28. lokakuuta 2014

Lappeenrannan reissu

Lauantaina pakattiin tavarat autoon ja autonkeula kohti Lappeenrantaa. Yövyimme serkun luona, jossa oli sitten myös chincilla ja kilpikonna. Molemmat aiheuttivat kummastuksia puikkonokissa etenkin Deanissä. Chincilla jätettiin äkkiä rauhaan, mutta yö meni Deanillä vahtiessa konnan liikkeitä.. :-D Hölmö koira.

Sunnuntaina suunnattiin sitten agilityhallille, jossa Dean pääsi juoksentelemaan kolme rataa. Tuomarina kahdella ekalla radalla oli Kari Jalonen ja viimeisellä Anne Viitanen.

Ekalle radalla lähettiin "sähläämään" ja testaamaan vähän omaa rohkeutta liikkua. Suunnittelin loppusuoralle kaksi persjättöä. Radan alku oli hyvinkin suoraviivainen eli Dean pääsi juoksemaan täysiä! Ja minä yritin kovin pysyä perässä. Sitten olikin putki-puomi erottelu, joita oltiin treenailtu menneellä viikolla hyvällä onnistumisprosentilla ja näin myös se jatkui! Muuria ennen oleva hyppy ei ollut ihan tuolla tavalla suunniteltu, mutta kerkiää sen näköjään noinkin suorittamaan. Keinu oli hieno! Ja loppusuora, MINÄ EHDIN molemmille persjätöille, toki toinen persjättö olisi voinut olla pikkuisen aikaisemmin. Fiilis oli mahtava radan jälkeen ja ihan tuntemattomat ihmisetkin tulivat kehumaan kuinka hienon radan teimme. Tulokset tulivat hetken kuluttua ja katsoin niitä silmät pyöreinä, olimme Deanin kanssa voittaneet radan! Eli tuloksena NOLLAVOITTO ja SERT-A! Etenemä oli 4,81 m/s!


Tokalle radalle lähdettiin hyvällä fiiliksellä ja pieni ajatus tuplanollista. Radan loppua mietiskelin eniten mutta se oli varmaan radan onnistunein kohta! Muurin jälkeen ohjaajan persjättö oli valovuoden myöhässä ja koira säntäsi putkelle, mutta päättikin kiertää vain sen ja tulla kiltisti suorittamaan välistä jääneen hypyn. Olin varma, että siitä tuli kielto ja peli oli menetetty tuplanollia ajatellen, mutta ehei radan lopputulos oli NOLLA tosin sijalla 6. Eli me teimme TUPLANOLLAT ensi kesän arvokisoja ajatellen!! Aikamme oli alle ihanneajan kuitenkin -5,30 vaikkakin Dean päätti juosta täysiä ylimääräisen putken ympäri. Etenemä oli kuitenkin 4,21 m/s. Kellottelin tuota putken kiertoa ja sain radan suoritusajaksi 34, jotain eli kärkikahinoihin olisi mennyt jos olisi suorittanut radan niinkuin suunnittelin. Mutta sijoitus ei haittaa, koska tuplanollat!! :-)


Viimeinen rata rupesi olemaan sitä "normaalia" Deaniä, eli ratahan levisi käsiin. Keinulta vitonen, putkelta kielto, kepit kesken, kepeiltä kielto hmm olikohan vielä muuta.. Ainiin Aan jälkeen karkasi väärälle hypylle ja sieltä puomille- varasti sieltä ja lopputulos sylikyydillä maaliin.

Taidetaan pitää pieni viikon mittainen tauko agilityn saralla ja teemme välillä jotakin muuta. Ensi viikolla treenaillaan taas Kuopiossa Sannan opissa ja kisaillaan mahdollisesti lauantaina ja sunnuntaina.

