30. marraskuuta 2012

Treenailua

Viikko sitten torstaina 22.11.12 käytiin ohjatuissa treeneissä, josta ei saatu oikein mitään irti, kun seuraava ryhmä painaa päälle... Meidän ryhmä on jo jaettu kahtia ja myöhemmässä ryhmässä meitä on neljä koirakkoa ja hyvällä lykyllä on 40 min aikaa treenata... Huoh. Noh, mutta rata oli ihan mukava, jos tosiaan olisi kerennyt keskittymään niihin ongelma kohtiin.. Radalla tuli kerrattua poispäinkäännös, slalom sekä itsenäiset kepit. Poispäinkäännös onnistui meiltä hienosti ja toimi siinä kohtaa mihin ajattelin sen tehdä :-) Slalomissa olisi vielä parannettavaa paljon, mutta pistetään se nyt mietintämyssyyn! Kepit oli taas aivan mahtavat! Tuntuu, että ne on vihdoin loksahtaneet paikolleen ja pystyn lähtemään lähes mihin suuntaan vaan, mutta toki lisäharjoitukset tekee terää!

Lauantaiaamuna 24.11.12 suunnattiin Deanin kanssa hallille treenailemaan hiukan irtoamista putkiin, keppejä sekä puomin kontaktia. Ensimmäistä kertaa Deanillä oli rimat kolmessa hypyssä ja hienosti meni! Takanaleikkausta myös muisteltiin vähän, ja sekin meni mainiosti. Keppejä oli tällä kertaa jo huikeat kahdeksan ja todentotta pieni otus ymmärtää pujotella! Puomin kontaktikin rupeaa loksahtamaan minikiitäjän kaaliin! Hyvä Dean :-)

Sunnuntaina 25.11.12 oli vuorossa heinähattu-ryhmän veto sekä Unnan pienet treenit. Unnan treeneissä harjoiteltiin sylikäännöstä, okseri sekä takaakiertoja. Sylikäännös tuotti ensin hiukan ongelmaa, mutta loppujen lopuksi se toimi hienosti! Okserin rimat pysyi ja takaakierrot onnistui. Ohjaajalla on hirmuinen mietintä mikä okserille käskyksi... Kaikki tuntuu niin tyhmältä! Tällä hetkellä käsky on piiiitkä, mutta epäilen että erottaako Unna pituuden käskyn ja okserin käskyn toisistaan (pituuuus ja piiiitkä).. Hmmh!
Sitten illalla tai no yömyöhään käytiin vielä Deanin kanssa vetämässä pienet kontakti ja keppitreenit. Puomin kontakti onnistui paremmin kun edellisellä kerralla ja kepeistä poistettiin kaksi verkkoa ja hienosti mentiin! :-)



Tiistaina 27.11.12 suuntasimme jälleen hallille ja mukana oli ainoastaan Dean. Unna sai jäädä kotiin lepäilemään, kun viikonloppuna kisataa neljän startin verran ACE:lla. Mutta siis Deanin kanssa treenailtiin suoralta putkelta kääntymistä, joka vaatii kyllä vielä paljon töitä! Pieni koira, mutta valtavat kaarrokset! Sitten otettiin kolmen hypyn pyöritystä.. Ensin välistäveto ja sitten takaakierto ja ensin ei meinannut luonnistu laisinkaan, mutta sitten se loksahti! Mahti murkku! Ja treenien lopuksi otettiin kymmentä keppiä, joista oli poistettu kaksi verkkoa ja hienosti meni. Treenit oli siihen hyvä lopettaa!

