27. helmikuuta 2013

Valoilmiö!

Oli pakko eilen käydä jäällä ottamassa hiukan kuvia töiden jälkeen, kun kerta tuollainen valoilmiö oli ulkona!






Voisihan sitä kameraankin katsoa!


ANNA NYT SE LAPANEN!

JEEE, sainpas sen!

Ööööm.





URF!

Eilen käytiin myös Unnan kanssa ohjatuissa treeneissä.. Koutsi oli väsännyt jälleen sellaisen radan, jossa olisin tarvinnut navigaattoria! :-D Rata meni hyvin Unnan osalta, mutta ohjaajalle piti vääntää rautalangasta miten ennakoivat valssit tehdään.. Loppujen lopuksi onnistui mainiosti! Otettiin vielä vauhdikkaat keinu ja puomi. Hyvältä näytti ja toivottavasti Unna tekee ne myös noin viikonlopun kisoissa :-)
Perjantaina olisi tarkoitus käydä vielä hiomassa muutama ongelmakohta kuntoon ja Deankin pääsee mukaan! :-) Loppuun vielä video eilisestä:



20. helmikuuta 2013

Kisoja ja koulutusta!

Lauantaina suuntasimme Jyväskylään avaamaan kisakauden 2013! Tavoitteena oli saada tuplanollat, mutta ne nyt kuitenkin jäi saamatta. Yritys jatkuu mahdollisesti 3.3.2013 Kuopiossa... Tuomarina molemmilla radoilla oli Allan Mattsson.

A-radalta tuli vitonen, kun okserin rima tipahti alas... Radan alku tuotti varmaan eniten päänvaivaa, mutta se onnistui hyvin. Kolmoshypyn takaakierto koitui monelle ongelmaksi.. Suurinosa tykitti suoraan putkeen. Myö otettiin riski ja tehtiin saksalainen kolmoselle.. Jotkut tekivät myös niistosokkarin tuohon. Pussi jännitti Unnaa selkeästi kun hidasteli siellä. A oli nopea, vaikkakin olisi voinut tulla alas saakka! Keinu oli todella hyvä! Ennen keppejä piti tehdä ennakoiva valssi, mutta sen aloitus venyi joka näkyi radalla... Kepit olivat nopeat ja ohjaaja olisi voinut vedättää enemmän jolloin olisi kerennyt paremmin tekemään persjätön keppejen jälkeen!! Ei olisi tullut pysähdyksiä. Puomiinkin olin hyvin tyytyväinen :-) Ja sitten okseri.. Se on muuten taatusti meidän harjoituslistalla ja sille on keksittävä oma erilainen käsky!! Tuo okseri oli leveydeltään 39 cm ja ylempi rima oli 40 cm... Eikä oltu muuten ainoita, jotka räiski okserin riman alas!
Kokonaisuuteen olin suht tyytyväinen, kovempaakin oltaisi voitu mennä.. Meno oli hiukan tahmaista... Pitäisi takoa omaan päähän se, että LUOTA SIIHEN KOIRAAN! Alla kuitenkin video:


Sitten B-rata, jolta tuli myöskin vitonen omaa huolimattomuuttaan... Radan alku tuotti taas päänvaivaa. Ja olinkin heti kolmannella esteellä myöhässä ja valssasin suoraan koiran hyppylinjalla... Keinu oli taas hyvä ilman järkyttävää pomppua! :-D Luulinkin, että tuomari olisi antanut meille tuosta vitosen, joten mietin että "ihan sama miten loppurata menee". Noh, eipä antanutkaan... Sitten ohjasin hypylle huolimattomasti josta tulikin kielto.. Ääääh.. Sitten ajattelin, että nyt vaadin kunnon kontaktit! Unna "rämähtikin" alas Aalta ennen aikoja.. Loppusuora meni hienosti :-D Rataan en ole kovin tyytyväinen... LUOTA SIIHEN KOIRAASI edelleen... Alla kuitenkin vielä video:



