24. lokakuuta 2012

Eiliset treenit

Eli jälleen eilen suuntasimme kentälle Liinan kanssa. Harjoiteltiin hiukan ihmisnuolta, suoraa pätkää ja otettiin Unnan kanssa muutama toisto itsenäisiä keppejä. Aluksi otettiin pieni juoksupätkä. Unnalta löytyi vauhhtia, hää irtosi loistavasti putkeen ja kuunteli mitä miulla oli sanottavaa :-) Sitten siirryttiin ihmisnuolen harjoitteluun.. Unna ei ensimmäisellä kerralla ymmärtänyt mitä siltä vaadittiin, mutta loppujen lopuksi sekin onnistui hyvin. Loppuun otettiin ensimmäisestä radasta muokattu pätkä, johon lisättiin myös kepit. Erityisiä ongelmakohtia meiltä ei löytyi, mutta ratamme joskus hiukan töksähteli.. Lisää vauhtia itselle ja selkeämmät ohjaukset niin hyvä tulee. Loppuun otettiin Unnan kanssa keppejä erikseen ja vauhtia löytyi niiltäkin normaaliin tapaan :-) Muutama ensimmäinen toisto onnistui loistavasti vaikka olin sivuttaisetäisyydeltään kaukana, mutta sitten neiti taas muisti että "voin vähän oikoa niin pääsen nopeammin namin luo..". Otettiin muutama toisto vielä kepeille takanaleikkauksella ja ne onnistuivat hyvin! :-) Alla Unnan videot, jotka kuvasi taas Liina P.





Sitten siirrytään pikku Deaniin! Tarkoituksena oli ottaa samaa pätkää kuin isommatkin koiruudet, mutta otettiin vaan pätkissä. Deanin ongelmana oli edelleen se, että on liikaa minun kädessä kiinni suoralla pätkällä (jos siis ei tiedä että lelu odottaa lopussa). Eilen pentu irtosi putkiin huomattavasti paremmin kuin viime treeneissä! Muutama takanaleikkauskin putkiin saatiin onnistumaan ;-) Putkesta tulessa kaarrokset venyvät hirmuisesti, mutta vauhtikin on hurja niin en yhtään ihmettele, että kaarros venyy!! Treeniä vain hirmuisesti lisää, ja "toivottavasti" vauhti pikkuisen hidastuisi kun joutuu oikeasti hyppäämään esteiden yli eikä vaan juoksemaan siivekkeiden läpi.. Minikiitäjä <3 Treenien lopuksi päätin laittaa verkot keppeihin ja kokeilla mitä Dean tuumaa niistä. Noh, ensiksihän pentu ei tajunnut mitä pitää tehdä, mutta loppua kohden pentu rupesi ymmärtämään mitä siltä oikein vaadittiin. Loppuun vielä pieni kooste meidän sähellyksestä, kuvaajana toimi Liina P.

23. lokakuuta 2012

Muutama syksykuva lisää

Eilen oli niin kaunis päivä täällä Mikkelissä, että piti ihan lähteä ulkoilemaan koirien sekä kameran kanssa! Siinähän kävi sitten niin, että jouduimme koiruuksien kanssa juoksemaan auringon kanssa kilpaa... "Heeei tuolla paistaa aurinko, äkkiä sinne"...Pääsin perille, mutta aurinko oli kerennyt mennä jo puiden taakse piiloon ja eikun seuraava kohde! :-D Loppujen lopuksi kerkesin ottamaan juuri ja juuri aurinkoiset syksykuvat koiruuksista ennen kuin aurinko oli täysin laskenut.. Jouduimme kipuamaan läheiselle korkealle vuorelle kuvien tähden :-D Tässä on eilisen saldo, voi kun miulla olisi se järkkäri!!

Ryhmärämä

Dean lähes 10 kk


Unna 3 v 9 kk

Mitäköhän sielläkin oli?