Torstaina 29.11.12 Dean sai vuorostaan jäädä kotiin lepäämään, kun mentiin Unnan kanssa Heidi Neuvosen valmennukseen. Heidi suunnitellut meille mukavan, mutta samalla haastavan radan, jossa esteet oli lähekkäin ja estevälit oli lyhyet. Koira piti olla hyvin hallussa ja toisaalta se piti saada myös irtoamaan hyvin. En sen enempää selittele, katsokaa itse videolta. Näistä treenitunnelmista on hyvä jättää Unna tauolle viikonlopun kisojen jälkeen! :-)




Pientä mieleenpalautusta joulukuun menoista itselle:

3.12.12 alkaa Unnan agitauko
8.-9.12.12 Voittaja näyttely, Helsinki
10.12.12 Unnan hieroja
??? Deanin fyssarikäynti

19. marraskuuta 2012

Haaste otettu vastaan

Kiitos blogin huomioimisesta Paimentyttö ja hovineito ja paljonpaljon aikaisemmin lähetetty haaste P niin kuin PARAS.


Liebster tarkoittaa rakkain tai rakastettu, mutta voi myös tarkoittaa suosikkia.
Liebster-palkinnon ajatuksena on saada huomiota blogeille, joilla on alle 200 seuraajaa.
 
1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaajaa, joka antoi haasteen sinulle
2. Valitse viisi blogia, (joilla on alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
3. Toivo, että ihmiset kelle jätit palkinnon antavat sen eteenpäin heidän viidelle suosikkiblogilleen.
 
Haastan:
 
 
 
 

Jyväskylän kisat

Perjantaina omistajan töiden jälkeen vietiin pikku Dean hoitoon Siskolle ja Saulille. Seurana minikiitäjällä oli 14 viikkoinen cockerin urospentu Rölli, jonka kanssa leikit sujui loistavasti. Sitten pakattiin tavarat autoon ja lähdettiin kohti Jyväskylää! Ilta meni nopeasti Sarin luona.. Aamulla Väinö (Sarin koira, ikää 10 kk) yritti tulla herättämään meitä, mutta sängyn päässä vastassa olikin kärttyinen Unna.. Treenirepunkin vartiointi luonnistui mitä Unna ei ikinä ole tehnyt! :-D
Mutta siis kymmenen aikaan suunnattiin Unnan kanssa Killerille. Ensimmäinen rataantutustuminen oli hiukan myöhässä, mutta päästiin kuitenkin jo n. klo 12 radalle :-) Mainittakoon, että ekalle radalle starttasimme toisina, tokalle ja kolmannelle radalle lähdimme ekana... Mutta yllätyin positiivisesti tuosta lähtöpaikasta-- ei se niin kamalaa ollutkaan kun luulin! Ehkä sopi minulle paremmin, kun kerennyt lietsomaan omaa jännitystä!
Jos nyt kuitenkin hiukan kertoisin meidän radoista.. Kahdella ensimmäisellä tuomarina toimi Minna Räsänen ja viimeisellä Pertti Siimes.
Ensimmäinen rata vaikutti mukavalta ja eikä siellä mitään mahdottomia kohtia ollut. Toisen putken jälkeen suunnittelin moneen kertaan "TEE PERSJÄTTÖ" ja kuinkas kävikään enpä tehnyt ja ratamme tökki siinä kohtaa... Sitten keppikulma aiheutti hiukan päänvaivaa. Ajettelin, että käyn vetämässä sen oikeaan väliin, mutta ei miun tarvinnutkaan kun Unna löysi ihan itse keppikulman!! Keppejen jälkeinen elämä ei vaikuttanut tutustumisessakaan kivalta ja eikä videollakaan näyttänyt kovin hienolta. Mutta yleisesti ottaen rata taisi olla haastava, kun meillä oli ainut 0-tulos koko mediluokasta! :-) Ja muistaakseni koko radalla taisi olla kolme tulosta?? Eli siis tulokseksi tuli tältä radalta NOLLAVOITTO+SERT-A, mahtavaa! Tässä video radalta (kiitoksia kuvauksesta JATin tytöt ilmopisteestä)