Sitten sunnuntaiaamuna suuntasimme omalle hallille Ira Mikkasen koulutukseen. Ira oli väsännyt meille kinkkisen radan, jossa tuli kerrattua erinäisiä ohjaustekniikoita :-)
Ensin oli vuorossa Dean.. Me tehtiin viittä ekaa estettä. Harjoittelimme pakkovalssia, valssia ja saksalaista.. Pakkovalssi ja valssi oli jo ennestään tuttuja Deanille ja ne meni hyvin, mutta saksalainen ei mennyt tajuntaan ihan ensimmäisellä kerralla... Johtuen ohjaaja hitaudesta.. Miun pitäisi oppia liikkumaan paljon sujuvammin, etten olisi aina koiran tiellä. Dean lähti todella hienosti takaakiertoon, mutta pituuden hakemisessa oli pikkuisen ongelmia (MUISTA se VASTAINEN käsi!). Putken pimeässä kulmassa ei ollut ongelmia. Pätevä pieni minikiitäjä! "Kotiläksyksi" saatiin nuo viisi ekaa estettä.

Sitten olikin Unnan vuoro.. Päästiin ilman ongelmia suoralle putkelle, mutta enpäs kerennytkään tekemään persjättöä suoran putken jälkeen. Leijeiröinti putkeen meni loistavasti, mutta keppejen aloituksessa oli tällä kertaa hiukan ongelmaa hmmm.. Välistävedot ja takaakierrot (muista vastainen käsi) toimivat ja keinu oli loistava! :-) Jaakotus kääntää Unnan todella pienellä kaarroksella, joten sitä käytetään kyllä jatkossakin! Eron näkee hyvin videolla, kun en leikannut ekaa yritystä pois ollenkaan. Huima ero! Alla vielä video:



Sitten tiistaina oli taas ohjatut treenit Unnan kanssa :-) Tehtiin 21. esteen rataa, joka oli rakennettu vain viidestä esteestä, heh.. Eli siis kunnon pyöritys rata! Ohjaaja ei ollut ensiyrityksellä lainkaan kartalla, mutta päästiin esteelle 19 ilman virheitä. Tuo pätkä sisälti mitä ihmeellisempiä ohjauskuvioita :-D Minähän olen hyvin "kuuluisa" siitä, että onnistun rataantutustumisen jälkeen vaihtamaan ohjauskuviota lahjakkaasti.. Ja tässä se taas huomattiin. Ärsyttävä piirre, mutta toisaalta hyvin käytännöllinen.. Siinä tapauksessa, jos et esimerkiksi kerkeä tekemään suunnittelemaasi kuviota niin on helppo soveltaa. Ensimmäinen yritys myös kertoi kuinka hyvin Unna on miulla "hanskassa" eli ei karkaillut väärille esteille vaikka mitä näytin.. Deanin kanssa oltaisiin ehkä päästy juuri ja juuri esteelle 4 kun taas minikiitäjä ei anna ohjausvirheitäni yhtään anteeksi.. Mutta siis tämän treenin tarkoituksena oli se, että putkeen ei menty vaikka kuinka tyrkyllä oli.. Unna ei karannut kertaakaan väärään putkeen ja olisi varmasti mennyt täysin oikein jos ohjaaja ei olisi säätänyt omiaan radalla. Muurikin oli milloin pituus ja milloin putki... Huoh! Alla vielä meidän räpellys:



Perjantaina olisi tarkoitus mennä hallille ottamaan hyppytekniikkaa hiukan molempien koirien kanssa ja Deanin kanssa muistella miten puomin kontakti tehtiinkään.. Keppejäkin voisi muutaman toiston ottaa! Sunnuntaina suunnataan match showhun Rokkalaan ainakin Deanin kanssa.
Ainiin tässä olisi vielä yksi video, mutta tällä kertaa minikiitäjästä. Älkää välittäkö ohjaajan kompuroinnista ;-) Dean tekee vielä joskus tuommoisia ninjahyppyjä putkelle, mutta onneksi nekin ovat rutkasti vähentyneet!



Sitten lopuksi vielä muutama kuva:



MENNÄÄN JO !!! t.Unna



EriparisilmäWiljam :)

11. helmikuuta 2013

ACEn koulutuksessa

Eli siis lauantaina 9.2.2013 suunnattiin ACEn hallille Tiia Vitikaisen oppiin. Itse tykkäsin hirmuisesti kouluttajasta ja ylipäätään koulutuksesta. Saatiin hyviä ja tarkkoja vinkkejä miten missäkin tilanteessa pitäisi toimia. Sain myös mietittävää koiran linjauksista, miten kannattaa mikäkin hyppy kierrättää. Esimerkiksi kolmannelle esteelle tein ensin niistosokkarin, joka toimi tosi hyvin Unnalla, mutta miulla ei käynyt mielessäkään että siihen voisi väsätä myös pakkovalssin! Pakkovalssin jälkeen "korjattiin/laaseroitiin" koiran linja hypylle ja niin päästiin leijeröimään pussin kautta.
Sitten esteet 7-9: ensinhän minä vein Unnan kasille niin, että se kierti siivekkeen ns pidemmän kaavan kautta, jolloin sain paremman linjauksen ysille. Noh, ei käynyt mielessäkään, että olisin voinut seiskalla tehdä ennakoivan valssin ja työntää Unnan kasin takaakiertoon 7-8 välistä ja ottaa koira mukaan vastaisella ysille... Olen aina luullut, että valssi olisi helppo perus ohjauskuvio, mutta nyt totesin että ei se kyllä kovin yksinkertainen ole! Siinäkin pitää miettiä tarkoin mitä milläkin kropan osalla tekee! Ysi esteelle viedessä miulla oli oma linjaus alussa kohtisuoraan putkeen ja Tiiakin ihmetteli miten Unna kuitenkin meni oikean esteen tuollaisella ohjauksella :-D Sitten ongelmaksi koitui meidän "ihana" rengas -ongelma!!! Arhg! Yksittäisenä esteenä Unna osasi mennä sen, mutta kun siihen lisättiin yksi hyppy niin eipäs osannutkaan mennä... Kumma kun ns. kotirenkaalla ei ole ollut moista ongelmaa moneen hetkeen... En edes muista milloin Unna olisi tullut väärästä välistä. Mistähän myö löydetään erilainen rengas kuin ns. kotirengas... Huoh..
Saatiin testata Unnan kanssa vielä puomi ja keinu erikseen :-) Puomi mentiin kolmeen kertaa, joista ensimmäisellä kerralla Unna mietti hetken meneekö vaiko ei.. Kolmannella kerralla Unna suoritti puomin reippaasti n. 3 sekuntiin :-) Keinua otettiin kaksi toistoa ja molemmille kerroilla meni ilman mutinoita päähän saakka! Alla vielä video Unnasta:


Tarkoitus olisi mennä uudelleen vielä ACElle kontakti/keppi koulutukseen, jotta saataisiin nopeammat ja itsenäisemmät kontaktit/kepit. Tuohon koulutukseen voisi osallistua myöskin musta minikiitäjä Dean. Unnalle pitäisi lisätä estehakuisuutta ja sama pätee kyllä Deanillekkin. Huomenna alkaa ohjatut treenit uuden koutsin kanssa, niitä odotan kyllä innolla!

Hei meillä barffataan!

Tämä kirjoitus on blogin 100. ja ajattelin pyhittää tämän päivityksen lauman ruokailutottumuksille eli barf ruokintaan! Lukijoita on huikeat 20, jota en olisi uskonut kun kirjoittamisen aloitin, kiitos!

Mutta siis ensin Unnan ruokavaliosta hiukan. Otus söi ennen barffille siirtymistä Royal Caninin mini sterilised -nappulaa. Mielestäni ruoka sopi hyvin Unnalle ja näytti myös maistuvankin koiruudelle. Mutta syynä ruuan vaihtoon oli se, että ei tarvitse ostaa monta erilaista ruokaa kotiin. Unna siirtyi barffiin ihan äskettäin ja hyvin on siirtyminen onnistunut.
Unnan yhden päivän ruokailu (n. 210 g eli n. 3 % painostaan):
1,5 broilerin siipeä
25 g lihaa (mm. nauta, sika, poro,lammas)
60 g kasvista

Dean on syönyt pennusta saakka barffia. Välissä meinasin luovuttaa ruokinnan suhteen ja vaihdoinkin nappulaan (Royal Canin minijunior). Palasin aika nopeasti takaisin barffaukseen..

Deanin yhden päivän ruokailu (n. 250g eli n. 5 % painostaan):
1,5 broilerin siipeä
40 g lihaa (mm. nauta, sika, poro, lammas)
60 g kasvista

Molemmille koiruuksille annan kerran viikossa ns. maitoaterian, joka siis sisältää yhden kananmunan keltuaisen ja jotakin maitotuotetta (mm. maitorahka, kermaviili, raejuusto, maustamaton jogurtti, piimä). Lisäksi kerran viikkoon annan myös jotakin sisäelintä lihan sijasta. Lisäravinteita menee jonkin verran:

Päivittäiset
 Liquid vitamin E nestemäinen E-vitamiini
B-Max on taas nimensä mukaisesti B- vitamiinia (tabletti)
C-Max C-vitamiinia jauheena
Multidog Vitamiini- ja hivenaineaineita sisältävä kivennäisvalmiste täysikasvuisen koiran ja koiranpennun kotiruoan tasapainottamiseen. (tabletti) (Kalsiumia, fosforia, magnesiumia, betaiinia, karnitiinia, metioniinia, C-vitamiinia, sinkkiä, rautaa, E-vitamiinia, nikotiinihappoa, pantoteenihappoa, beetakaroteenia, B2, B6- ja B1-vitamiinia, jodia, foolihappoa, seleeniä, biotiinia B12-vitamiinia, A- ja D-vitamiinia.)
Nutrolin -ravintoöljy on patentoitu, puhtaiden kasviöljyjen seos, joka sisältää välttämättömiä rasvahappoja (LA ja ALA eli linoleenihappo ja alfalinoleenihappo) sekä niiden aineenvaihduntatuotteita (ihon aineenvaihdunnalle tärkeät GLA ja SDA). Seosta on täydennetty luonnollisella tokoferolipohjaisella antioksidanttipaketilla. (lähde nutrolin.fi).



Urticalsin eli nokkostabletti. Syötetään kuuriluontoisesti.
Tehobakt pet maitohappobakteereja sisältävä täydennysrehu koirille ja kissoille. Tätä pittää olla kaapissa kaiken varalta ja tämä on ollut suurena apuna Unnan siirtymisessä barffiin.

Jonkinlainen lohiöljy on nyt hakusessa, kun en syötä kalaa koirilleni ollenkaan. Saa suositella jos tietää jonkun oikean hyvän öljyn!
Mutta nyt olen tyytyväinen koirieni ruokintatapoihin. Ruoka maistuu molemmille todella hyvin eikä ongelmia ole ollut kummallakaan :-) Näillä jatketaan!

8. helmikuuta 2013

Treenit

Nyt on testattu Jennan asettama haaste myös täällä Mikkelissä! Rataa on hiukan muunneltu, mutta kuitenkin aikalailla samanlainen kuin alkuperäinen. Kiirehän siihen persjättöön meinasi tulla, mutta saimme sen kuitenkin onnistumaan.

Unna irtosi treeneissä hienosti, mutta irtoaminen takaakiertoon voisi olla vielä varmempaa. Vauhtiakin löytyi! Lopuksi otettiin kaikki kontaktit muutamaan kertaan eikä niissäkään ollut suurempia ongelmia. Alla video kooste treeneistä:



Deankin irtosi hienosti eilen! Mutkaputkelle oli alussa hiukan ongelmia irtoamisessa, mutta saatiin onnistuneitakin toistoja. Takaakiertoon lähti hyvin, mutta joskus saattoi kiertää koko hypyn.. Otettiin kyseistä kohtaa muutaman kerran erikseen vähemmällä vauhdilla. Se toimi hyvin, mutta kun vauhti kasvoi niin Dean ei aina kerennytkään kääntämään kroppaansa riittävästi. Meillä oli ensimmäistä kertaa rimatkin alimmalla tasolla! Sitten otettiin rengasta erikseen muutama toisto, siinäkään ei ollut ongelmia. Otettiin vielä erikseen persjättö-kohtaa. Siinäkään (yllätysyllätys) ei ollut ongelmia!
Treenien lopuksi otettiin muutama toisto keppejä ja jouduimme palaamaan takaisin päin yhden verkon verran.. Mutta lisättiin yksi hyppy mukaan ja aloituksissa ei ollut ongelmia vaan keskivaiheilla oli kaikki ongelmat... Alla vielä pieni pätkä minikiitäjästä:



6. helmikuuta 2013

Kuvapostaus

Nyt olisi muutama kuva sunnuntain (3.2) lenkiltä:

Palloa ei ollut niin lumikökkärekkin kelpasi

Unna & Dean

Dean, Unna & Enni

1 v


1 v Tassut sojottaa minne sattuu!