27. lokakuuta 2014

Harri Kataisen koulutus Kookoo99:llä

19.10.2014 sunnuntai tuli vietetty aika pitkälti hallilla Harrin koulutuksessa. Rata päästiin Deanin kanssa taas ensi yrittämällä läpi ilman suurempia ongelmia. Alun putkelta tulo oli aika karmea.. Ja minä en osannut yhtään ajoittaa takaakierto-perjättöä.. Joten korvattiin se takaakierto-valssilla ja nuo edelliset laitettiin treenilistalle. Dean kääntyi hienosti. En olisi taas ihan uskonut ehtiväni ennen 10 hyppyä persjätölle ja vielä niin, että hyppykin suoritettiin oikein päin! Poispäinkäännös toimi hienosti, vaikka niitä ei hirveästi olla edes tehty. Ekalla yrityksellä poispäinkäännöksen jälkeinen hyppy- oli tarkoitus tehdä persjättö. En ehtinyt, huono takaaleikkaus. Ongelmat kohdistuivat ohjaajan liikkumiseen lähinnä kiihdytykset ja jarrutukset. Suoritukset videoitiin ja katsottiin koulutuksen aikana ne ja sitten niiden mukaan myös tehtiin korjailuja rataan. Hyvä fiilis! 

Sampon treenit

Sampo Kokkonen tuli taas kouluttamaan 16.10.2014. Ja ratahan oli kuin meille tehty! Päästiin esteelle numero 22 ilman suurempia ongelmia. Sitten kelloteltiin eri ohjausvalintoja ja tuumailtiin, että Dean pääsee samoihin aikoihin joko veisin lyhempää tai pidempää mutta suorempaa reittiä. Dean kiihtyy hyvin esimerkiksi niistoista. Treenilistalle menee kääntymiset hämyesteiden kanssa eritoten putken kanssa! Aan jälkeinen elämä oli ihan kamala.. Lopun slalomia en edes lähtenyt yrittämään välistävedoilla eli "tuttu ja turvallinen" takaakierto slalom :-) Mutta treeneihin olin todella tyytyväinen! Hieno pikkukoira! :-)

Kuopion treenit 9.10.2014

Torstaina 9.10.2014 käytiin siis taas Sannan opeissa. Paikkana tällä kertaa Viiksi-areena Kurkimäessä. Epäonnistuneiden Kouvolan kisojen jälkeen oli hyvä lähteä treenaamaan!

Ensimmäiseksi päästiin muistuttelemaan pakkovalssia, kun Deanistä oli hirmuisen kiva juosta vaan ohi, mutta onneksi siinä ei kauaa mennyt kun hää muisti mitä piti tehdä. Sitten otettiin hiukan backfläppiä ja siinä ei ollut pahemmin ongelmia. Keinun jokainen toisto oli hienoja! Noh, sitten nämä aina ihanat (vaikeat) välistävedot.. Ei meinannut mennä kaaliin sitten ei millään huoh. Mutta loppujen lopuksi saatiin todella hienojakin välistä vetoja aikaiseksi! Aan kontakti oli hieno ja okserilta vastaiseen päähän putkeen- hienoja toistoja. Yksi väärä, loput oikeita.

Sitten tämä "lemppari" kohta eli kolmen hypyn välistävedot persjätöillä. Ajatus kauhistutti ja päällimmäisenä ajatus siitä, että en tule koskaan ikinä kerkeämään noihin, mutta kuinkas kävikään! Luotto koiraan, kyllä se osaa ja kyllä minä kerkiän! Niin kerkesinhän minä vaikkakin eihän se ihan niin kaunista katseltavaa ollut, mutta MINÄ EHDIN!! En olisi ikinä uskonut, että Dean kääntyy välistävetoihin persjätöillä! Loppurata meni ilman suurempia ongelmia.

Niinkuin Sannakin sanoi, että Deanin esikoulu on nyt loppunut ja nyt ruvetaan tekemään sitten niitä töitä! Treeneistä jäi todella hyvä fiilis ja kyllä myö ihan oikeasti jotakin osataan! Vaikka se ei näkynyt Kouvolan kisoissa..

Kouvolan kisat 5.10.2014

Kouvolasta ei tullut menestystä edelleenkään. Meillä on vissii siellä joku paha karma.. :-D
Kisasin molempien koiruuksien kanssa ja tuomarina oli tällä kertaa Johanna Nyberg.

Kerrataanko lyhyesti ratojen kulku. Aloitetaan vaikkapa Unnasta. Ilmoitin sen vain kahdelle agilityradalle. Eka rata oli hiukan tahmea vauhdin osalta ja Aalta tuli tyhmää tyhmempi kielto.. Mutta sainpahan varmistettua kontaktin kunnolla. Ja oli se rata muuten ihan sujuva.


Tokalta radalta Unnalle nollarata, joka oli hiukkasen edellistä nopeampi, mutta sijoitus oli vasta 8/24. Etenemä radalla oli 4,03 m/s. Ihan hyvä rata meiltä :-)


Sitten tämä mini sähikäinen.. Päivän saldo oli 3 x hyl! Hypäri "kosahti" välistävetoon, joka oli kyllä ihan oma moka. Ja siitä se sitten lähtikin... Kepeistä Deanillä ei ollut hajuakaan, koska putki..


Toka rata voidaan myös kiteyttää sanoihin koska putki ja kivaa juosta täysiä ilman korvia.


Vika rata samanlainen kuin tuo toinen.. Niin epäonnistuneet kisat meidän molempien osalta, argh! Mutta hei, tästä on vain suunta ylöspäin!!


16. lokakuuta 2014

Varkauden kisaraportti 27.9.2014

Tuossa taannoin myös kisattiin Varkaudessa. Yhteensä 8 rataa tuli juostua, kun matkassa oli myös lainakoira Peppi :-) Tuomarina Minna Väyrynen.

Aloitetaanko tällä kertaa vaikka Deanin suorituksista. Kisat ei mennyt kovin hyvin. Tuloksilla ei juhlittu eikä kyllä hirmuisilla onnistumisillakaan..

A-radalta HYL, kuten kaikilta muiltakin radoilta. Ennen ensimmäistä putkea tehty valssi oli valovuoden myöhässä. Puomin kontakti oli hyvä, vaikkakin vauhtia saisi olla edelleen enemmän. Vitonen muurin takaaleikkauksesta. Juoksu-A ja kepit olivat todella hienot, mutta sitten hukkasin koiran ja hyppy väärin päin.


B-radalla vitoshypyn valssissa taasen valovuoden myöhässä.. Ja sitten nuo kepit.. Mitä ihmettä? Kontaktit oli hienot. 17. hypylle en ollut suunnitellut mitään backfläppiä, mutta Dean luki ohjauksen näköjään niin..


C-rata. Kepit vauhdin kanssa suorasta linjasta näköjään mahdotonta.. Kyllä se treeneissä hakee, vai miten se nyt meni? Päällejuoksuun ei ihan malttanut vaan paahtoi ohi. Sitten se taas tapahtui, koira hukkui johonkin. :-D Näin tällä kertaa.


Unnan kanssa juostiin vain A- ja B-rata eli hyppistä ei juostu laisinkaan. A-radan video on pienemmissä pätkissä, mutta lopputulos oli kuitenkin nolla sija 3! :-) Etenemä oli 3,85 m/s.


B-rata oli myös nolla sijalla 3! Ja näin ollen uudet tuplanollat tälle kaudelle :-) Etenemä tällä radalla oli hiukan edellistä parempi 3,88 m/s.


Sitten vielä kävin juoksentelemassa Pepin kanssa kolme rataa. A-radalta tuli harmittava hylly, kun hukkasi (taas) koiran. Hieno ja sujuva rata muuten!


B-ratakin oli oikein sujuva, mutta sitten tuli rima alas. Etenemä radalla kuitenkin oli 3,92 m/s.


C-rata oli sitten nolla sija 4. Etenemä 4,64 m/s. 

Piirimestaruus kisat MAHilla 21.9.2014

Syyskuun loppupuolella kisailtiin siis Suur-Savon piirimestaruus kisat naapuriseuralla. Minulla on kolme koiraa ohjattava eli yhdeksän starttia tuli juostua noissa kisoissa! Lainakoirana oli kaverini Peppi-sheltti. Unna starttasi ensimmäisenä mediluokassa ja sitten kaksi koiraa välissä ja sitten olikin Pepin vuoro ja mineissä tietysti Dean. Onneksi Unna ja Peppi on niin samanlaisia ohjata niin ei tuottanut minkäänlaisia ongelmia! Tuomarina oli jokaisella radalla Sari Mikkilä.

Mutta käydäänpä ensin läpi Unnan radat. A-radalta tuloksena nolla. Sujuva semmoinen. Puomin kontakti oli aika himmailua. Aika riitti viidenteen sijaan ja etenemä oli 4,03 m/s.


B-rata olikin sitten piirimestaruus rata ja sieltä meille nolla sijalla 3. Eli toisin sanoen teimme tuplanollat arvokisoja ajatellen! :-) Ihan sujuva tämäkin, kovempaa saisi kyllä mennä.. Näyttää jotenkin, että Unna hiukan arpoisi taas tuota hyppypaikkaa.. Taidetaanpa kohta puoliin aloittaa kisatauko ja tarkastellaan tuota Unnan hyppytekniikkaa tarkemmin. Etenemä tällä radalla oli kuitenkin 4,17 m/s.


C-radalle lähdettiin "piikkipaikalta" piirimestaruuksia ajatellen. Jos nolla olisi tullut niin olisimme olleet aika vahvoilla piirimestaruus titteliä jaettaessa. Tuloksena radalta vitonen renkaalta.. Loppujen lopuksi oltiin piirimestaruus tuloksissa kolmansia eli PIIRM3-14 :-)


Sitten käydään seuraavan medikoiran eli Pepin radat läpi. En ole koskaan Peppiä ohjannut aikaisemmin. Joskus treeneissä kauan aikaa sitten testannut, mutta en todellakaan lähiaikoina. Koiran oma ohjaaja Liina sairasteli viikonlopun niin päädyin sitten Pepin kartturiksi.

A-radalta mukamas (kuten videoltakin kuulee) Aan kontaktivirhe.. Muutenhan tämä oli hyvä rata! Peppi menee kovempaa kuin Unna. Radan aika olisi riittänyt kolmanteen sijaan. Etenemä oli 4,14 m/s.


B-radalta meille tuli harmittava hylly, kun itse unohdin käskyn ja oma linja vei täysin putkeen puomin sijasta..


C-radalta sitten nolla sijalla 5.


Viimeisenä sitten mini sähikäinen! A-radalta hyvä hylly, jonka otan ihan omaan piikkiin! Kakkoshyppy väärinpäin.


B-radaltakin hyvä hylly! Meni putkeen puomin sijasta. Ennen keppejä kerkesin päällejuoksuun, jota pitkään emmin että ehdinkö vaiko en..


C-radalla yllätettiin kaikki ja tehtiin meidän ensimmäisissä kolmosluokan kisoissa NOLLA sijalla 2! Kaiken kukkuraksi saatiin meidän eka SERT-H!! Mutta arvatkaapas mitä, emme saaneet sertiruusuketta!! Naapuriseura ei kulma niitä jaa enään hyppyserteistä.. Pöh.. Pitänee tilata se itse, koska se on meidän eka kolmosluokan serti! Eikä niitä nyt kovin montaa per koira voi kerätä ;-) Mutta ratahan oli hieno, mitä nyt ennen keppejä kaarros olisi voinut olla pienempi. Hävisimme voittajalle vain 0,48 s!