29. elokuuta 2014

Kesän viimeiset Kuopio treenit

...käytiin 19.8.2014. Nämä treenit meni huomattavasti paremmin kuin edelliset.. Vääriä putkenpäitä oli tarjolla, mutta tällä kertaa ne ohitettiin sujuvasti. Ja jopa kepit olivat kivempi este kuin putki!! Onkohan tuo nyt vai huono juttu? Luulen, että ihan hyvä :-)

Ongelmakohdaksi muodostui tällä kertaa hypyt 13-14.. Niiden välissä oli suht pitkä esteväli ja tyrkyllä oli "hirmuisen" kiva hyppy, joka oli todella kiva hypätä.. Näitä hämyesteitä on treenattava ja paljon!! Lopulta tuo kohta saatiin jotenkin onnistumaan, mutta kotiläksyksi loput.

Miksi kaiken hauskan ja hyvän on aina joskus loputtava? Nyt on kesän treenit ohi ja tervetuloa kylmä syksy. Onneksi saimme vielä jatkaa Sannan opissa myös syksyllä! Kerran kuukaudessa käydään taas juoskentelemassa vieraassa hallissa. Lisäksi kerran kuukauteen tulee myös minulle uusi tuttavuus Sampo Kokkonen kouluttamaan meitä. Katsotaan mitä niistä treeneistä tulee :-)

Mutta video puhukoon puolestani enemmän :-)

Naapuriseuran agikisat

Käytiin 16.-17.8.2014 kisailemassa Mikkelissä. Lauantaina radalle pääsi Dean ja kisasi kaksi agilityrataa. Tuomarina toimi Henri Luomala.

A-radalla vaihdoin heti tokalla esteellä ratasuunnitelmaa.. Ei olisi kannattanut.. No mutta eihän se siihen jäänyt. Kepeiltä tuli aloitusvirhe ja sitten ei tullutkaan haltuunottoon ja HYL. Rataa ei valitettavasti tullut videolle.

Sitten oli B-radan vuoro. Aloitus oli outo. En ole vielä koskaan kakkosluokassa moiseen törmännyt! Kolmosluokassa kylläkin. Rata meiltä meni todella hienosti kepeille saakka, joissa Dean päätti hiukan oikaista ja sitten kerkesi vielä hyppäämään seuraavan hypynkin eli HYL. Puomilta tuli läpi ja palautin sen kontaktille. Videon kuvannut Helen H.


Sunnuntaina oli Unnan vuoro kisailla. Tuomarina oli mineille ja medeille Johanna Nyberg. A-radalta meille tuli keppivirhe.. Radan loppusuora oli kyllä ihan omaa luokkaansa! Hyvin onneksi kerkesin Unnan mukaan eikä siinä suurempi ongelmia ollut :-) Unnan videot kuvannut Ira M.


B-radalla meillä oli vauhti kohdillaan, mutta Aan kontakti ei ollut kohdillaan.. Taaskaan.. Eli tältäkin radalta tuloksena 5..


Viimeinen rata HYL, kun olin valovuoden myöhässä persjätössä.. Keinultakin olisi tullut outo kielto?! Mutta, näillä tunnelmilla kohti seuraavia kisoja! 

25. elokuuta 2014

Osteopaatilla

Joskus on pysähdyttävä huollattamaan pikku kaveria. Nimittäin 11. elokuuta suunnattiin Helsinkiin saakka Jerry Ketolan vastaanotolle. Viime osteopaatti käynnistä oli hurahtanut melkein 7 kuukautta. Ajattelin, että koira on ihan solmussa, mutta toisin kävikin. Dean oli kauttaaltaan kireä, mutta mitään suurempaa ei onneksi löytynyt :-) Tässä pieni pikakertomus.. Pitäisi vissiin kirjoitella hiukan useammin niin muistaisinkin mitä meille sanottiin..




22. elokuuta 2014

Toiseksi viimeinen Kuopion treenikerta

..tänä kesänä. Käytiin vielä heinäkuun viimeisenä tiistaina Sannan luona Kuopiossa. Ja nämä treenit eivät menneet ihan niin kuin suunnitteli.. Hirmuisen vaikea treeni meille. Tuntui jopa ylitsepääsemättömän vaikealta meille.. Ongelmana oli tällä kertaa ne vastaiset putkenpäät. Ja suoralta putkelta kääntyminen kepeille eikä renkaalle. Mutta en tämän enempää höpötä ja katselkaa toki videolta meidän söhläilyt! Ylempi video on kooste pelkästään Deanistä ja siihen yritin hiukan koota myös niitä pieniä onnistumisia, mutta alempi video on sitten huvittava kooste kahdesta kahelista sheltistä, joista oli hirmuisen mukavaa vaan mennä suoraan! Nauttikaa! :-D

Dean;


Dean ja Carma; 

Kotikisat 19.-20.7.2014

Päivitelläänpäs tätäkin hiukan taas ajantasalle! Otsikosta jo kävikin ilmi, että kisailtiin oman seuran kisoissa heinäkuun loppu puolella. Suurta menestystä ei tullut, mutta treenilista vaan kasvoi..

Lauantain kisapäivän aloitti kolmoset, joten Unna pääsi minun koiruuksistani ensimmäisenä radalle. Tuomariksi oli valikoitunut Hilpi Yli-Jaskari, joka oli tehnyt oikein mukavat juostavat radat. A-radalla mentiinkin Unnan kanssa kovaa, mutta tulokseksi kuitenkin tuli rimavitonen.. Aika olisi riittänyt voittoon ja näin ollen viimeiseen hyppysertiin. Huoh. Meidän aika oli 25,93 (-8,07), etenemä olikin 4,70 m/s. Voittaja koirakon aika oli -7,66..


B-radalle lähdettiin tekemään sitä kauan haluttua nollaa, mutta kuinkas kävikään muurin palikka alas. Argh ja huoh. Eli meidän "vitosenkirous" jatkui omissa kisoissa edelleen.. Kesäkuun kisoista Unnalle kaksi vitosta ja nyt näistä kisoista kaksi vitosta. Aika olisi riittänyt tällä kertaa kolmanteen sijaan. Etenemä oli 4,60 m/s.


Sitten olikin päivän viimeisen radan aika ja Dean pääsi vihdoin ja viimein radalle. Ja hyllyhän sieltä tuli ja moneen kertaan. En tiedä mikä kepeillä iski, mutta kielto niiltä. Ja sitten ollaan lähiaikoina harjoiteltu vastaiseen putkenpäähän menoja ja nyt Dean ei osannutkaan mennä suoraan enään :-D Eli kolmesta putkesta yksi meni oikein (kun pitikin mennä vastaiseen putkenpäähän).


Sunnuntaina radalle pääsi vain Dean. Luvassa oli kaksi Hilpi Yli-Jaskarin suunnittelemaa agirataa. Molemmat radat olivat todella mukavia ja täysin suoritettavissa olevia.. Ekalta radalta tuli tyhmä HYL, kun koira paahtaa väärään päähän putkeen. Niin epälooginen ratkaisu Deaniltä.. Muuten rata oli todella sujuva! Hiukan ärsyttää..


Tokalla radalla suurin ongelmakohta oli viimeinen putki ja sen jälkeinen hyppy, mutta se kohta meni hienosti! Radalta tuli kuitenkin harmittava keppivitonen, kun itse rynnin kepeille mukaan.. Muista odottaa, että Dean hakee kepit itsenäisesti!

1. elokuuta 2014

Kuopiossa valmentautumassa

Kohtahan tämä blogi on taas ajan tasalla! Vihdoin. Meillä oli taas Kuopio treeni-ilta! Jeeee! :-)

Sain taas kuulla, että miun pitäisi ohjata pikku sähikäistä niin kuin esimerkiksi bordercollieta.. Onhan se kieltämättä aika bordercollie :-D Treeni sisälsi meille paljon vaikeita kohtia, jossa myös piti rohkeasti ohjaajan edetä ja luottaa koiraan, että kyllä se tulee. Juostiin kilpaa sekuntikellon kanssa, ja pakkovalssi todettu niistoa nopeammaksi kellotetussa kohdassa! Ja miulla ei ollut edes kovin paha kiirus! Videon alussa nähdään meille selkeästi vaikein kohta! Esteet numero 6-8. Harmittavasti muutama videoklipin laatu on mitä on.. Sen enempää en nyt näistä treeneistä kirjoittele, puhukoon video puolestani :-) Treenien jälkeinen fiilis oli aivan mahtava ja enkä malta millään odottaa ensi viikkoon! Ja kuka uskaltaa sanoa ettei muka agility ole urheilua, niin voin lainata tuota taskurakettia ja senkun kokeilemaan miltä tuntuu kun hiki virtaa niin että olisit suihkusta tullut :-D

Viikonloppu 12.-13.7.2014

Viikonloppuna vietettiin kaverin polttareita sekä kisailtiin aksan parissa Mikkelissä. Lauantaina kävin kisailemassa Deanin kanssa kahden agiradan verran. Tuomarina molemmilla radoilla oli Elina Hannikainen.

A-radalta tulokseksi tehtiin HYL. Heti tokalla esteellä saatiin kielto, kun Dean päätti juosta keinun ohi.. Ja oli siellä muutama muukin kielto..


B-radalla olisin kerinnyt persjätölle ennen ekaa putkea, mutta enpä tehnyt ja olin myöhässä ja pahasti renkaalla. Ihme ei kieltoa. Keinu oli HIDAS!! Ainakin se hävitty neljä sekuntia meni siinä.. Tosiaan tehtiin tältä radalta meidän toinen nolla kakkosista ja näin olen myös LUVA. Mutta tulostaulun vilkaiseminen otti koville, kun miun pikku sähikäinen oli vasta toinen!! Jäi ykköselle NELJÄ sekuntia.. Mutta onneksi saatiin "lohduttavia" sanojakin "Voittaa tarvii vasta kerran kolmosissa, että pääsee karsintoihin ja sit toisen kerran tarvii voittaa vasta MM-kisoissa" . Noh, onneksi kuitenkin koirakoita oli kuusi, jolloin myös toiselle jaettiin se luva. Sitten olsii ärsyttänyt vielä enemmän :-D 


Sitten ilta menikin rauhallisissa tunnelmissa polttareissa. Saunoessa, uidessa, laulaessa ja kerkesin minä nukkumaan semmoiset kolmisen tuntia ennen kuin piti lähteä kisapaikalle. Sunnuntaina laskeskeltiin, että 13 tuntia kisapaikalla ja eikä ole edes oman seuran kisat niin huhhuh.. :-D 

Dean pääsi säheltämään yhden radan verran. Tuomarina oli meille tuttu Minna Räsänen. Hyllytettiin esteelle numero viisi, kun ohjaaja oli TAAS myöhässä..Kaarrokset putkilta oli ihan kamalia.. Ei mitään vaikutusta teinkö putkijarrua vai en.. 


Sitten pitkän odottelun jälkeen olikin Unnan vuoro päästä radalle. Tuomarikin vaihtui Elina Hannikaiseen. E-radalta HYL. Tyhmä virhe taas.. Muutenhan rata oli ihan hyvä, lukuunottamatta kontakteja. Huomatkaa muuten, radalla EI ollut keppejä!


D-radalta tuli tyhmempääkin tyhmempi kielto/huitaisu putkelta.. Huoh. Etenemä radalla oli 3,87 m/s.


Viimeinen eli C-rata olikin hyppis. Elina taitaa tykätä näistä "pimeistä" putkikulmista.. Ja enkä luota Unnaan yhtään näissä.. Ehkä kuitenkin pitäisi ja ainakin treenata näitä! Mutta tältä radalta kuitenkin sujuva nolla sijalla 6/29. Etenemä oli 4,48 m/s.



Vesipeto ja sen kaveri

Viimeinen lomaviikko (vk 27) lomailtiin ihan urakalla! Dean kävi muutaman kerran hallilla treenailemassa vastaisia putken päitä ja kontakteja. Lähinnä puomille vauhtia ja varmuutta, keinulle pysähtymistä ja Aalta kääntymistä. Loman lopettajaisiksi käytiin vielä sunnuntaina mökillä uimassa. Muutama kuva (otettu joko 6.7. tai 8.7.) alla;












MM-karsinnat Rovaniemi 27.-29.6.2014

Perjantaiaamuna pakkasimme auton lähdimme kohti Rovaniemeä. Ehkä hulluin kisareissuni ikinä ja en ihan heti uudestaan lähtisi ajelemaan tuonne saakka.. Tie vain tuntui jatkuvan loputtomasti.. Saavuimme kuitenkin joskus alkuillasta paikan päälle ja meitä odotti mukava ja iso mökki verrattuna Tampereen mökkiin. Yksi hulluista ideoista oli kiivetä Ounasvaaran huipulle iltalenkin ja urheilun kannalta. Loppua kohden meno vain hyytyi, mutta ai taivas mitkä maisemat siellä huipulla oli!! Saatiinpa ainakin hienoja kuvia :-)

Siinä olisi mökki ja yksi sen vartijoista


Peppi, Carma ja Unna
"Pieni" iltalenkki







Yöllä ei taas paljoa nukuttu, kun oli hirmuisen kuuma. Aamulla aikainen lähtö kisapaikalle. Onneksi matkaa ei ollut paljoa! Kisat aloitettiin hyppyradalla, joka meni täysin penkin alle.. Tyhmä kielto ja sitten vielä kaiken kukkuraksi viimeiseen esteen ohitus.. Rimat pysyi ylhäällä! Sitten odoteltiinkin aika kauan ja agirata sai alkaa.. Putkilta tuli PALJON kieltoja myös makseilta.. Ensimmäisessä putkessa Unnalla kesti ja kesti.. Toinen putki oli samanlainen.. Muutenhan rata oli ihan hyvää menoa meiltä, mutta kolmannessa putkessa käännyttiin sitten ympäri ja eikä uskallettu mennä uusinnasta huolimatta sinne.. Eli HYL. Karsinnat oli meidän osalta siis ohi.

Eka rata:


Toka rata:


Sunnuntai meni taitavia koirakoita katsellessa viimeistä finaalikoirakkoa myöten. Ja sitten alkoi tuhottoman pitkä kotimatka! Yhdellä pysähdyksellä ja aamuyöstä viiden jälkeen omassa sängyssä! Mukava reissu oli kaikin puolin, mutta harmittaahan se, että jatkoon ei päästy.. Nämä olivat mitä luultavammin meidän ensimmäiset ja viimeiset karsinnat. Tai no kuka tietää, mutta tällä hetkellä on ainakin ajatus näin.

VIHDOIN KOTONA!

Treeniä, iltakisoja ja juhannus

Tämä postaus taitaa kertoa suurimmaksi osaksi tuosta pienestä mustasta sähikäisestä. Kesäkuun puolessa välissä, heti SM-kisojen jälkeen lähdettiin taas Kuopion suuntaan treenailemaan. Treenit meni todella hienosti, mutta siellä taas korostui mitä ehdottomasti pitäisi/pitää treenata. Kaarrokset.. Niitä pitäisi edelleen treenata ja muistaa palkata hyvistä käännöksistä! Sitten treenailtiin poispäinkäännöstä kepeiltä ja siinä ei ollut meillä kyllä suurempia ongelmia. Dean oli pätevä pieni mies! Sitten päästään "ihaniin" putkijarruihin.. Ei toimi niin ei toimi.. Saatiin sitten loppujen lopuksi myös onnistuneita toistoja! Kontaktit olivat hienoja!


Juhannuksena oltiin koiraporukalla mökillä. Ja tässä muutama kuva sieltä;

Peppi, Unna, Dean, Lilo, Carma ja Evita


Ninjako?


Ilta menikin monopolia pelaillessa!
Heti juhannuksen jälkeen tiistaina pitikin olla skarppina iltakisoissa Mikkelissä Deanin kanssa. Tuomarina tällä kertaa oli Sisko Pulkkinen ja meille molemmilta radoilta HYL.Videot alla;

B-rata


C-rata