Toiselle radalle lähdettiin hyvillä mielin. Minna oli väsännyt jälleen mukavan, mutta haastavan hyppyradan. Radan ihanne aika oli 38 sekuntia eli hyvin tiukka! Etenemän piti muistaakseni olla 3.8.. Toisin sanoen radan piti olla sujuvaa ilman takkuiluja.. Meidän rata onnistui mielestäni hyvin, vaikkakin kepeille viennillä olisin saattanut pelastaa meidät ajallisesti. Eli siis meille tuli yliaikaa 0.72... Nyyh, arvokisoihin vaadittava tuplanolla jäi jälleen saamatta, vaikka ratamme muuten oli puhdas :-( Ensinnäkin kepeille viennin otin vähän niinkuin riskillä, mutta kannatti ottaa!! Mietin siihen kohtaan myös valssia ja sitten olisin joutunut väsäämään toisen jo heti keppejen jälkeen, joten ei tuntunut omalta ratkaisulta. Sitten toiseksi viimeisen putken jälkeinen elämä oli yhtä kiirettä ohjaajalle.. Tuossa välistäveto kohdassa meinasin ohjata Unnan takaakiertoon, mutta onneksi niin ei käynyt. Noilla viimeisillä hypyillä olisin voinut varmasti myös kiriä sitä aikaa pois, mutta tehty mikä tehty! Jälleen rataprofiili oli sen verran haastava, että meillä oli taasen ainoa medien nollatulos. Eli tulokseksi tältäkin radalta NOLLAVOITTO (+säälittävä yliaika 0.72) :-)) Video jälleen alla (kuvaus JATin tytöt)


Viimeiselle radalle vaihtuikin tuomari, joka oli taasen väsännyt hiukan yksinkertaisemman radan. Eniten päänvaivaa tuotti varmaan okseri, jota ei oltu taas treenailtu hetkeen, mutta rima ei tippunut! :-) Unna liikkui mielestäni radalla hienosti ja muutenkin kuunteli loistavasti. Tän tarkempaa rataselostusta en nyt tee, katsokaa videolta miten kävi :-) Tätä rataa oli tullut katsomaan Miia ja Sinna niin pitihän meidän nyt vauhtirata tehdä ;-) Unna oli kyllä ihan haltioissaan näistä katsojista! Ja siinä keskustelun lomassa Unna kirjaimellisesti varasti makkaraa pöydältä!! :-D Onneksi siinä luki, että "Saa ottaa"! Mutta siis tältäkin radalta tulokseksi nolla ja ykkössija piti luovuttaa nopeammalle parivaljakolle eli olimme kolmansia :-) Video jälleen alla ja kuvaus JATin tytöt:


Mutta aika voittajafiilis jäi, kun tehtiin loistavan koiran kanssa juuri TRIPLANOLLAT, lukuunottamatta pientä yliaikaa!! :-) Saatiinkin kommenttia kisakumppanilta että "Teillähän on kisapäivä mennyt nappiin, meinasitteko jatkaa samaan malliin kesään saakka?? :-D" Lopuksi vielä Unnan kuva SERTin kera:

Unna ei halunnut nostaa korvia pystyyn!

16. marraskuuta 2012

Unnan treenipäivitys

Ensin kerrotaan tiistain treeneistä... Mukana oli tällä kertaa Heli, Anna ja Liina. Näiden treenien tarkoituksena oli harjoitella keppikulmia sekä kontakti-putki erotteluja! Unnan treenit meni tosi hienosti.. Keppikulmissa ei ollut mitään ongelmaa kunhan itse muistin pysyä poissa tieltä :-D Kepeillä pitää ruveta enemmän vedättämään Unnaa, jolloin vauhtia saattaapi vielä tulla lisää sekä kepit itsenäistyisi.. Sitten treenien loppupuolella Unnan vauhti kasvoi "liian" suureksi puomille, jolloin hää lenti rähmälleen alas puomilta.. Näytti muuten hirveältä, mutta onneksi Unnalle ei käynyt mitään eikä tullut puomi "kammoa". Tuntuu siltä, että tuo "pelko" siirtyi puomin sijaan keinulle... Mitä nyt minä enempää selittämään, katsokaa videolta meidän meno:



