23. tammikuuta 2013

Hiljaiseloa!

Ollaan me kuitenkin vielä hengissä!

Aloitetaanpa vaikka vuoden 2013 ensimmäisestä match show:sta, joka järjestettiin Hirvensalmella 5.1.2013. Mukana oli myös Emma ja Ellu ja he olivat hienosti pienten pentujen SIN2 :-)
Dean osallistui ensimmäistä kertaa "isojen" koirien luokkaan eli nuorten luokkaan. Dean liikkui mielestäni ihan hyvin, mutta nyt on ruvettava treenailemaan juoksutusta kehässä ilman hyppypomppuloikkia! Pöydällä nuorukainen oli hienosti. Pariksemme olimme saaneet pienen villakoiran, jota vastaan ollaan muuten aikaisemmin näytelty :-) Deanin tulos oli siis pienten nuorten SIN3 :-)

Dean & match show palkinnot
Sitten sunnuntaina 6.1.2013 käytiin hallilla treenimässä Deanin kanssa irtoamista, keinun päähänjuoksua ja takaakiertoja. Irtoaminen onnistuu hienosti, jos koiruus tietää että palkka odottaa suoran päässä, mutta esimerkiksi sivuttaissuunnassa irtoaminen on vielä jokseenkin todella heikkoa.. Dean seuraa tarkasti miun kättä ja saattaa hyppiä kättä kohti. Mutta toisinaan onnistuu moitteettomasti! Putkeen irtoaminen on ruvennut onnistumaan hienosti ja myös pimeät putkenkulmat löytyvät!
Keinun päähänjuoksua ollaan muutaman kerran treenailtu ja nuorukainen on niin ahne herkkujen suhteen eli ei ole vielä ainakaan ongelmaa tullut. Juoksee rohkeasti päähän saakka!
Takaakierrot onnistuu, jos ohjaaja on hereillä. Takaakierroille lähettämistä pitäisi treenata enemmän.

Torstaina 10.1.2013 käytiin jälleen hallilla Deanin kanssa. Tällä(kin) kerralla harjoiteltiin slalomia eritoten takaakiertoja! Nyt voin jopa sanoa, että tällä kertaa takaakierrot toimi! Ohjaajakin on vihdoin sisäistänyt asian :-) Olen kyllä päässyt niin helpolla Unnan kanssa ohjauksen suhteen! Tai no helpolla ja helpolla--on meillä ollut omat vaikeutemme, mutta siis lähinnä nuo takaakiertojen ohjaukset...Nuori koira ei anna yhtään mitään anteeksi. Toivottavasti Unnan ja Deanin myötä minusta tulee entistä parempi ohjaaja!

Perjantaina 11.1.2013 lähdittiin Deanin kanssa junalla kohti Helsinkiä. Unna jäi Mikkeliin Allun kanssa. Junamatka ei ollut mikään helppo ainakaan Deanille. Juuri kun olin saanut "junakammoa" pois Deanistä niin enköhän minä onnistunut pamauttamaan aurinkoverhon ylös... Ja Dean säikähti sitä niin, että koko matka taittui läähättäen ja täristen... Junakammohan sai alkunsa pentuna Kouvolan asemalla, kun lähdin kävelyttämään pentua kun juna oli pysähdyksissä ja junanveturi otettiin irti muusta junasta ja siitä kuului kamala suhaus! Jopa omaan korvaan se kuulosti kamalalta niin miltä se on kuullostanut koiranpennun korvaan :-( Helsingin lähijunissa taas kammoa ei näy..

Näin meillä junaillaan
Sunnuntaina 13.1.2013 lähdettiin lähijunalla Keravalle, jossa meitä vastassa oli Päivi & Väinö (Deanin veli). Päivä alkoi Ulla Kaukosen eli siis kasvattajan hyppytekniikka luennolla, josta saatiin paljon uutta tietoa. Joten kynä sauhusi kiitettävään tahtiin! Luennon jälkeen suuntasimme Järvenpään agilityurheilijoiden ihanan LÄMPIMÄÄN halliin! Jotain niin luksusta verrattuna meidän kylmään halliin! :-D Mutta siis siellä alkoi käytännön treenit hyppytekniikasta. Harjoiteltiin korkeuden arviointia, perussarjaa sekä kasvavaa sarjaa Deanin kanssa. Kasvattajan kommentit Deanin hyppytekniikasta: Dean jakaa painon oikein. Perussarjassa joskus vauhtia liikaa, jolloin loikkaa viimeisen välin yli, palkka viimeiseen välikköön. Kasvava sarja meni hienosti. Enemmän kokoavia harjoitteita.

Maanantai 14.1.2013 oli omistajalla vapaata töistä, joten tulimme vasta silloin pois. Emme olisi kerenneet sunnuntain viimeiseen junaan.
Tiistaina 15.1.2013 omistajan töiden jälkeen käytiin tekemässä MINItreenit hallilla molempien koirien voimin. Kyllä, luitte oikein myös Unna oli mukana! Ensin tehtiin hyppytekniikka treenit perussarjalla. Se onnistui molemilta moitteettomasti, paitsi Unnan hyppytekniikka on hiukan hakusessa ja se tarvitsee oikeasti ammattilaisen neuvoja! Sitten otettiin Unnan kanssa muutaman kerran keppejä ja ne ei oikein onnistunut.. Unna pyöri kuin hyrrä jaloissani eikä lähtenyt yhtään hakemaan keppejä. Taisi neiti olla liian innostunut hallille pääsystä. :-D Kontaktit kerrattiin myös ja ne meni hienosti etenkin A! Unna meni vauhdilla alas asti. Puomilla oli hiukan epävarmuutta, mutta tuli kyllä hienosti loppuun saakka. Lopuksi otettiin pimeitä putkenkulmia sekä putkijarrutuksia. Putkijarrut olivat aivan älyttömän makeet!! Huisia! Unnan kanssa palaillaan hiljalleen tauolta.
Deanin kanssa otettiin myös putkijarrutuksia ja pimeitä putkenkulmia. Ne onnistui myös hienosti! Irtosi putkeen ilman mutinoita :-) Otettiin myös muutama keinun päähänjuoksu ja sitten aloitettiin The Bang Game, joka onnistui hienosti. Dean ei reagoinut keinun ääneen laisinkaan! Tällä tyylillä jatketaan treeniä ja katsotaan mihin suuntaan edistytään :-) Lopuksi otettiin puomin alastuloa ja se ei taas toiminut yhtään...

Keskiviikkona 16.1.2013 vierailtiin Kiian ja Jacin luona molempien koirien kanssa :-) Bussimatka meni hienosti molempien koirien osalta ilman paniikkia. Dean yritti kovasti leikkiä Jacin kanssa, mutta "isoa" poikaa kiinnosti enemmän tytöt eli siis Unna :-D Dean sillä aikaa kävi ryöstämässä Jacin pedin:



Torstaina 17.1.2013 täällä Mikkelissä oli jäätävät pakkaset.. Lämpömittari näytti jotakin lähelle -30 c.. HYRR, sanon minä! Mutta omistajan töiden jälkeen kuitenkin oli lähdettävä Eläinklinikka Kurkeen ja vuorossa oli koirien rokotukset. Ensin koirat joutuivat puntariin ja Unna oli 7.2 kg ja Dean oli 4,9 kg. Rokotteen ekana sai Unna, joka ei ollut moksiskaan moisesta piikistä, eikä kyllä nappulatkaan maistunut. Unna oli täysin terve lukuunottamatta hammaskiveä. Joten pitänee keväällä varata aika hammaskiven poistoon :-) Sitten Dean.. Nuorukainenkin oli terve ja tälläkin otuksella on taipumusta hammaskiveen. Eli siis hammasharjat ahkerampaan kulutukseen! Deaniltä löytyi lähes kaikki hampaat, yksi pieni alavälihammas uupui tai ei ole vielä puhjennut. Siinä sen kohdalla on sellainen kohouma. Molemmat pallit löytyi tarkastuksessa.

Eilen oli tarkoitus käydä treenailemassa molempien koirien kanssa, mutta halli olikin täynnä tokolaisia.. Eli treenit jäivät väliin. Käytiin kuitenkin Mikaelin koirapuistossa juoksuttamassa porukalla koiruuksia. Puistossa liikettä piti yllä Unna ja Dean. Sunnuntaina olisi tarkoitus käydä uudelleen (yrittämässä) treenaamassa :-)

Tärkeitä päiviä alkuvuoteen:

4.2.13 Unnan hieroja
9.2.13 ACElle valmentumaan (Unna)
16.2.13 Unnan ensimmäiset kisat tauon jälkeen Jyväskylässä
13.3.13 Deanin silmäpeilaus Eläinklinikka Kurjella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti