8. heinäkuuta 2014

SM-kisat 13.-15.6.2014

Pakattiin auto täyteen ja hurautettiin Tampereelle SM-kisoihin. Toista kertaa joukkueessa ja ensimmäistä kertaa yksilöissä, hui. Mutta ensin kuitenkin kisattiin perjantain iltakisojen kaksi rataa. Tuomarina molemmilla radoilla toimi Johanna Wüthrich. Viikonlopun kuvaukset hoiti Liina P.

A-rata oli varsin sujuva meiltä molemmilta. Unna liikkui hyvin ja minä muistin ohjata. Aan kontakti olisi voinut olla parempi, mutta se on nyt mitä on. Radan lopputulokseksi tuli kuitenkin 0, -6,19. Etenemä oli 3,99 m/s ja sijoitus oli 20/124!


B-rata oli myös sujuvaa menoa ja edellistä rataa kovempaa mentiin. Haluttiin vaan äkkiä pois tuolta vesisateesta ;-) Tulos radalta siis 0, -6,63 ja etenemä 4,37 m/s! Sijoitus huima 14/86! Näin ollen myös tuplanollat, kävisköhän nää jo ensi vuoden SM-kisojen nolliksi? ;-)


Illaksi leiriydyttiin meidän pieneen mökkiin neljän ihmisen ja kahden koiran kera. Mökki oli mitä oli, mutta seura mitä parhainta! Ja olihan meillä tytöt melkein rantamaisemat ;-)

Huonosti nukuttu yö takana ja aamulla aikainen lähtö kisapaikalle joukkuekisoihin. Medien tuomarina oli Katarina Virkkala. Lähdettiin meidän joukkueen kolmantena koirakkona (Anne&Jose, Liina&Peppi (poissa), me ja ankkureina Paula&Nova). Odotus oli pitkä, mutta vihdoin tuli meidän vuoro valloittaa kentät! Teimme radalta joukkueemme ainoan nollatuloksen. Olin rataan tyytyväinen, mitä nyt kontaktit voisivat olla edelleen paremmassa kunnossa. Joukkueemme lopullinen tulos oli kuitenkin HYL. Ilta menikin joukkuefinaaleja katsoessa.

  

Ja leirintäalueelle päästyämme käytiin rentoutumassa saunassa. Ja sitten ennen nukkumaan menoa käytiin räpsimässä muutama ihana auringonlasku kuva;



Paremmin nukuttu yö takana, jes! Taas odoteltiin omaa vuoroa hirmuisen kauan.. Mutta kyllä sekin lopulta koitti. Tuomariksi oli valikoitunut Alen Marekovic, Kroatiasta. Rata oli hyvinkin suoraviivainen, mutta silti se toi omat haasteensa mukanaan. Monet hyllyttivät alun suoralla, mutta minäpä kerkesin vallan mainiosti juuri sinne minne pitikin. Kepeiltä tuomari ensin näytti vitosen, mutta lopulta "pyyhki" se pois eli tulos tältäkin radalta 0, -2,31!! Etenemä 4,23 m/s. Sijoitus oli 24/214!! Eli tämähän tarkoitti sitä, että me ollaan niiin FINAALISSA!!


Odottelu jatkukoon.. Medit olivat finaaleista viimeisenä. Finaalirata oli aika kiemurainen, mutta se passas meille kun Unna yleensä pysyy hyvin hanskassa eikä hae ylimääräisiä esteitä :-) Aan kontakti oli parhain viikonlopun suorituksista. Keppejen aloitus meni nappiin, keinu oli nopea. Mutta mitä sitten tapahtuikaan.. RIMA.. Ja sitten en enään "viitsinyt" vaatia kunnolla puomin alastuloa, jolta toinen vitonen eli radan tulos oli 10, -2,53. Aloitetaanko jossittelu? JOS rima ei olisi tippunut, niin olisin vaatinut puomin ja radalta olisi tullut nolla, joka olisi riittänyt kirkkaasti Suomen mestaruuteen.. Nyyh, vähänkö ensin harmitti ja sitten ärsytti.. Mutta tykkään tästä lajista niin paljon, juurikin tuon takia! Yksi pieni virhe, peli voi olla menetetty. Tässä lajissa voi onneksi jatkuvasti kehittyä ja oppia uutta. Ei tämä olisi agilityä ilman pettymyksiä! Lopullinen sijoitus kuitenkin meillä oli näissä Suomen suurimmissa kisoissa ja kovatasoisessa porukassa oli SM9! Huikeeta! Sanoin kavereille ennen reissuun lähtöä, että myö lähetään matkaan ilman tulostavoitteita ja ihan vain "höntsäilemään". Kuinkas kävikään, viikonlopun aikana viisi starttia, joista neljä nollaa ja yksi 10. Unna <3

Koirien huoltopäivä 9.6.2014 ja uintireissuja

Loman alkajaiseksi käytiin koirien kanssa Krista-hierojan luona. Unna oli varsin hyvässä kunnossa, mutta lavat olivat hiukan kireät. Mutta ei onneksi sen pahempaa :-) Dean oli omalukunsa.. Toinen oli vähän sieltä täältä juntturassa, mutta vastasi hoitoon hyvin. Varattiin kahden viikon päähän uusi aika ja silloin oli jo paremmassa kunnossa.

Kristan luonta, kun lähdettiin kotia kohti niin koukattiin Mustin ja Mirrin kautta. Nimittäin ostettiin kauan halutut Hurtan pelastusliivit! Kokeiltiin myös rukan pelastusliivejä, mutta ne eivät istuneet lainkaan Deanille, tosin Unnalle ne olisivat olleet ehkä paremmat. Pääsääntöisestihän liivejä tulee käyttämään Dean, mutta onneksi nuo liivit sopivat myös Unnalle, niin voidaan senkin kanssa uiskennella ilman paniikkia. Tarkoituksena olisi parantaa Deanin uima-asentoa ja testikäytössä liivit ovat olleet jo ja ne on ihan loistavat! Väriltäänhän nämä ovat miehiset vaaleansiniset-pinkit :-D


Pikku vesipeto :)



Ei niin onnistunut kuva..



Turkkitilanne 11.6.2014

Mikkeli 8.6.2014

Sunnuntaina kisailtiinkin molempien koiruuksien kanssa oman seuran kisoissa eli toisin sanoen kotikisoissa :-) Tuomarina toimi Jari Helin, joka oli kyllä todella mukava! Ensimmäisenä radalle pääsi Unna.

C-radalta okserinrima vitonen ja voitto.. Heihei, viimeinen serti, olit jo niin lähellä. Vauhti oli mielestäni kohdillaan ja etenemäkin oli 4,93 m/s.


B-radaltakin vitonen muurin palikoista ja voitto.. Heihei, viimeinen serti myös :-D Ei harmittanu/ärsyttänyt yhtään ei. Noh, ei ollut vielä selkeästi meidän vuoro! Tyytyväinen olen molempiin ratoihin kyllä ja etenkin Unnan työskentelyyn :-) Kontaktit olisivat voineet olla hiukan paremmat ja nopeammat.


Sitten olikin pikku mustan vuoro. Ekan radan puomin alastulo oli kauhea! Mutta kun olin päättänyt, että vaadin sen niin myös vaadin sen.. Keppejen jälkeiseltä hypyltä harmittava kielto.. Radalla oli myös muutama "mukava" putki Deanille ansana, mutta selvitettiin ne hienosti!! Etenemä tuommosen puomin kanssa oli 3,58 m/s ja toinen sija.


Seuraavan radan alku ei ollut kovin suotuisa meille, kun ei pääse vielä koirasta kovin kauas.. Ehkä minäkin jonain päivänä pystyn koiran kutsumaan monen esteen takaa ja luottamaan koiraan, että se myös pysyy siellä lähtöviivalla. Treeneissä se onnistuu, mutta kisoissa vire on aivan eri luokkaa eikä malttia ole vielä tarpeeksi. Matkaan lähdettiin ja muurin palikat kolisivat alas.. Ensimmäinen putki oli valinnainen ja olin sen suunnitellut eri päähän mihin Dean sujahti. Puomi oli tällä kertaa hiukan nopeampi ja loppusuoran etenemiseen olen varsin tyytyväinen :-) Etenemä 3,98 m/s ja taasen minien nopein aika ja sijoitus 2.


Kotiinviemiseksi saatin "muutama" kilo Biomill -nappulaa ja Siiskosen kauraleipää :-) Alla vielä muutama kuva miun parhaista kisakavereista;




7. heinäkuuta 2014

Kouvola 7.6.2014

Lähdettiin Deanin kanssa kisailemaan Kouvolaan kahden hyllyn verran. Radat tuomaroi Minna Räsänen. Molemmat radat olivat hyviä, mutta kaarrokset valui niin hyllyjä kertyi sitä mukaan :-/ Kaarroksien kanssa on tehty töitä paljon ja jatketaan työstämistä edelleen. Mutta videot kuitenkin alla:

A-rata;



B-rata;


Pro Perrolla valmentautumassa

Käydään kaveriporukalla tämän kesän ajan noin kahden viikon välein Pro Perrolla Kuopiossa treenaamassa Sanna Kataisen opissa. 3.6.2014 oli ensimmäiset treenit. Näissä treenikuvioissa mukana on Dean.

Dean osasi mennä putkeen. Putket oli toooosi kivoja, Deanin mielestä. Keppejä pitää treenailla hämyesteiden kanssa ja paljon! Etenkin putkien kanssa. Deanin kepit on suhteellisen varmat ilman hämyesteitä, mutta näköjään niiden esteiden kanssa tuottaa pieniä ongelmia keskittyä niihin keppeihin..
Näissä treeneissä tuli taas huomattua kuinka kahjo reikäpää tuo pieni sähikäinen voikaan olla.. Eii haittaa vaikka hyppysiivekkeetkin kaatuu.. Mutta itse treeneistä jäi todella mukava fiilis ja tahto/halu treenata lisää!

Video vielä loppuun;

Elossa ollaan!

Lomat on nyt pidetty ja paluu arkeen alkakoon. En oikein tiedä mistä aloittaisin..Noh..

Toukokuussa (24.-25.5.) käytiin vielä Mikkelissä kisailemassa. Viikonlopun radat tuomaroi Kari Jalonen ja lauantaina radalle pääsi Dean. Videot kuvannut Anna K./Alisa K.

C-radalla tehtiin hiukan liian vauhdikas keinu, joten radalta tulos 5, -9,66. (etenemä 4,06 m/s) ja radan voitto.



B-radalta kerättiin tulokseksi 15 (kepit, 2xkeinu) ja sija 2.


A-radalta saatiin meidän ensimmäinen NOLLAVOITTO (etenemä 4,45 m/s) kakkosluokassa ja näin ollen myöskin LUVA. Eihän se meidän rata kovin kaunista ollut ja kaksi kiellon paikkaa olisi ollut, mutta tuomarin sana on laki :-D 


Sunnuntaina oli sitten Unnan vuoro päästä radalle. D-radalta tehtiin sujuva nolla (etenemä 4,58) ja sijoitus oli 3/18.



F-radalta tuli 10 kontakteilta, mutta etenemä kuitenkin 4,11 m/s!



E-radalta tuli harmittava kielto hypyltä, muuten ihan hyvä rata.



Näin lyhyesti muisteltuna nämä kisat, videot puhukoot enemmän!