22. lokakuuta 2012

Treeniä treeniä

Viime viikon torstaina olikin vuorossa seuranmestaruus kisat, jossa samalla oli möllikisat.. Meiltä radat eivät mennyt kyllä putkeen :-D Ensimmäinen rata oli agirata, jonka alku onnistui hyvin mutta kepeille kaikki tössähti.. Kentällä alkoi olla hyvin pimeää, joten meidän neiti ei "nähnyt" aloittaa keppejä oikein ja toisella kerralla aloitti oikein mutta törmäsi keskellä keppeihin jolloin rytmityskin katkesi.. Noh, sitten renkaalle takanaleikkaus onnistui niinkin hyvin, että hyppäsi takasinkin päin renkaan :-D Mutta loikkasipa kuitenkin OIKEASTA väliköstä! Heh. Sitten vuorossa olikin hyppyrata, jonka alku meni myöskin ihan ok, mutta taasen ratamme katkesi kepeille (...neiti jätti kaksi viimeistä keppiä pujottelematta...). Sitten loppu menikin plörinäksi.. No ei, meillä onnistui koko radalta parhaiten se kohta, jota mietin jo rataantutustumisessa että tuo ei tule onnistumaan. Mutta se onnistuikin parhaiten koko radalta :-D Miksi epävirallisissa kisoissa ei jaeta hyllymestari palkintoa?? ;-) Me oltaisiin varmasti palkinnoilla, haha... Saimme Unnan kanssa tasan 100 pistettä :-D Ollaan Unnan kanssa saatu muistaakseni yksi tulos möllikisoista.. Noo, myö panostetaan noihin virallisiin että sieltä tulisi niitä tuloksia ;-) Radat on kyllä videolla, mutta niistä ei kyllä näy yhtikäs mitään..

Sitten lauantaina lähettiin treenaamaan Liinan kanssa. Mukana oli myös viisi shetlantilaista, joista kaksi oli hoidossa Liinalla. :-) Otimme pätkän, jossa oli tarkoitus harjoitella itsenäistä etenemistä etenkin kepeillä sekä yleisesti koko radalla. Unnan kepit meni ekalla kerralla aivan loistavasti (harmi kun ei videolle tullut), mutta sen jälkeen muistikin sen, että voi vähän oikoa namipurkille ja jätti kaks viimeistä väliä jälleen pujottelematta... Hiukan ärähdin sille keppejen jälkeen niin sitten vauhtikin katosi kepeiltä.. Ai miten niin herkkä neiti? :-D Noo, loppujen lopuksi vauhti taasen löytyi kepeille. Alla treeneistä video, kuvaajana toimi Liina P.


Sitten olikin Dean vuoro näyttää "taitonsa". Tehtiin tuonkin otuksen kanssa samaa pätkään hiukan helpotettuna. Edistystä on näkyvissä paljon ja lauantaina Dean ei räyhännyt niin paljoa miulle kuin aikaisemmin!! Vaan pienikiitäjä keskittyi kuuntelemaan mitä miulla oli sanottavaa. :-) Takanaleikkauksia putkeen ja yleisesti on harjoiteltava paljon! Dean lähtee irtoamaan todella mallikkaasti, jos tietää palkan odottavn esteen jälkeen, mutta jos ei ole palkkaa valmiina niin sitten hää tuppaa jäämään pomppimaan rinnalleni.. Onneksi meillä on vielä paaaaljon aikaa, ennen ensimmäisiä kisoja ;-) Eli paljastan sen myös teille, meillä olisi tarkoitus debytoida agikisat ensivuoden agirodun aikaan Yläjärvellä!! Jos terveys antaa periksi. :-) Alla video, jonka kuvasi jälleen Liina P.


Lopuksi oli otettava poseerauskuva laumasta ja muutama muukin otos, kun aurinko paistoi niin nätisti!


Lili, Dean, Peppi, Unna & Wiljam

Mitä asiaa??

Unna, Dean & Wiljam

Lili the omantien kulkija

Dean ja pallo




Pallohullu

Jeeeee, sain se kiinni!

Saimme myös onnistuneen 2on2off kontaktin!


Harjoittelimme myös sitä takanaleikkausta putkelle.

Sitten eilen suunnattiin Rokkalaan match showhun ja järjestäjänä toimi tällä kertaa Suur-Savon Kennelpiiri nuorisojaosto. Oli pakko päästä paikalle, kun kyseessä oli kuitenkin sisätiloissa järjestetty mätsäri! Pienten koirien tuomarista en oikeen pitänyt, hää oli joku mies. Ensin oli vuorossa pienet pennut, jotka "arvosteltiin" hyvin nopeasti! Dean sai vastaansa pienen pörröisen pennun, jonka rotua en kyllä osaa kertoa varmaksi. Pöydällä minimies ei jänistänyt yhtään, liikkui todella kauniisti ja seisoi todella rauhallisesti. Mutta saimme siitä huolimatta sinisen nauhan. Mainittakoon, että Wiljam sai Liinan kanssa punaisen nauhan samaisessa luokassa. Sitten kaikki sinisen nauhan saaneet menivät kehään, jossa oli HIUKAN ahdasta! Ei mahtunut kunnolla liikkumaan.. Tuomari rupesi kättelemään porukkaa pois ihan urakalla ja myö jäätiin Deanin kanssa neljän parhaan joukkoon. Ja sitten kierrettiin kehää kolmisen kertaa ympäri jonka jälkeen tuomari viittoi meidät toiselle sijalle! Eli Dean pienten pentujen SIN2!! Palkinnoksi saatiin sininen ruusuke, herkkuja, luu, aktivointilelu, koirankeksejä ja sipsejä omistajalle. Wiljam ja Liina ei tällä kertaa sijoittunut punaisten kehässä vaikkakin hienosti menivätkin.
Vuorossa olikin sitten Unna. Yritin rauhoittaa neitiä ennen kehää, ettei olisi niin tohotusfiilis päällä ja rauhoitusyritykset tuottivat jotain tulosta nimittäin oltiin hiljaa kehässä! ;-) Unna sai vastaansa mustan pienen villakoiran. Unnakaan ei ollut moksiskaan mies tuomarista.. Pöydällä katsottiin hampaat hienosti, liikkeet olisivat voineet olla hiukan sulavammat, mutta hieno edistys on tapahtunut EI haukun haukkua kehässä :-)) Neiti seisoi kuin patsas, joten saimme punaisen nauhan. Punaisten kehässä meille ei herunut sijoitusta, vaikkakin Unna seisoi jälleen kuin patsas! Tulos siis Unnalta PUN-. Liina & Peppi kisasivat samassa kehässä saaden sinisen nauhan. Olisin tuomarilta toivonut kommentteja siitä miksi päätyi mihinkin valintaan, mutta hänen suustaan ei kyllä risuja ja ruusuja tullut... Mutta näillä tunnelmilla innolla odotetaan lauantain mätsäriä. Taidan ottaa vain Deanin mukaan sinne, en tosin ole vielä varma :-D




16. lokakuuta 2012

Treenit 14.10.2012 sekä match show 13.10.2012

Sunnuntaina käytiin tekemässä pienimuotoista treeniä kentällä, mukana oli myös Anna ja Liina. Halusin ottaa Kouvolan kisojen hyppiksen putken kulman ja katsoa olisinko kerennyt sen viemään putkelle pakkovalssilla! Noh, testistä tulokseksi tuli, että olisin kerennyt JOS olisin ottanut oikeasti jalat alle renkaan jälkeen... Tyhmä minä... Noh tuolla samaisella putkella harjoiteltiin myös sitä itsenäisesti kulman löytämistä ja ne meni täysin nappiin! Ylipäätään sunnuntaina meistä molemmista lähti hyvin vauhtia ja Unnakin oli kuulolla loistavasti! Tuolla vauhdilla ja yhteisymmärryksellä on hyvä jatkaa torstain seuranmestaruus kisoihin ;-)


Ja loppuun vielä minimiehestä minivideo myöskin sunnuntailta:


Ostin tuossa taannoin myös hienot heijastinliivit molemmille koiruuksille! Tässä todiste:

Kuva ei ole mitään parasta laatua!



Meinasi unohtua!! Ollaan me käyty treenailemassa myös näyttelyitä lauantaina Deanin kanssa. Kauppakeskus Setrin pihalla match show'n järjesti Mikkelin palveluskoirayhdistys ry. Mätsäri oli mielestäni hyvin järjestetty eikä siellä tarvinnut niin kauhiasti odotella kuin jossain muissa mätsäräissä on joutunut. Koiria oli paljon mukana eritoten shelttejä ;-) Dean kisasi edelleen pienissä pennuissa, jonka tuomaroi Päivi Piekäinen. Vastukseksi saatiin Neuvosen perheen nuorimmainen eli soopeli sheltti Odette. Dean esiintyi aivan mahtavasti! Hää ei arkaillut tällä kertaa pöydällä ollenkaan, antoi katsoa nätisti hampaat, liikkui nätisti ja vielä kaiken hyvän lisäksi malttoi hienosti seisoa paikallaan :-) Taitava minimies! <3 Saatiin punainen nauha. Sitten kaikki punaisen nauhan saaneet meni kehään, jossa oli paljon hienosti esiintyviä pieniä pentuja. Sijoituttiin Dean kanssa kehässä neljänneksi :-) Tulos siis pienten pentujen PUN4!! Palkinnoksi saatiin vihreä ruusuke, pokaali, 500 g royal caninin x-small junior nappuloita ja pussi sekalaista (mm. heijastin, erilaisia luita, vinkulelu). Muutama kuva alla:


Pöydällä tuomarin käsittelyssä

Dean liikkeessä

Wiljam 7 kk ja Dean 9 kk

Palkintosaalis



8. lokakuuta 2012

Kouvolan agikisat

Lauantaina 6.10.2012 auton nokka kääntyi kohti Kouvolaa ja matkaseurana oli tällä(kin) kertaa Heli & Liina. Oltiin hyvissä ajoin hakemassa Kouvolan vahvistusta eli siis Alisaa. Käytiin ennen kisapaikalle menoa syömässä kirjaimellisesti ulkona-- kaupungintalon portailla heseruokaa, namnam! Alla todiste siitä :-D (lisää varmaankin tulossa)


Noh, sitten puolen päivän aikaan raahauduimme kisapaikalle! Tuomarina toimi tällä kertaa meille uusi Leena Rantamäki-Lahtinen, joka oli väsännyt kolme kinkkistä rataa. Ensimmäisen radan ekalle putkelle vienti tuotti päänvaivaa miulle, mutta selviydyttiin siitä mainiosti. Putken jälkeen olisi pitänyt tehdä takanaleikkaus seuraavalle esteelle, jotta ei olisi tökkinyt noin paljoa tuossa kohtaa.. Tehty mikä tehty! Kepit Unna haki loistavasti vaikka en edes kerennyt kunnolla sanomaan käskyä niille. Lopun kaarros hiukan valui, mutta tuloksena siis tältä radalta päivän ainoa nolla tulos ja sijoitus 6/22 ! :-) Alta löytyy video, jonka kuvasi Alisa:



Seuraava rata olikin hiukan kinkkisempi. Meidän rata oli hyvännäköistä sinne keinulle saakka, jossa Unnaa rupesi hiukan pelottamaan. Eli ei vain yksikertaisesti mennyt keinulle... Tätä on tapahtunut omalla seurallakin, jos keinu on ekalla kerralla rämähtänyt kovaa maahan. Sitten hajosikin meidän koko rata! Pituuden jälkeen minun EI pitänyt tehdä valssia, mutta kuinkas kävikään.. Kepit ei mennyt niin hyvin kuin ekalla radalla jaja loppukin meni täysin plörinäksi :-D Mutta tässä meidän video siitäkin radasta:


Ja viimeinen rata olikin sitten hyppis. Päänvaivaa tuotti ensimmäiset kolme estettä :-D Miten saada koira kääntymään tiukasti kolmoshypylle? Noh, meiltä se onnistui hyvin, koira kääntyi loistavasti! Noh, sitten olin suunnitellut kerkeäväni putkelle tekemään pakkovalssin, mutta kuinkas taas kävikään en kerennyt tai sitten oisin kerennyt mut kun pää ei toiminut mukana :-D Joten väärä päähän putkeen ja HYL. Olisin saanut tilanteen pelastettua jos olisin ymmärtänyt hiukan varmistella, mutmut turha sitä enään jossitella.. Kepit ei mennyt niinkuin piti, mutta loppu taas meni mielestäni hyvin :-) Oma asenne oli jossakin kadoksissa kisapäivänä, ohjaus tökki hirmuisesti, mutta tästä on hyvä jatkaa (ylös) eteenpäin. Loppuun vielä video tästäkin radasta:


Sitten päätettiin lähteä syömään vielä Subway:hin ja kuvasaldona löytyi tämmöinen:



Nyt minä tiedän miksi Kouvolaa sanotaan Kuvolaksi :-D Kaupunki on niiiiin kuvottava ei pahalla siellä asuvat! :-D Mukana olleet tietävät mitä minä tarkoitan, iyyy! Matkan aikana sai taas nauraa ihan urakalla ja jopa minä hajosin! :-) Kiitos mukana olleille ja toivottavasti otetaan pian uusiksi ;-)



Tuommoinenkin laumaeläin




Alisan ja miun yhteiskuva :-D (todellisesti onnistunut)

Liina, Minä & Alisa + koiruudet

 


2. lokakuuta 2012

Hierojalla käynti ja muutama treenivideo viikkojen takaa

Unnan kanssa suunnattiin eilen illalla Hiirolaan Krista Korppisen käsittelyyn. Meillä kävi hyvä tuuri, että Helillä ja Lilillä oli meitä ennen aika jolloin pääsimme samalla kyydillä sinne päin :-)
Unnahan ihastui heti Kristaan, -olisi halunnut ottaa myös Lilin ajan, mutta valitettavasti joutui tyytymään noin tunnin odotteluun. Meidän vuoro tulikin seittemän aikaan, jolloin Unna pääsi pusuttelemaan Kristaa. Ensin katsottiin koiraa yleisesti esim. miten jakaa painonsa tassuille ja miten istuu. Unnalle jakaa painonsa tasaisesti jokaiselle tassulle ja tasapaino oli hallussa. Ensin Unna istui hiukan takatassut levällään, mutta muutaman istumaharjoitteen jälkeen takatassutkaan ei harottanut minne sattuu. Sitten päästiin "tositoimiin" eli siihen itse hierontaan. Viime kerrallahan Unnalla oli jumissa niska, alaselkä ja etulavat. Tällä kertaa niskasta ei löytynyt ollenkaan jumeja :-) Kuvittelenkohan minä vain, mutta mielestäni Unna on vähentänyt lenkillä muille koirille räyhäämistä?! Voiko olla mahdollista?? Lavat olivat edelleen jumissa, mutta Krista sai ne hyvin "avattua". Alaselässä oli taasen kipeä jumi.. Ja Krista epäili sen johtuneen, siitä kun kerroin Unnan pomppivan kuin kenguru vieressäni etenkin agilitykentällä. Eli sitä meidän pitäisi saada vähentymään.. Sitten muistuteltiin hiukan Unnalle, että takatassutkin on olemassa. Niitä hierottiin ja venyteltiin hartain ottein ja loppujen lopuksi Unna ymmärsi että sen ei tarvitse aina nykäistä tassua pois, vaan pitää itse liikettä yllä niin ei tunnu pahaltakaan :-D Tähänkin saatiin treeniohjeita! Ja siihen miten saan molempien koirien kanssa harjoiteltua takapään hallintaa ylipäätään, jes! Saatiin myös lisää venyttelyohjeita, ennen ja jälkeen treenejen :-)
Seuraava hierontakäynti Unnalla on luultavasti 5.11.2012, jolloin paneudutaan tarkemmin tuohon selän jumiin.

Lopuksi vielä muutama video menneistä treeneistä (kuvaus Liina P.):





1. lokakuuta 2012

Dean 9 kk

Nyt on käynyt niin, että suloiset raketti -pennut on täyttänyt jo huikeat YHDEKSÄN KUUKAUTTA!! Onnea kaikille (puoli)sisaruksille! :-) Alla on kuvia "isosta" pojasta, kuvaus Anna K. (En osannut päättää minkä seisomakuvan julkaisisin niin päätin sitten julkaista useamman!)







NamNam, olipas hyvä vettä!


Sitten vielä loppuun muutamia riehumiskuvia ála Anna K.

Dean, Fanny, Enni

Kyllä se Enni on ystävällistä sorttia ;-)

Heeeei, älä meee!

Ninja- Enni


Dean tekee perässä!

Dean: Nyt mie kyllä kostan Ennille!


Tässähän tulee sheltin fiksuus oikein hyvin esille!

Siinä kans!

Mitähän tässäkin tapahtuu?

Aaiij, edellinen törmäys oli kova!


Osaa se mein Deankin pelata jalkapalloa!



Viha-rakkaus suhde

Fanny

Minäkin pelaan kun tekin!