljon juoksukontakteja aalle juurikin niiden pysähdysten aiheuttaman rasituksen takia, mutta on se aika lailla kiinni siitä, mistä itse tykkää ;) Meillä olisi tavoitteena juoksukontaktit myös puomille mutta saa nähdä :D

    Ihanteellista olisi varmaan opettaa molemmat suoritustavat puomille ja aalle niin voisi kisatilanteessa radan mukaan sitten valita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mie olen paljon yrittänyt lueskella tietoa ja näin, mutta päätöstä en osaa vieläkään tehdä ! :-D Jos opettaisin molemmat..

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun tulit kommentoimaan! :-) Varmasti juoksari on nopeampi, mutta se opetus täytyisi mennä aivan nappiin jolloin se toimisi..

      Poista
  3. Mä olen ajatellut Wilsonille ja Ennille opettaa molemmat kontaktit 2on2offina ihan sillä, että se on koiralle selvempää, eikä sitten radoilla tule niitä vahinko kontaktivirheitä. Juoksukontakteissa on kuitenkin se, että ne saattaa aina epäonnistua vahingossa oli harjoitusta takana kuinka paljon vaan. Tai ainakin näin mä olen käsittänyt! Otetaan sit koirien kanssa ne sekunnit jostain muualta pois. Kuitenkin maailman huipulla (jonne me kaikki luonnollisesti tähdätään ;D) näkee molempia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi juttu tuokin että huipulla näkee molempia!

      Poista
  4. Luna tulee oppimaan 2on2off kontaktit. Mulla ei ole taitoa eikä kärsivällisyyttä lähteä opettamaan juoksareita eikä me vauhdin kannalta tarvita niitä, koska Luna on niin nopea, etenkin kun mun kunnianhimoisimmat kisahaaveet koskee toista lajia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meiltäkin puuttuu se taito opettamaan juoksarit, mutta kai sitä voi oppia senkin? :-D Ei mekään varmaan erityisemmin tarvita sekunteja lisää kun tuo otus tykittää jo nyt hirmuista kyytiä!

      Poista
  5. Mietin samaa asiaa muös Domin kanssa. Meillä on puomilla hyvät 2on2off kontaktit ja puomi pidetään pysäytyskontaktina, sillä nopean koiran kanssa puomin jälkeinen elämä voisi olla melko hankalaa muuten. A-este on nyt opetettu pysäytyskontaktina mutta ammattilaisen opissa on tarkoitus käydä A:lle vielä juoksukontaktikin opettelemassa. En luota omaan taitooni molempien opettamisessa, joten täytyy turvautua kalliiseen apuun. Näin parin testin jälkeen uskon vahvasti Domin oppivat molemmat tavat oikein opetettuna, eri käskyin tietenkin.

    Kyllä A-este on rankka kaikille koirille, maxi koiralla on enemmän painoa kuin minikoiralla, joka iskeytyy maahan A:n pysäytyskontaktissa.

    Tsemppiä mihin tapaan päädyttekään :)!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen päätymässä nyt niihin pysäytyksiin aluksi mutta tarkoitus on Aalle opettaa myös se juoksari! Mutta katsotaan, mieli oi muuttua vielä ;-)

      Poista