30. marraskuuta 2012

Treenailua

Viikko sitten torstaina 22.11.12 käytiin ohjatuissa treeneissä, josta ei saatu oikein mitään irti, kun seuraava ryhmä painaa päälle... Meidän ryhmä on jo jaettu kahtia ja myöhemmässä ryhmässä meitä on neljä koirakkoa ja hyvällä lykyllä on 40 min aikaa treenata... Huoh. Noh, mutta rata oli ihan mukava, jos tosiaan olisi kerennyt keskittymään niihin ongelma kohtiin.. Radalla tuli kerrattua poispäinkäännös, slalom sekä itsenäiset kepit. Poispäinkäännös onnistui meiltä hienosti ja toimi siinä kohtaa mihin ajattelin sen tehdä :-) Slalomissa olisi vielä parannettavaa paljon, mutta pistetään se nyt mietintämyssyyn! Kepit oli taas aivan mahtavat! Tuntuu, että ne on vihdoin loksahtaneet paikolleen ja pystyn lähtemään lähes mihin suuntaan vaan, mutta toki lisäharjoitukset tekee terää!

Lauantaiaamuna 24.11.12 suunnattiin Deanin kanssa hallille treenailemaan hiukan irtoamista putkiin, keppejä sekä puomin kontaktia. Ensimmäistä kertaa Deanillä oli rimat kolmessa hypyssä ja hienosti meni! Takanaleikkausta myös muisteltiin vähän, ja sekin meni mainiosti. Keppejä oli tällä kertaa jo huikeat kahdeksan ja todentotta pieni otus ymmärtää pujotella! Puomin kontaktikin rupeaa loksahtamaan minikiitäjän kaaliin! Hyvä Dean :-)

Sunnuntaina 25.11.12 oli vuorossa heinähattu-ryhmän veto sekä Unnan pienet treenit. Unnan treeneissä harjoiteltiin sylikäännöstä, okseri sekä takaakiertoja. Sylikäännös tuotti ensin hiukan ongelmaa, mutta loppujen lopuksi se toimi hienosti! Okserin rimat pysyi ja takaakierrot onnistui. Ohjaajalla on hirmuinen mietintä mikä okserille käskyksi... Kaikki tuntuu niin tyhmältä! Tällä hetkellä käsky on piiiitkä, mutta epäilen että erottaako Unna pituuden käskyn ja okserin käskyn toisistaan (pituuuus ja piiiitkä).. Hmmh!
Sitten illalla tai no yömyöhään käytiin vielä Deanin kanssa vetämässä pienet kontakti ja keppitreenit. Puomin kontakti onnistui paremmin kun edellisellä kerralla ja kepeistä poistettiin kaksi verkkoa ja hienosti mentiin! :-)



Tiistaina 27.11.12 suuntasimme jälleen hallille ja mukana oli ainoastaan Dean. Unna sai jäädä kotiin lepäilemään, kun viikonloppuna kisataa neljän startin verran ACE:lla. Mutta siis Deanin kanssa treenailtiin suoralta putkelta kääntymistä, joka vaatii kyllä vielä paljon töitä! Pieni koira, mutta valtavat kaarrokset! Sitten otettiin kolmen hypyn pyöritystä.. Ensin välistäveto ja sitten takaakierto ja ensin ei meinannut luonnistu laisinkaan, mutta sitten se loksahti! Mahti murkku! Ja treenien lopuksi otettiin kymmentä keppiä, joista oli poistettu kaksi verkkoa ja hienosti meni. Treenit oli siihen hyvä lopettaa!

Torstaina 29.11.12 Dean sai vuorostaan jäädä kotiin lepäämään, kun mentiin Unnan kanssa Heidi Neuvosen valmennukseen. Heidi suunnitellut meille mukavan, mutta samalla haastavan radan, jossa esteet oli lähekkäin ja estevälit oli lyhyet. Koira piti olla hyvin hallussa ja toisaalta se piti saada myös irtoamaan hyvin. En sen enempää selittele, katsokaa itse videolta. Näistä treenitunnelmista on hyvä jättää Unna tauolle viikonlopun kisojen jälkeen! :-)




Pientä mieleenpalautusta joulukuun menoista itselle:

3.12.12 alkaa Unnan agitauko
8.-9.12.12 Voittaja näyttely, Helsinki
10.12.12 Unnan hieroja
??? Deanin fyssarikäynti

2 kommenttia:

  1. Tuutko molempien koirien kanssa messariin? :) Me ollaan siellä Tepon kanssa, kivaa nähdä teitä taas :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis tulen vain turistiksi sinne :-) Dean on tosin mukana silloin pk-seudulla, mutta ei vaan pääse sinne messukeskukseen mukaan.. Mutta nähdään messarissa shelttikehän laidalla, pitää teitä tulla kannustamaan!!

      Poista