5. helmikuuta 2013

Eilinen hierojakäynti

Tosiaan eilen käytiin ennen Hiirolaan lähtöä Annan ja Ennin kanssa jäällä juoksentelemassa. Kuvia saattaapi tulla myöhemmin, jos niistä mikään sattui onnistumaan! :-D Tarkoitus oli ottaa molemmista koiruuksista synttärikuvat, mutta kumpikaan ei ollut eilen kuvauksellisia!

Kuudelta meillä oli aika Kristalle Hiirolaan. Ensimmäistä kertaa Unna hierottiin pöydällä ja eikä ongelmia ilmennyt. Unna jopa simahti kesken hieronnan :-) Mitään suurempia jumeja ei ollut, mutta oikea lapa oli hiukan juntturassa vasempaan enemmän. Seuraavaa aikaa kaavailtiin kuuden viikon päähän eli 18.3.2013 olisi seuraava käynti!
Dean oli turistina mukana ja murisi seinällä olevat julisteet ja ruokasäkeissä olevat koirat ja niin.. :-D Lopuksi Krista katsoi Deanin päällisin puolin. Ei hälläkään ollut mitään suurempaa! Ranteet olivat hiukan jäykät ja lonkat ovat hyvänmalliset ainakin ulkoisesti. Pienenä huomautuksena: Dean makasi kyljellään ilman mutinoita toisin kun fyssarilla! :-)

Tulipas tylsä postaus!

4. helmikuuta 2013

Viikonloppu tuli ja meni

Keskiviikkona "uhmattiin" lumimyrskyä koiruuksien kanssa ja lähdettiin kiertämään lampi ympäri.. Matkaa tuli semmoiset n. 5 km :-D Torstaina heitettiin sama lenkki, mutta ilman lumimyrskyä.

Lauantaina aamupäivästä lähdettiin Iran kanssa hallille treenimään. Deanin kanssa treenailtiin jälleen slalomia, mutta tällä kertaa hyvin tuloksin! Kyllä tuo pieni musta kiitäjä pikkuhiljaa rupeaa ymmärtämään mitä siltä haetaan! Ohjaajan pitäisi myös muistaa liikkua tarpeeksi.. Sitten otettiin puomin alastuloa vaiheittain ja tällä kertaa sekin onnistui ilman moitteita. Ongelmana on se, että Dean tulee liian kovalla vauhdilla alas, jonka seurauksena ei osaa hallita takapäätään. Lopuksi otettiin muutama toisto keppejä. Vaihdettiin yksi verkko ohjuriin ja hienosti toimi :-)

Unnan kanssa mentiin pientä radan pätkää, jonka Ira oli meille laatinut. Heti alku osoittautui hankalaksi lähinnä ohjaajalle. Ohjaajan piti lähteä tarpeeksi aikaisin liikkeelle, niin käännöksetkään ei valunut. Sitten ongelmana kohdaksi tuli renkaan jälkeinen elämä. 8-9 esteet suoritettiin puolivalssilla/pakkovalssilla, 10 esteelle linjaus täytyi olla kunnossa, jolloin koira ei lähtenyt esteen takaakiertoon. Lopussa ei ollutkaan sitten ongelmia. Saatiin myös se rata puhtaana läpi ja vauhtia olisi voinut olla enemmän. Miun pitäis takoa päähäni se, että LUOTA KOIRAASI, kyllä se menee! Miksi jään varmistelemaan/himmailemaan? Mutta kuitenkin kiitoksia Ira treeneistä ja huipuista neuvoista! :-) Alla vielä video Unnan treeneistä:


Sunnuntaina lähdettiin Mikaelin koirapuistoon Liinan & Pepin kanssa. Mitä isompi kaveri sen parempi sanoo Dean. Joskus omistajaa hiukan pelotti näinköhän tuo pieni musta jää kaikkien alle, mutta onneksi hää on niin ketterä. Unna toimi poliisina tilanteissa, jossa Dean yritti leikkiä muiden koiruuksien kanssa. Unna käy aina nyppäämässä niskasta pientä mustaa. Lopuksi lähdettiin vielä kävelemään pikkuinen lenkki :-) Kiitos Liina seurasta!