3. joulukuuta 2012

ACEn kisat

Kisapäivä alkoi epänormaalilla herätyksellä eli toisin sanoen lähtö kohti kisapaikkaa tapahtui vasta yhden aikaa päivällä!! Ensimmäinen startti alkoi 16.30. Tällä kertaa oli huikeat neljä rataa, jotka tuomaroi Marja Lahikainen. Yleisesti ottaen radat olivat todella haastavia.. Kaikilla radoilla oli todella haastavia hyppykulmia sekä melkein jokaisessa radassa jonkinlainen slalom.

Ensimmäinen rata oli agirata, jossa oli juurikin edellä mainitut ongelmakohdat eli haastavat hyppykulmat ja slalomit. Meidän rata tyssähti heti kolmannelle hypylle, kun itse olin myöhässä ja pahasti! En yksin kertaisesti kerinnyt työntämään Unnaa takaakiertoon. Puomi jännitti jostain syystä hirmuisesti eli menty sitä tällä radalla ollenkaan. Muuten rata meni vauhdikkaasti ja pakko on mainita Unnan mahti keinusta!! Neiti meni hienosti päähän saakka, jolloin ohjaaja järkyttyi ja meinasi unohtaa hiljennyskäskyn :-D Onneksi ei tullut lentokeinua! Mutta siis tuloksena tältä radalta HYL. Alla olevat videot kuvannut Anna K.


Toinen rata olikin sitten hyppyrata, jossa oli myös hyvin haastavia kohtia.. Alku meni meillä hyvin vauhdikkaasti! Unna kääntyi pienellä kaarroksella pituudelta, joka ohjaajaa ensin mietitytti kuinka suureksi kaarros levähtää. Rata meni mielestäni todella makeesti siihen saakka kun hyllytimme keppejä edeltävälle hypylle ohjaajan huolimattomuudesta. Voi minua tyhmää, miksi en tuupannut tarkemmin Unnaa takaa kiertoon :-( Muurin jälkeen huomaa Unnan kiihdytyksen putkelle, tuosta koirasta lähtee oikeesti vauhtia, jos vain itse jaksaa juosta! Mutta siis tältäkin radalta tuloksena HYL. Alla vielä video radasta:



Kolmas rata olikin jälleen agirata, jossa jälleen näkyi slalom ja vaikeita hyppykulmia! Alun hypyt meni hienosti, enkä tällä kertaa ollut itse myöhässä. Mutta sitten kaikki tysähti keinulle... Sanoin ekan radan jälkeen tytöille, että ekan radan loistokeinu ei tiedä hyvää jos kolmannella radalla olisi keinu. Ja näin se kostautui.. Että ihan tarpeeseen tulee keinun uudelleen opetus tauon jälkeen! Ja loppuratakin meni miten meni.. Puomille Unna ei meinannut mennä, mutta nyt päätin että siihen on tällä kertaa mentävä! Ja niin Unna meni, mutta hyvin varovaisin askelin. Tuloksena tältäkin radalta HYL. Alla söhläyksemme:



Neljäs eli viimeinen rata oli jälleen hyppis. Rata oli ihan mentävä, esteet olivat paikka paikoin hyvin lähekkäin eli koiran täytyi olla hyvin hallussa. Kepeille Unna haki todella hienosti!! Ja keppejen jälkeinen hyppy varmaan jännitti eniten, mutta Unna ei edes katsonut viereistä hyppyä vaan tuli suoraan oikealle hypylle! Viimeisellä putkella koira meinasi tulla jaloille, mutta onneksi tajusin itse ottaa kenkää toisen eteen! Rataan olen kyllä tyytyväinen, siellä ei ollut turhia pysähdyksiä ja rata eteni muutenkin vauhdikkaasti. Tuloksena tältä radalta 0 sij. 2/19.


Sanoin kolmannen radan jälkeen, että olisi mukava saada edes yksi tulos näistä kisoista ja näin se napsahti viimeiseltä radalta! Suu loksahti auki, kun näin tulokset ja olimme taistelleet itsemme toiselle palkintopallille! Tähän on hyvä päättää Unnan agility vuodelta 2012 ja jatketaan taas ensi vuoden helmikuussa treenejä uudella innolla! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti