11. helmikuuta 2013

ACEn koulutuksessa

Eli siis lauantaina 9.2.2013 suunnattiin ACEn hallille Tiia Vitikaisen oppiin. Itse tykkäsin hirmuisesti kouluttajasta ja ylipäätään koulutuksesta. Saatiin hyviä ja tarkkoja vinkkejä miten missäkin tilanteessa pitäisi toimia. Sain myös mietittävää koiran linjauksista, miten kannattaa mikäkin hyppy kierrättää. Esimerkiksi kolmannelle esteelle tein ensin niistosokkarin, joka toimi tosi hyvin Unnalla, mutta miulla ei käynyt mielessäkään että siihen voisi väsätä myös pakkovalssin! Pakkovalssin jälkeen "korjattiin/laaseroitiin" koiran linja hypylle ja niin päästiin leijeröimään pussin kautta.
Sitten esteet 7-9: ensinhän minä vein Unnan kasille niin, että se kierti siivekkeen ns pidemmän kaavan kautta, jolloin sain paremman linjauksen ysille. Noh, ei käynyt mielessäkään, että olisin voinut seiskalla tehdä ennakoivan valssin ja työntää Unnan kasin takaakiertoon 7-8 välistä ja ottaa koira mukaan vastaisella ysille... Olen aina luullut, että valssi olisi helppo perus ohjauskuvio, mutta nyt totesin että ei se kyllä kovin yksinkertainen ole! Siinäkin pitää miettiä tarkoin mitä milläkin kropan osalla tekee! Ysi esteelle viedessä miulla oli oma linjaus alussa kohtisuoraan putkeen ja Tiiakin ihmetteli miten Unna kuitenkin meni oikean esteen tuollaisella ohjauksella :-D Sitten ongelmaksi koitui meidän "ihana" rengas -ongelma!!! Arhg! Yksittäisenä esteenä Unna osasi mennä sen, mutta kun siihen lisättiin yksi hyppy niin eipäs osannutkaan mennä... Kumma kun ns. kotirenkaalla ei ole ollut moista ongelmaa moneen hetkeen... En edes muista milloin Unna olisi tullut väärästä välistä. Mistähän myö löydetään erilainen rengas kuin ns. kotirengas... Huoh..
Saatiin testata Unnan kanssa vielä puomi ja keinu erikseen :-) Puomi mentiin kolmeen kertaa, joista ensimmäisellä kerralla Unna mietti hetken meneekö vaiko ei.. Kolmannella kerralla Unna suoritti puomin reippaasti n. 3 sekuntiin :-) Keinua otettiin kaksi toistoa ja molemmille kerroilla meni ilman mutinoita päähän saakka! Alla vielä video Unnasta:


Tarkoitus olisi mennä uudelleen vielä ACElle kontakti/keppi koulutukseen, jotta saataisiin nopeammat ja itsenäisemmät kontaktit/kepit. Tuohon koulutukseen voisi osallistua myöskin musta minikiitäjä Dean. Unnalle pitäisi lisätä estehakuisuutta ja sama pätee kyllä Deanillekkin. Huomenna alkaa ohjatut treenit uuden koutsin kanssa, niitä odotan kyllä innolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti