25. syyskuuta 2013

Treenejä

Käydään me välillä myös treenailemassa ja pitkästä aikaa myös niistäkin on videomateriaalia! Tiistaina 17.9.2013 käytiin Deanin kanssa muistuttelemassa puomia ja hyppytekniikkaa. Puomi onnistui todella hienosti! Pysähtyi kovastakin vauhdista, sain heittää palloa eteenpäin ja Dean pysyi kontaktilla. Tekisipä kisoissakin joskus noin.. Sitten otettiin hyppytekniikkaa perussarjalla. Ensin neljällä hypyllä, mutta loikki aina viimeisenä välin yli, joten otin yhden hypyn pois. Sitten onnistui hienosti! Lisäsin vähän myös omaan liikettä ja kesti todella kivasti. Sitten harjoiteltiin treenien välissä paikallaoloa ja rauhoittumista. Kehittelin uuden käskyn, jolla toivoin mukaan jatkossa Dean rauhoittuu ylikierroksista. Käskynä on "käy", jolloin Dean käy makaamaan ja on paikallaan niin kauan kun vapautan sen. Tällä hetkellä se on auttanut.

Mutta keskiviikkona olikin sitten ohjatut treenit molempien kanssa. Kouluttajaksi oli saapunut Heidi Neuvonen, joka oli väsännyt juostavan radan. Ensin radalle pääsi Unna. Radan alku meni hienosti ja Aata ennen tehty viskileikkaus toimi todella hienosti! Emme olleet treenanneet sitä pitkiin aikoihin. Kepit Unna haki joka kerta oikein! Toisen radan Aa oli todella hieno! Wau. Ylipäätänsä nämä treenit olivat todella onnistuneet :-) Alla vielä video:

 

Sitten tehtiin samoja pätkiä Deanin kanssa, mutta ekasta radasta ei tullut valitettavasti videota. Ekasta radasta hiukan.. Onnistuminen numero yksi Dean pysyi lähdössä! Haki kepit oikein toisella kerralla. Sinkosi ekalla kerralla keinusta ohi, mutta sitten kontakti oli loistava! Ylipäätänsä kaikki kontaktit olivat loistavia, eikä roiskassut yhtäkään kertaan niitä! Toisella radalla oli hiukan lähdössä pysymisessä ongelmia, mutta luvan kanssa kuitenkin lähdettiin. Kepit haki melkein oikein, mutta toisella kerralla taas nappiin. Muurin takaakiertoon lähti hienosti, mutta tarvitsi "järeemmän" käskytyksen hypätäkseen sen. Putkijarruja ollaan harjoiteltu, mutta näissä treeneissä ei kyllä sitä osattu. Kääntyminen oli todella hankalaa! Loppujen lopuksi onnistuttiin ja jatkoimme radan loppuun ilman moitteita! Tässä videomme:


 

Lopuksi voisin julkaista muutaman kuvan menneistä treeneistä. Kuvat Liina P.

Tässä on Unnan käsitys jalkojen väliin istumisesta!




Lentävä shetlantilainen

"Kato nyt osaan tän homman" t. Dean
 

Kookoo 99:n seuranmestaruuskisat

...kisattiin maanantaina 16.9.2013. Ensimmäiseksi vuorossa oli möllit, joihin meillä ei valitettavasti ollut enään osallistumisoikeutta, kun Deankin on saanut tuloksen virallisista kisoista (varmaan vahingossa!). No sitten rata vaihtui ja olikin pikku sähikäisen vuoro!
Ps. Oli muuten ihan kamalaa tutustua rataan, kun joutui samalla suunnittelemaan radan kahdelle ihan täysin erilaiselle koiralle..
Tuloksen voitte vain arvata eli tasaisen varma HYL.. Ekalla radalla itse olin pahasti myöhässä, joten siitä HYL. Kepeiltä Dean sinkosi taas jonnekkin.. Pimeän putkenkulman löysi hienosti, mutta Aalta pääsi sylikyydillä maaliin.. Toisella radalla ei pysynyt lähdössä, miksi jatkoin? En tiedä.. Niistot venyivät pitkäksi. Tällä radalla kepit onnistui ensiyrittämällä! Ja muutenkin rata oli ehjempi kuin eka rata. Muurin jälkeinen elämä oli kyllä niiiiiin hieno :-D Voi luoja.. Mutta tässä kuitenkin videot sähläyksistä. Kuvaus Terhi P.



Sitten olikin Unnan vuoro.. Ekan putken jälkeen olin taas itse myöhässä.. Muutenhan rata näytti ihan siedettävältä! Tulos oli 0 sija 2 :-) Toiselle radalle mentäessä mietin vielä teenkö alkuun pakkovalssin ja persjätön vai kahdella niistolla.. Päädyin kuitenkin tuohon ensimmäiseen. Kokonaisuudessaan Unna meni radan pienellä kaarroksella. Ja muurin jälkeinen takanaleikkaus toimi yli odotusten!! Unna ei pyörähtänyt itsensä ympäri eikä tiputtanut rimaa :-) Tältä radalta nollavoitto. Videon kuvasi Terhi P.



Yhteistulos Unnalla oli siis 0 -21,01 ja SEURANMESTARI 2013!

Seuranmestari 2013
Samoissa kisoissa julkistettiin myös tämän vuoden möllicup voittajat ja uskokaa tai älkää olimme Deanin kanssa palkinnoilla! ;-)

MölliCup 2013 sija 3!

13. syyskuuta 2013

Muutama kuva

Treenien jälkeen



Kenraaleja ja Imatran kisat 7.9.2013

Keskiviikkona 4.9.2013 käytiin tekemässä kenraaliharjoitukset Heidi Neuvosen opastuksella Deanin kanssa. Mukana oli myös Unna. Nuoremman sähikäisen kanssa harjoiteltiin saksalaista, muistuteltiin miten kontaktit pitäisi suorittaa. Treenit meni hienosti ja vauhtia riitti. Unnan kanssa mentiin koko rata, joka meni kyllä todella hyvin lukuunottamatta yhtä riman tiputusta takaaleikkausessa. Harjoittelulistalla takaaleikkaukset molempien kanssa!

Lauantaiaamuna kuuden aikoihin lähdimme kohti Imatraa ja tarkemmin ykkösluokan kisoja! Tuomarina toimi Sami Topra, joka oli kyllä hirmuisen mukava! Antoi jopa "treenata" radalla ja sai vielä jatkaa matkaa sen jälkeen. Ennen lähtöä en riehuttanut Deaniä lainkaan enkä myöskään antanut sen haukkua. Syötin vain kylmän rauhallisena herkkuja sille ja pyysin katsekontaktia. Ensimmäisellä radalla Dean pysyi hienosti lähdössä istumassa. Toiselle radalle lähtiessä nousi, mutta kävi käskystä istumaan. Viimeiselle radalle lähtiessä Dean nousi istumaan ja otti muutama hiippailuaskeleen, mutta uskokaa tai älkää se kävi käskystä takaisin istumaan!! Eli kaikille radoille lähdettiin istuma-asennosta! Mutta nyt tarkemmin ratoihin. Yleisesti sanon radoista, että olivat vaikeita ykkösluokan tasoisille koirille, mutta ei liian vaikeita. Kaikki videot kuvannut Sanni H.

A-rata oli mukavan oloinen, mutta ei kuitenkaan ihan meidänlainen. Rata meni hienosti puomille asti, mutta sitten tapahtui jotain ihan todella outoa... Ihan suora linja puomille, mutta ei niin ei.. Puomin kontakti oli hyvä, sitten kun päästiin sinne saakka! Kepit oli ihan piiiip... Maltti ei taasen riittänyt pujotella loppuun vaan sinkosi aina johonkin muualle! Aalla ryökäle ryösti ja keinu oli karmea lentokeinu.. Keinun kontakti oli todella hieno, kun uusiksi otettiin! Voitte arvata tuloksemme, tarviiko sitä edes kertoa?! Noh, tasaisen varma HYL.




B-radan rataantutustumisen jälkeen tokaisin, että en tule saamaan Deaniä ekalla kerralla keinulle ja kuinka kävikään en saanut ekalla kerralla ja toisella kerralla karmea lentokeinu.. Uusinta taas todella hieno! Puomin kontaktin ryösti.. Eikun uusiksi ja sitten taas toimi hienosti. Oma ohjaus hajosi, jolloin olin lähes koko ajan myöhässä, kuten videolta voikin huomata. Kepit Dean malttoi tällä kertaa kepittää loppuun saakka. Kaiken huippu oli se kun otettiin A-este uudelleen (kun se oli kannettu radalta jo sivuun), niin siellä sähikäinen otti kontaktin niin nätisti eikä mitään tuommoisia karmeita loikkia.. Ja sama oli keinun kanssa..




C-rata olikin hyppyrata, joka oli myös muiden ratojen tapaan haastava. Dean ei lähtenytkään takaaleikkaukseen ja loppujen lopuksi hyppäsi hypyn väärin päin.. Ennen keppejä sinkosi väärään putkeen. Loppu rata meni hienosti ja sujuvasti!

10. syyskuuta 2013

Laukaan agikisat 31.8.2013

Laukaassa kisattiin Unnan kanssa kolmen radan verran. Tuomarina tällä kertaa oli Anders Virtanen, joka oli väsännyt todella haastavat radat.

A-radan alkukin tuotti jo päänvaivaa ohjaajalle.. Onneksi Unna on yleensä hienosti pysynyt hanskassa (toisin kuin Deanin kanssa radan alku olisi ollut mahdoton. Tai no ainakin vielä toistaiseksi). Radan alku kuitenkin toimi mielestäni hienosti, mutta keppejä ennen olevalle hypylle takaaleikkasin ja rima tippui alas.. Nämä pistetään harjoituslistalle molempien koirien kanssa! Ennen Aa:ta pidin liian kauan Unnan hallussa, jolloin se tuli hypyn ohi. Mutta ei mennyt takaakiertoon, niinkuin yleensä saan tuollaisessa kohdassa sen menemään. Itse Aa:n kontakti oli HIDAS.. Tulos tältä radalta oli 10. Videon kuvaus Ira M.


B-rata oli myöskin haastava.. Pituudelta jälleen käännyttiin jyrkästi ja niin, että ohjaaja jäi taakse (samantyylinen kohta kuin Savonlinnassa, jolloin viimeinen pituuden palikka kaatui.) Puomin kontakti ei ollut taasen minkään erityisen hienosti otettu.. Mutta tuloksena kuitenkin tältä radalta nolla. Anteeksi korjataan edellistä lausetta kyseessä oli siis NOLLAVOITTO!! Videon kuvaus Virpi R.


C-rata olikin todella vaikea hyppyrata. Radalle mennessä vielä mietin kummallekkohan puolelle kakkos hyppyä menen.. Tulos tältä radalta HYL. Matkan varrella taisi tippua jopa kaksi rimaa (?) ja lopussa olin jo luovuttanut ohjaamisen, mutta Unna suoritti esteet hienosti ;-)


Lopuksi vielä muutama kuva lauantailta. Kuvat; Varpu Halonen ja Annamari Sundgren.

Keskustelua kontaktin ottamisesta


Toivon, että etutassut osuivat paremmin kontaktille!









9. syyskuuta 2013

Piirimestaruuskisat 24.-25.8.2013

Lauantaina hypättiin autoon ja matkustettiin tällä kertaa Savonlinnaan! Unna jäi Liinalle Pepin seuraksi, kun Dean pääsi taasen rallattelemaan. Tuomarina oli Salme Mujunen.

A-rata oli ihan mukavan tuntuinen, mutta meille selkeesti haastava.. Kontaktit olivat taasen mitä olivat.. Aan jälkeen mietin palautanko kontaktille vai en.. Noh, enpä sitten palauttanut vaikka olisi pitänyt. Ajattelin, että kepit voisi olla meille haaste kun putki odotti lopussa, mutta hienosti Dean malttoi! Ja sitten alkoikin loppusuora, jonka Dean osasi todella hienosti! Varmaan niitä ainoita kohtia radalla joka onnistui. Alla kuitenkin video. Lauantain videot kuvasi Liina P.


B-rata oli samanlainen kun edellinen, mutta toisin päin. Dean ei pysynyt lähdössä. Taasen Dean irtosi hienosti! Kepeille en antanut tilaa, joten ei mukamas mahtunut aloittamaan oikein. Loppu rata oli täys piiip.



C-rata oli sitten hyppyrata ja saatiin tulos tältä radalta!! Kepeiltä vitonen, kun ei taasen mukamas kerinnyt kääntymään oikeaan väliin. Mutta muutenhan tuo oli normaalia Deanin menoa. Aika oli ylivoimaisesti paras, vaikkakin sijoitus oli 2. (-18,74).



Sunnuntaina Dean jäi Lilon seuraksi Mikkeliin, kun lähdettiin Unnan kanssa puolustamaan viime vuotista piirimestaruutta. Nämä kisat eivät mennyt ihan niinkuin elokuvissa.. Tuomarina oli Esa Muotka ja sunnuntain videot on kuvannut Ira M.

D-rata ei kuulunut piirimestaruus taistoon vaan oli ihan "normaali" rata. Rata tuntui mukavalta ja meni meiltä todella hienosti lukuunottamatta kaatunutta pituuden palikkaa.. Käskytys jäi varmaankin liian vaisuksi, koska Unna ei ole koskaan ikinä kaatanut kyseistä palikkaa. Pituus taisi olla myös maksimissa eli 90 cm. Puomin kontakti oli todella hieno! Meillä oli nopein aika -8,17..



E-rata olikin sitten osa piirimestaruutta. Rata meni muuten hienosti, mutta ryökäle loikkasi puomin kontaktin!! Keinu oli todella hieno! Keppejen aloitusta mietin myös, mutta se toimi loistavasti.



F-radalle lähtiessä ei ollut minkäänlaista fiilistä. Ja rataantutustumisessakin pää löi ihan tyhjää. Unna lähti melko alussa vahvasti liikkeeni mukaan, jolloin tuli ohi hypystä ja tulos siis HYL. Kepeille syöksyttiin väärään väliin. Putken jälkeisessä pakkovalssissa olisi pitänyt pitää omaa liikettä hiukan pidempää. Mutta muutenhan rata oli ihan hyvä alkufiiliksistä huolimatta.



Lopuksi kuvia kyseisistä kisoista. Kuvat Tii M. ellei toisin mainita.












Rima EI tippunut !




Palkintokuva lauantailta

Kolmosluokkalaiset Unna, Peppi ja Carma

2. syyskuuta 2013

Kisakaverin huolto

Maanantaina 19.8.2013 suunnattiin Kristan käsittelyyn ja heti alkuunsa kerroin Unnan liukastumisista. Ja jumissahan Unna oli! Molemmilla kerroilla Unna on kaatunut vasemmalle puolelle.. Pitäisi olla hierojan luona joku pieni vihkonen, johon kirjoittaisi ylös mitä "löytyi", kun en minä enään muista yhtään mitään.. Alaselkä oli niin jumissa, että Unna hölmöili ja pyöriskeli pöydällä. Uusi aika varattiin viikon päähän heti piirimestaruuksien jälkeen.

Voisinkin heti kertoa sen kerran kuulumiset mitä nyt satun vielä muistamaan.. Unna oli vastannut hierontaa hienosti eikä ollut läheskään niin juntturassa kun edeltävänä kertana. Edelleen koiruus kiemurteli pöydällä, mutta ei läheskään niin paljon kun viimeksi..

Seuraava aika on sitten 23.9.2013 ja mukaan pääsee myös Dean. Siitä alkakoon pikkusheltin kesytys pöydälle!

Varkauden kisat 10.8.2013

Lauantaiaamuna starttattiin aikaisin kohti Varkautta. Yhdeksältä alkoi mini ykköset! Tuomarina ykkösillä toimi Eeva-Liisa Pohjanen ja tuomariharjoittelija Markku Kaukinen. Me emme päässeet kovin pitkälle A-radalla, kun Dean roiskaisi todella rumasti Aalta.. Mutta Dean pysyi lähdössä!! Kuvitelkaa, jeeejeee! :-) Ja tuossa missä Dean tulee hypyn ohi, niin vastainen käsi unohtui täysin. Tulos siis HYL. Deanin videot kuvasi Liina P.

B-rata meni hiukan paremmin kun edellinen. Tuloksena kuitenkin tasaisen varma HYL. Mutta taas tuli todistettua kuinka hienosti Dean irtoaa :-D

Seuraavaksi olikin vuorossa kakkosluokka ja sen jälkeen pääsi Unna radalle! Tuomarina oli edelleen samat kuin Deanin radoilla. Ekalla radalla Unna kaatui/liukastui ensimmäisessä putkessa.. Mutta muuten olin kyllä tyytyväinen rataamme! Tuloksena siis nolla sija 3/14. Rimat 45 cm.

B-rata olikin hyppis ja meidän lähtöongelma toistui eli Unna tuli taasen ohi tokasta hypystä.. Ja sitten tuli vielä ohi myös muurista. Mutta siis tulos radalta 10. Rimat 45 cm.

C-rata oli sitten jälleen agirata. Tälle radalle lähdettiin hyvällä asenteella johtuen edellisen radan epäonnistumisista. Rimat 40 cm. Rataan olin tyytyväinen, mutta en kuitenkaan uskonut silmiäni että olimme voittaneet koko radan! Eli tuloksena NOLLAVOITTO ja aika oli yli 4 sekuntia parempi kuin toiseksi sijoittuneella!


Lopuksi vielä muutama palkintokuva meistä: Kuvat Liina P.

Ekan radan palkintokuva

NOLLAVOITTO!

Itse vauhtihirmu.
Tajusin kun katsoin kisakirjaamme kisojen jälkeen niin meillä on kaikki arvokisanollat kasassa ensi kesää ajatellen! 7 aginollaa sisältäen tuplanollat sekä nollavoiton. Eli SM-kisat ja MM-karsinnat täältä tullaan! :-) Unna <3


Kotkan iltakisat 7.8.2013

Töiden jälkeen lähdettiin kiireellä kohti Kotkaa. Tuomarina molemmilla radoilla oli Pertti Siimes, joka oli väsännyt haastavat radat ja rimat olivat kaiken kukkuraksi tapissa eli 45 cm. Ensin kisattiin B-rata eli hyppyrata! Rata meni todella hienosti, mutta en "muistanut" antaa Unnalle tilaa hypätä, jolloin hää ymmärsi sen takaakiertona eli tulos radalta HYL. Alla video (molemmat videot kuvannut Ira M.)


A-rata olikin sitten agirata. Luulin, että meidän aloituksien ongelmat olisivat kadonneet kokonaan, mutta ei näköjään ole.. Eli Unna tuli ensimmäisen esteen ohi todella rumasti.. Mutta okserin rima pysyi hienosti ylhäällä!! Keppejen jälkeisellä hypyllä Unna liukastui kyljelleen, auts. Virheiden saattelemana vaadin myös kunnon kontaktit. Muuten rata oli kyllä ihan hieno :-)

Uneksijoiden kokoontumisajot 3.8.2013

Perjantaina töiden jälkeen lähdettin junalla kohti pääkaupunkiseutua. Junamatka meni todella hienosti. Dean ei enään tärissyt penkin alla vaan nukkui rauhallisesti Unnan kyljessä kiinni! :-) Toivottavasti pelko kaukojunia kohtaan olisi ohitse. Lauantaiaamusta suuntasimme lähijunalla Keravalle ja siitä Ulla tuli noutamaan meidät kohti Järvenpäätä. Ohjelmassa oli ensiksi hyppytekniikkakoulutusta Ullan opastuksella ja sitten iltapäivällä meitä kouluttamaan saapui Maiju Korhonen! Tehtiin aluksi Deanin kanssa SetPoint- harjoitusta. Siinä huomattiin kuinka korkealla Dean kantaa päätään hypyillä eli päätä pitäisi saada reilusti alaspäin. Sitten siirryttiin perussarjalle ja siinäkin oli sama juttu pää aivan liian ylhäällä. Loppujen lopuksi loikkasi viimeisen välin yli kokonaan, jolloin palkkaa siirrettiin hiukan lähemmäksi tai hyppyjen väliin. Lopuksi vielä tehtiin alastulo harjoitusta, jossa myös "ongelma" tuli esille. Sitten olikin noin tunnin tauko, jonka jälkeen siirryimme Maijun oppiin. Hää oli väsännyt kinkkisen radan, mutta teimme sen pätkissä sinne saakka minne ehdimme. Alun pakkovalssia jankattiin hirmuisesti, kun en vain yksinkertaisesti saanut Deaniä kääntymään :-D Hypyn takaakierto-persjättökin tuntui tällä kertaa haastavalta meille.. Mutta saimme kyllä hurjan hienojakin toistoja, mutta sitten ohjaaja taas tyri.. Sitten kerrattiin putkijarrun tärkeyttä, joka tuli meille kyllä ihan tarpeeseen. Merkkaus vastaisella kädellä ja tuo toimi meillä välillä vähän liiankin hyvin, jolloin Dean kääntyi keskellä putkea ympäri. Dean irtosi todella hienosti, oliko yllätys? :-) Hyvä mieli jäi koulutuksesta ja voisin uudestaankin lähteä hänen oppiin! Videosta sen verran, että kamerasta loppui tila kesken ja loppu koulutusta ei ole näin ollen myöskään videolla. Harmi sinäänsä kun loppuosa tuntui toimivan paremmin!


 

 Loppuun vielä muutama kuva viikonlopulta (kuvat: Sanna H.):

 
Dean ja Gritt

Poika ja sen äiti
Juksu, Dean, Gritt, Kharma, Pate ja Väinö
Juksu ja Dean
Sisaruskuva Juksu, Dean, Kharma, Pate ja Väinö