Sitten keskiviikko oli lepopäivä ja taas torstaina oli ohjatut treenit. Kouluttajaksi oli jälleen saapunut Heidi Neuvonen! Heidi suunnitellut meillä mukavan 20- esteen pätkän, jossa treenattiin saksalaista ja leijeröintiä kepeille ja A-esteelle. Harmi, kun en ottanut niitä ensimmäisiä yrityksiä videolle--- ne oli aivan mahtavan upeita!! :-)) Mutta siis treenit meni todella hienosti, saksalainen onnistui hyvin ja leijeröinnit sitäkin paremmin! En olisi koskaan uskonut että Unna malttaa kepittää rauhassa loppuun saakka vaikka itse olen monen esteen päässä koirasta! Huisia mikä fiilis sanoisinko että voittajafiilis! :-) Tällä draivilla kun mennään lauantain kisoihin niin hyvä tulee! Mutta alla siis video Heidin treeneistä (alkuesteet on jäänyt videolta pois):


PS. Voitteko kuvitella omistaja sai vihdoin ja viimein AJOKORTIN taskuunsa!! Kirjalliset sekä inssi-- molemmat ekalla läpi :-) Varokaa vaan täältä tullaan!

13. marraskuuta 2012

Jyväskylän näyttely

Ensin kuitenkin kerron hiukan meidän perjantain treeneistä! Mukana oli tällä kertaa vain pikku Dean :-) Suuntasimme heti emännän töiden jälkeen hallille kyytiin napattiin myös Anna ja Liina. Minun oli tarkoitus ottaa Deanin kanssa hiukan keppejä, putkelta pienellä kaarroksella kääntymistä, keinun päähänjuoksua sekä perushyppypyöritys. Ensin otettiin niitä keppejä käskyllä "kepit-menemene". Minikiitäjä hoksasi mitä kepeillä täytyy tehdä, upea pieni junnu! (Ei sitä enään voi kutsua pennuksi..vaikkakin sitä se vielä on!) Sitten otettiin putkeen lähetystä ja niitä käännöksiä.. Ne onnistui tällä kertaa ilman ongelmia! Muutaman kerran otettiin tosiaan keinun päähänjuoksua eli keinu pöytien päälle ja namit keinun loppuun ja eikun menoksi!! Tämä keino siksi, että Dean on niin pieni ja jos hää jää himmaamaan yhtään keinun keskelle niiiin siinä menee tuhottomasti aikaa että saamme keinun kokonaan suoritettua! Lopuksi otettiin sitä hyppypyöritystä ja muutama poispäinkäännös hienolla onnistumisprosentilla! :-) Muutaman kerran otettiin vielä puomin kontaktia ja ei se vaan ymmärrä pysähtyä!! :-( Sitten vaan naksuttelin kontaktia... Alla vielä minikiitäjän minikooste treeneistä:


Sitten siirrytään otsikossa esiintyneeseen näyttelyyn. Eli sunnuntaina auton nokka kääntyi kohti Jyväskylää--aamu kahdeksan pintaan. Käytiin koukkaamassa Anna ja Alisa mukaan reissuun. Kymmenen pintaan oltiin perillä näyttelypaikalla, jossa oli hirmuinen määrä koiria (tietysti). Ennen kehää puunattiin Dean pörröiseksi junnuksi :-) Vesisuihkepullo pelotti selkeästi kaikkein eniten koko näyttelyreissulla! Anna tosiaan esitti minikiitäjän kehässä.. Junnut lähti liikkeelle hienosti paitsi meidän pikku Dean.... Toista rupesi niin hirmuisesti kutkuttamaan niskaa niin liikeistä ei tullut yhtään mitään :-D Mutta yksilöarvostelussa ei enään (onneksi) kutkuttanut niin paljoa niin sai tuomari katsoa junnun liikkeet. Tuomarina tosiaan oli suomalainen Gunnel Holm, joka erityisesti piti merleistä ja soopeleista ja hän oli tarkka rakenteesta. Näyttelypaikalla oli ihana liikkua Deanin kanssa kun toinen ei yrittänytkään säntäillä joka eri suuntaan vaan pysytteli hienosti vierellä! Mahtava pieni junnu!! Oman kehän jälkeen kun jäätiin katsomaan muut sheltit niin toinen nukahti pitkin pituuttaan meidän syliin :-) Kuvia näyttelystä tulee myöhemmin. Btw, lauantaina käyntiin ohimennen Mustissa&Mirrissä puntarilla niin Deanin painoksi on kertynyt huikeat 4,9 kg :-)

Deanin arvostelu kuului näin:
"Uros, jolla on liian hento luusto. Hyvät korvat ja hyvä päänmuoto. Liian suorat etukulmaukset. ?? lantio. Takakulmaukset saisi olla paremmat. Liikkuu erittäin lyhyellä askelella ja korottaa eturaajat liikkeessä" JUN-H

9. marraskuuta 2012

Treenipäivitys

Suuntasimme tiistaina hallille Annan ja Liinan kanssa. Mukana miulla oli tällä kertaa molemmat koiruudet.. Tiistaina muistuteltiin mieleen hiukan slalomia, putkeen vientejä sekä niiden pimeää suuta sekä avokulma keppejä.. Alku meni kepeille saakka hyvin, mitä nyt luukutti muutaman kerran väärään päähän putkeen. Sitten kepeille vienti oli aluksi haaste, mutta videolta näkyy kuinka se lopuksi luonnistui :-) Pimeän putken kulman Unna haki kerta toisensa jälkeen vaan paremmin! Ja slalomissakaan ei ollut meillä ongelmaa. Viimeisen putken jälkeen minun olisi pitänyt rohkaistua ja lähettää Unna rohkeammin takaakiertoon eikä viedä sitä niiiin pitkälle.. Olisin kerennyt pakkovalssaamaan paremmin seuraavan hypyn eikä olisi tarvinnut peruutella! Mutta niiin hyvin meni treenit :-) Vauhtia on ruvennut löytymään molemmista joka on tositosi hyvä juttu!
Deanin kanssa mentiin pientä pätkää, jossa oli neljä hyppyä ja putki. Minikiitäjä tykittää semmosta vauhtia, että mietittiin tuossa tyttöjen kanssa että olisi kiva nähdä millä tyylillä toinen menee putkessa! Onko tyyli normaali "tassut maassa" vaiko "kylki kohti kattoa" vaiko sitten ihan "väärin päin tassut kohti kattoa" :-D Mutta joo, Dean kun tulee putkesta niin haasteena on saada kääntymään se pienellä kaarroksella.. Noita on harjoiteltava ja PALJON!! Vähänkin jos vauhti kasvaa niin kaarroksetkin kasvaa, loogista eikö totta?? Tänään olisi tarkoitus käydä hallilla treenailemassa Deanin kanssa, Unna saa jäädä kotiin lepäilemään.
Alla vielä videot treeneistä:

Unna

Dean

Sitten käytiin eilen Unnan kanssa ohjatuissa treeneissä, sieltä ei jäänyt käteen ainakaan videomateriaalia.. Treenit ei mennyt aivan niinkuin piti.. Unna tarjosi minulle mitä ihmeellisimpiä ratkaisuja hyppiä hyppyjä :-D Unna ei eilen irronnut hypyille eikä omistajakaan osannut eilen juosta koiran tahtiin! Voi näitä treenejä! Keppejä treenailtiin jälleen hyvällä menestyksellä vaikeistakin kulmista :-) Alla ratapiirros! Ps. koittakaa saada jotain selvää siitä.


Tiistain treenien jälkeen nappasin muutaman kuvan väsyneestä minikiitäjästä, tässä ne olkaapa hyvä:

ZZZZzzzzz.

"Mitä!! Pitäiskö tässä jaksaa vielä poseerata.."
Eilen sitten sain vihdoin ja viimein ostettua tasapainotyynyn, jota kokeiltiin heti kotona Deanin kanssa ja sitten Unnan kanssa! Molemmat ymmärtivät mitä niiltä halusin ja treenien lopuksi tyyny jäi lattialle lojumaan ja näin sitten kävi:


Isänpäiväksi suunnataan Jyväskylään Deanin ensimmäiseen kotimaiseen näyttelyyn sekä samalla se on myös minunkin ensimmäinen kotimainen näyttely, jossa koirani on näytillä! Huisia, vaikkakin Anna minikiitäjän esittääkin :-) Sitten päätin ilmoittautua ensi viikon lauantain (17.11.2012) Jyväskylän agikisoihin, huuuui!

6. marraskuuta 2012

Unnan hierojakäynti

Eli jälleen suunnistimme Hiirolaan Krista Korppisen luokse. Ensimmäiseksihän Unna veti sisälle hirmuista kyytiä! Sisällä päästin vapaaksi Unnan, niin toinen tassuttelee nokka pystyssä kun oli niiiin hyviä tuoksuja ilmassa. Alku haisteluiden jälkeen Krista katsoi Unnan liikkeitä ja ne näytti olevan priimaa :-) Sitten kellautettiin Unna ensin vasemmalle kyljelle, eikä sieltä löytynyt mitään erikoisempia jumeja. Sitten vaihdettiin puolta, josta löytyi jonkinlainen revähdys alaselästä, joka selittäisi sen että Unna pyörähtää hyppyjen jälkeen yleensä ensin oikealle ja sitten jatkaa matkaansa vasemmalle.. Ajatelkaa kun oma selkä olisi jotenkin revähtänyt, niin toki käännyt sinne puolelle missä se revähdys on eikä sinne vastaiselle puolelle joka venyttäisi revähtänyttä kohtaa.. Auts. Krista sai sitä kohtaa hyvin hierottua ja seuraava käynti on 10.12.12. Saatiin hyviä venytysohjeita jälleen, joilla ehkäistään uusia revähdyksiä. :-) Eikun testailemaan vaan!

Viikonloppuna sunnuntaina olisi tarkoitus lähteä Jyväskylään koiranäyttelyyn minun minikiitäjän kanssa! Anna on lupautunut esittämään koiruuden, niin minä tyydyn ihailemaan pentua tai no JUNNUA ;-)
Sitten on kamala mietintä lähteäkkö kisaamaan Jyväskylään 17.11 vaiko ei! Hmm...

Viimeisena asiana voisin julkaista muutaman kuvan 12 viikkoisesta kääpiövillakoira Tacosta:



2. marraskuuta 2012

Ensilumi plus valmennusryhmä

Juu siis ensilumi tuli viime viikolla, mutta tänä aamuna pihalla oli jo loskaa ja pimeää :-( Kerkesin nappaamaan muutaman kuvankin koiruuksista... Kuvat hiukan huijjaa kun lunta tuli kuitenkin vielä lisää!




Match Show:ssa pyörähdettiin lauantaina, jonka järjesti tällä kertaa KooKoo99 ry :-) Ilmoitin molemmat koirat kehään. Ensin vuorossa oli Dean, joka esiintyi todella hyvin. Lukuunottamatta kiitäjän ylienergiaa :-) Pöydällä otus oli kauniisti ja antoi katsoa hampaat hyvin! Tuomarina toimi Jaana Valjakka, itse tykkäsin hänen tavasta tuomaroida! Antoi neuvoja ja katsoi koiran tarkasti. Kehässä oli yksilöarvostelu, joten punaisia ja sinisiä nauhoja ei jaettu. Ja me emme tällä kertaa sijoittunut ollenkaan vaikkakin pikkukiitäjä nätisti esiintyikin :-)
Sitten sännättiin Unnan kanssa viereiseen kehään, jonka tuomaroi Pirjo Toivakainen, itse taas en taas tästä tuomarista välittänyt.. On tuomaroinut meitä ennenkin myös Deanin.. Hän ei kovin kerro mitä voisi parantaa ja mitä voisin tehdä toisin.. Unna kuitenkin seisoi jälleen kuin patsas ja pöydällä olo onnistui hienosti! Liikkeet ei ollut kovinkaa kauniit, mutta niihin lisää harjoitusta! Tässäkin kehässä oli yksilöarvostelu, eikä sijoituttu Unnan kanssa laisinkaan.. Sitten siinä välissä kerkesin käymään Deanin kanssa hallissa treenaamassa takanaleikkausta putkeen ja siivekkeen kiertoa. Ja ne kyllä onnistui mahtavasti, pätevä pienikiitäjä!! :-) Kentältä siirryttiin illanviettoon Helin luokse. Mukaamme lähti myös Anna, Liina ja Alisa :-) Siellä olikin sitten ihan ylensyöntiä, yäkjanam! :-D Suunnittelimme illan aikana kesän 2013 menoja, mm. agirotu, sm-kisat ja mahdolliset mm-karsinnat. Agirodun pukuidea rupeaa olemaan valmis ja eikun vaan toteuttamaan!! Illan aikana nähtiin myös paljon poikarakkautta, kun pojat päättivät siirtyä makuunhuoneen puolelle.. Todistus aineisto tässä olkaa hyvä:


Wiljam ja Dean
Sitten voisin julkaista myös yhteyskuvan meistä, joka on kyllä epäonnistunut omalta osalta täysin mutta tähän on nyt tyydyttävä! Heli on kameran takana..


Mää jengi!
 Hiljaiseloa alkuviikko ja eilen meillä oli valmennusryhmä, jonka veti Heidi Neuvonen. Heidi oli kehittänyt meille kivan radan, jossa harjoiteltiin irtoamista putkiin ja yleisesti sujuvuutta radalla! Meillä putkiin irtoamisissa ei ollut suurempaa ongelmaa :-) Alussa oli neljän esteen suora ja taas meidän "ongelma" esiintyi! Eli kierrä kaikki esteet niin pääset nopeammin ohjaajan luokse... Tuntuu, että tuo ongelma esiintyi vain ja ainoastaan hallissa... Eli siis tänään oli talvikauden ensimmäiset treenit hallissa. Sitten kun rata oli käyty läpi niin harjoiteltiin putkeen vientiä eritavoin. (Hyppy-keinu-hyppy-putki Aan alla) Kokeiltiin mm. takanaleikkausta, ja se onnistui hyvin! Taitava Unna :-) Siinä samassa tuli keinulle tehoharjoitusta, jota kaivattiinkin! Tällä kertaa en vaatinut pysähtymistä vaan kunhan Unna tuli nopeasti keinun ja heti palkka.. Se toimi hyvin. Sitten kerrattiin leijeröintiä kepeillä.. Aluksi ne kaksi viimeistä keppiä tökki, mutta lopuksi saatiin nekin menemään Unnamaisella vauhdilla! Loistavaa! Lopuksi harjoiteltiin jaakotusta, jossa Unna kääntyi hyvin pienellä kaarroksella ja tuo toimii selkeästi meillä.. :-) Eihän tuohon koiraan voi olla kun tyytyväinen! Hyvillä mielin voidaan jäädä joulukuussa tauolle.. Alla vielä video treeneistä, älkää välittäkö keinua edeltävällä hypyllä tapahtuneesta "törmäyksestä".. Peppi se vaan siellä hurmas meidän Unnan!